Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do pom.30m2 jaki

Stas1989

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze juz sam nie wiem teraz :-) tzn ze koda sw1000 jest lepsza od magnata 302a,bardziej oplaca sie ja kupic?

Ten jbl es250pw tez fajny moc ma duza i cenowo w MM jest jeszcze spoko...

Nie wiem czy w MM jest dobra cena na ten sub,mają tam raczej zwykłą 250 bez sterowania bezprzewodowego,i na mniejszym przetworniku 25 cm,to dwa inne suby,ten co podałem najtaniej na allegro,co do Kody możesz kupić używany za grosze i zobaczysz czy się wyrabia jak nie to albo dokupisz drugiego,albo sprzedaż za te same pieniądze i kupisz JBL,według mnie to zdecydowanie najlepszy sub do kina w przedziale 1500-1800 zł,nie ma konkurencji.

Nie wiem czy w MM jest dobra cena na ten sub,mają tam raczej zwykłą 250 bez sterowania bezprzewodowego,i na mniejszym przetworniku 25 cm,to dwa inne suby,ten co podałem najtaniej na allegro,co do Kody możesz kupić używany za grosze i zobaczysz czy się wyrabia jak nie to albo dokupisz drugiego,albo sprzedaż za te same pieniądze i kupisz JBL,według mnie to zdecydowanie najlepszy sub do kina w przedziale 1500-1800 zł,nie ma konkurencji.

To ten z MM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nie ten jbl?

Hmm moze i z kodi warto sprobowac faktycznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ten z MM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to nie ten jbl?

Hmm moze i z kodi warto sprobowac faktycznie

tak to jest ten ale widzisz kosztuje 1700 zł,a na allegro taniej o 150 zł,no cyba ż chcesz go kupic na raty bez odsetek.

Ukryta Zawartość

Mocy mu nie zabraknie na 100 proc w tym pomieszczeniu 30m2 to nie tak dużo i spokojnie się wyrobi,nie buczy,wyłączy się jak nie ma sygnału,ale to nie problem jak dostaje odpowiedni impuls natychmiast się uruchamia,masz więc opcję albo tani SW1000,lub ten Jbl,no chyba że chcesz wydać te 2,5-3 tyś to wtedy jeszcze dojdą inne,bardziej audiofilskie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak to jest ten ale widzisz kosztuje 1700 zł,a na allegro taniej o 150 zł,no cyba ż chcesz go kupic na raty bez odsetek.

Ukryta Zawartość

Mocy mu nie zabraknie na 100 proc w tym pomieszczeniu 30m2 to nie tak dużo i spokojnie się wyrobi,nie buczy,wyłączy się jak nie ma sygnału,ale to nie problem jak dostaje odpowiedni impuls natychmiast się uruchamia,masz więc opcję albo tani SW1000,lub ten Jbl,no chyba że chcesz wydać te 2,5-3 tyś to wtedy jeszcze dojdą inne,bardziej audiofilskie.

Zastaniowe sie nad tym jbl w takim razie bo on ma jednak 400w rms i to jbl czyli frima znana w tej branzy ale jak wlasnie z mm mysle to na raty 0%. A ta koda nie jest takiej samej mocy jak magnat (100w rms)? I ma ten auto wylacznik?

Ukryta Zawartość

tak to podobne suby,pisałem o Kodzie bo jest bardzo tania,a swego czasu,ludzie ją chwalili,ja też bo za takie grosze to całkiem ok.JBL ten sub ma potężne uderzenie,bas trochę się ciągnie nie jest szybki,ale to raczej zaleta niż wada.

tak to podobne suby,pisałem o Kodzie bo jest bardzo tania,a swego czasu,ludzie ją chwalili,ja też bo za takie grosze to całkiem ok.JBL ten sub ma potężne uderzenie,bas trochę się ciągnie nie jest szybki,ale to raczej zaleta niż wada.

A co kolega powie o Jamo J 12 SUB moc ms fajna nawet i troszke tańszy o jbl czy wraz jbl fajniejszy? ;-) :-)

Jamo sobie odpuść sam chciałem kupić kolega Bipo testował i tragedia jak napisał w KD

Oki wiec w dalszym ciagu jestemza jbl wiec musze poczekac w mm na raty 0% albo dozbierac do niego i kupić na allegro bo z tego co czytam jest wart swojej ceny :-)

• 2 tygodnie później...

Nie jest bezprzewodowy,

Ale gra lepiej. W JBL membrana jest cięższa. Deczko wolniejsza.

Klipsch R12SW do dynamika, moc i wybitna jak na cenę kontrola. Potrafi zejść nisko, nie ciągnie dźwięku.

Jeśli chcesz go sprawdzić u siebie to zapraszam. Jak masz nie daleko to podjedz proszę.

Nie jest bezprzewodowy,

Ale gra lepiej. W JBL membrana jest cięższa. Deczko wolniejsza.

