Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze przedwzmacniacze MC i MM?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

W katekorii best-buy zdecydowanie proponuję NAD-PP2.

Z wkładką GX-1012 Goldringa tworzy doskonałe zestawienie brzmieniowe z bardzo pięknym

przestrzennym dzwiękiem, o świetnej dynamice i kontroli basu.

Poza zwartym i szybkim dźwiękiem, oferuje on bardzo poprawną konstrukcję i prowadzenie masy.

Jest to pierwszy przedwzmacniacz phono, na którym uzyskałem całkowicie wolny od przydźwięku sygnał.

Pozdrawiam. A

EAR 834P PHONOBOX "Signature"(MM/MC)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Benz Micro Lukaschek PP-1 (MC tylko)

Ukryta Zawartość

Lehmann Audio Black Cube (MM/MC)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogę powiedzieć, że najlepsze bo w sumie to za dużo ich nie odsłuchiwałem ale moje 2 typy to: Delta Studio (tranzystorowa) - do spokojniej grających wkładek i Abraxas do wkładek grających ostrzej (Goldring 1022GX). Jeżeli ktoś przedkłada rytmiczność nad muzykalność i lubi "dzielenie włosa na czworo" to może spodobać mu się QAudio. Inne modele które sprawdzałem i nie rzuciły na kolana pochodziły od Musical Fidelity, NADa (chociaż zważywszy cenę?...) i Projecta (Phonobox SE). Wszystko to dotyczy wyłącznie MM.

Używałem RiAudio PH-1 i QAudio. Zupełnie inne urządzenia. Czeski przedwzmacniacz bardzo muzykalny, ale nieco wolniejszy. Bezpieczny wybór. Natomiast QAudio detaliczne i obnażające niedostatki pozostałych elementów (TT, ramienia i wkładki). Przy dobrym zestawieniu potrafi zagrać zaskakująco dobrze. Tak było z TT jjp i fadeovera uzbrojonego w ramię SME i wkładkę BenzMicro MC20E2. Było piękne wypełnienie, przestrzeń i płynność muzyki. Ale z tą samą wkładką założoną do mojego Adama dźwięk był jednak inny i mniej wyrafinowany, niestety ;) Nie jestem tym zaskoczony i można się spodziewać, że zależy to od TT. Ogromną zaletą posiadanego przeze mnie QAudio jest łatwe dopasowanie się do wkładek.

Ri-audio jasny, detaliczny, zbyt mało masywny drający na pograniczu krzykliwości.

Audiolab- detaliczny, delikatny i bardzo muzykalny.

Rega- pomyłka!!!!!!!!! kosztująca ponad 2500zł.

Audio Reaserch PH-1- jeden jedyny!!!! W cenie do 12500zł nic lepszego się nie kupi. Pokazuje jak gra analog. Prawdziwe amerykańskie brzmienie. Nigdy nie usłyszałem czegoś ciekawszego, dlatego zię z nim nie rozstaję:):):)

• Redaktorzy

Za szczególnie dobry phonostage (test. w Stereophile, HiFi+, pewnie gdzieś jeszcze) uważany jest amerykański Sutherland PhD. 2 albo 3 kiloUSD, zasilanie bateryjne, po 8 R20 na kanał. Darek Q. nie jest odosobniony ze swoimi bateryjnymi maszynami... Dobrą opinię ma sporo tańszy Phonomena - zasadniczy klocek 600 USD, zasilacz akumulatorowy drugie 600. Zdaje się że jest to w Polsce dystrybuowane, przez pana Naborowskiego o ile pamiętam.

• Redaktorzy

Coś ze 3000 pln, ale tam są spore koszty materiałowe, samo zasilanie akumulatorowe piechotą nie chodzi. Stosunek koszt - cena niewątpliwie bardzo korzystny. Jak z dźwiękiem, zamierzam się przekonać. Może Darek więcej o tym napisze?

Pamietacie moze: w starym MHF w jakiejs relacji z wystawy (chyba Ramady) napomknieto o pre z zasilaniem bateryjnym firmy Holfi. Tam jeszcze jakies techniczne salto mortale z fotoogniwem w srodku bylo...

• 5 miesięcy później...

Phono dla MM do $ 1200: jest ich kilka, chcesz o miekkim brzmieniu: no to masz kilka obcji:

1. Ear 834P, na ECC83 x 3, czy to miekkie? Raczej miekciejsze od krzemu, bo lampka.

2. Stary, z odzyskow Audio Research PH3, hybryd, ale na ECC88 albo raczej E88CC , tez lampki wiec wiecej eufonii niz piasek.

3. Acoustech PH-1 ( $ 1200) lub nowzszy ;PH-1P ( $1500), niby piasek, ale dobry. A jak za chodny to mozna dzwiek ocieplic zmienajac nieco impedencje wejscia wkladki na wejscu do phono input.

Sa tez inne, ale te sa w twoim $$$$$$.

• Redaktorzy

Ciekawą propozycją jest lampowy Opera Consonance, niestety za ok 6500 zł. Mam go teraz u siebie, dobry dźwięk. Cena jednak jest niebezpieczna, bowiem za te mniej więcej pieniądze można dostać np. Audio Research Phono 5. Ale warto spróbować, a może cenę da się trochę znegocjować?

a ja polecam pro-jec tube box welug mnie bije na glowe duzo drozsze preampy. przyrównywalem go z innymi i wypad naprawde swietnie, no i jest z lampka wiec bedzie miekko.

Mam go i jestem wniebowziety dzwiekiem ;) naprawde warto przynajmniej posluchac.

AR PH-3 chodza za okolo $1000 plus transport $ !00, razem to $ 1100 x 3.2= okolo 3 600 PLN, wiec spodziewam sie, ze

4000-3600= 400 PLN przekazesz na schronisko dla bezdomnych kotow. A jak nie lubisz kotow, to moze byc na komnate bursztynowa ks. Rydzyka. A jak nie lubisz bursztynu to pamietaj, ze ja lubie torciki wiedenskie z bita smietana.

Dzieci i koty już sponsoruje. Torciki czemu nie! wszystkie misie to łakome stwory ale to była by perwersja za 4 stówy to chyba byśmy się nimi rzucali . Zostaje kwestia księdza – nikomu źle nie życzę ale z ewentualnej oszczędności z chęcią bym zrezygnował aby o nim więcej nie słyszeć. Niestety kwota ta nie jest wystarczająca na bilet w jedną stronę i to do krainy gdzie nie ma misi. Skończę już bo jeszcze krucjatę rozpętam albo wręcz przeciwnie... jeszcze moherowa inkwizycja mnie dopadnie.

Mis, ublizasz moherowym beretom ? Juz na ciebie zapadl wyrok Mis ! Z Twojego zapchlonego futra nienadajacego sie ni na berety ni bermyce zrobi sie wycieraczke pode progiem. Kiedys straszylo sie dzieci kominarzem, dzisiaj Rydzykiem. Boj sie ! LOL. A na powaznie: bl. ks. Popieluszko byl wg. relacji Dziennika TV terrorysta, milicja znalazla w jego mieszkaniu materialy wybuchowe i amunicje do broni maszynowej. Ponadto mial kochanke i byl degeneratem alkoholowym oraz w nielicznych chwilach trzezwosci jak wiemy urzadzal 'seanse

nienawisci' (a ku-ku ! skad my znamy ten termin ?). W Maybaha wtedy nie mogli go "wrobic", gdyz brzmialoby to nazbyt nieprawdopodobnie w siermieznej rzeczywistosci. Ale w dzisiejszych czasach, czemu nie ? Nie zastanawilo Cie, ze Rydzyka 'zalatwiaja' ci sami ludzie co dawniej Popieluszke ?

Przepraszam za off topic ale mnie trafia, kiedy widze takie bezrefleksyjne stadne reakcje.

• Redaktorzy

"Nie zastanawilo Cie, ze Rydzyka 'zalatwiaja' ci sami ludzie co dawniej Popieluszke ?"

Kiszczak do spółki z Urbanem, jak tuszę? Cóż, dudi, mimo całej sympatii jaką do ciebie czuję, twój gust ubraniowy (zwłaszcza w dziedzinie nakryć głowy) nie jest moim. Moherowe berety są niestety brzydkie. Podobne uczucia budzi tzw. ghetto kask - taka obcisła czapeczka włóczkowa właściwa niektórym wątłym młodzieńcom. Ani sam bym nie włożył, ani przyjacielowi nie proponował.

zapomniales dodac, ze najbardziej szanownego Ojca R wrabiaja podstawieni agenci wystepujecy w jego rozglosni i "ziejacy nienawiscia" w eter, tudziez jego sobowtor, ktory robi dokladnie to samo.

Dudivan takich durnych wpisów się nie spodziewałem. Skąd w tobie tyle antagonizmów nie wiem i nie chcę wiedzieć, ale w gazecie Urbana karierę pewnie byś zrobił, bo jak mniema z „wiesołych kartinek” już wyrosłeś.

Może już wrócimy do meritum moich pytań?

Jeżeli tak widzisz sprawy to tym bardziej mi przykro a wobec twojej osoby to ostatni wpis. Jeżeli chciałbyś się zreflektować to proponuje przy winie Monsignore

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest ogólnie dostępne w sklepach.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.