Klipsch R12SW do dynamika, moc i wybitna jak na cenę kontrola. Potrafi zejść nisko, nie ciągnie dźwięku.

Jeśli chcesz go sprawdzić u siebie to zapraszam. Jak masz nie daleko to podjedz proszę.

Chetnie tylko mysle ze ja jestem z siedlec woj.mazowieckie wiec chyba daleko... :-(

Kurcze to teraz nie wiem czy nie jb l czy klipsch bo cenowo troche sie roznia ale jbl mocniejszy jest..

A jeszcze tak z ciekawości spytam jak te oba suby zachalby się w wysokich salonach 30-35m2 takich co jest widok na nie z antresoli... Wtedy przydaje się chyba moc czyli wygralby jbl es250pw czy klipsch R12SW Tez by sobie poradził?

Wysoki czyli ile ? 4M 5m? ostatnio była tu rozmowa o wysokim okazało się żę facet myślał o 3m :/ wole dopytać zatem

Powiem Ci tak. Typowo kinowo JBL gra lepiej bo ma moc i zejście. Klipsch gra krócej, szybciej. Myślę że mocy też Ci nie braknie. Klinci go wybierają bo teraz wszyscy szukają uniwersalności. Taki trend

Wysoki czyli ile ? 4M 5m? ostatnio była tu rozmowa o wysokim okazało się żę facet myślał o 3m :/ wole dopytać zatem

Powiem Ci tak. Typowo kinowo JBL gra lepiej bo ma moc i zejście. Klipsch gra krócej, szybciej. Myślę że mocy też Ci nie braknie. Klinci go wybierają bo teraz wszyscy szukają uniwersalności. Taki trend

Wysokość jakies 5-6m.

Wiec jbl nie bardzo do muzyki sie nadaje tylko kino czy w muzyce tez da rade?

Wysokość jakies 5-6m.

Wiec jbl nie bardzo do muzyki sie nadaje tylko kino czy w muzyce tez da rade?

Kontrolujesz to co piszesz,czy tylko zawracasz głowę.

W moim przypadku to 99% sprzet jest uzywany si filmow wiec mysle ze właśnie ten magnat do pierwszego mojego zestawu kinowego powinien się nadaac :-) w koncu od czegos trzeba zaczac :-) ;-)

Paradigm wg mnie ma bardzo rozlazły bas. Non stop bas i nie wiadomo kiedy kończy się jeden dzwięk bo zaraz zaczyna następny i tak non stop. Za duzo basu. Chyba, ze ktoś taką młucke lubi i podoba mu się non stop grający sub.

A na taki metraż musi być sub z duzą membraną i mocnym wzmakiem a takich nowych nawet do 2 tys jak na lekarstwo. JBL to do końca nie wiadomo jaką ma moc i skuteczność.

Jakbyś miał być audiofilem to wogóle nie spojrzałbyś na suba :) .

oprócz tego ze kupiło sie sub to jeszcze trzeba mu znalezc właściwe miejsce; postawiony byle gdzie moze wlasnie grac jak wyzej opisane.....

A w ogole jeżeli sub w systemie to co najmniej dwa.

Jeden zle ustawiony moze wnieść wiecej złego niz dobrego....

Kontrolujesz to co piszesz,czy tylko zawracasz głowę.

W moim przypadku to 99% sprzet jest uzywany si filmow wiec mysle ze właśnie ten magnat do pierwszego mojego zestawu kinowego powinien się nadaac :-) w koncu od czegos trzeba zaczac :-) ;-)

Caly czas jestem w fazie kupna... Mialem kupowac magnata ale dalem sie namowic i postanowilem dozbierac na jbl es250pw ale w międzyczasie pojawil sie klipsch R12SW i teraz mam dylemat... Coś w tym dziwnego?

oprócz tego ze kupiło sie sub to jeszcze trzeba mu znalezc właściwe miejsce; postawiony byle gdzie moze wlasnie grac jak wyzej opisane.....

A w ogole jeżeli sub w systemie to co najmniej dwa.

Jeden zle ustawiony moze wnieść wiecej złego niz dobrego....

U mnie sub zamierzam ustawic przy prawym glosniku, tylem do sciany bokiem do sluchacza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega jakiś czas temu zakupił DSP3200 i w każdym miejscu jego ponad 30-to metrowego salonu grał podobnie więc kupa a nie dzwięk, na początku było WOW bo basu podczas seansu było dużo ale po pewnym czasie męczył a nie zachwycał. Lubię jak porządnie i nisko walnie ale przepraszam nie w takiej ilości.

Koledze to nie przeszkadza ( nie miał z niczym innym porównania)

Kolega jakiś czas temu zakupił DSP3200 i w każdym miejscu jego ponad 30-to metrowego salonu grał podobnie więc kupa a nie dzwięk, na początku było WOW bo basu podczas seansu było dużo ale po pewnym czasie męczył a nie zachwycał. Lubię jak porządnie i nisko walnie ale przepraszam nie w takiej ilości.

Koledze to nie przeszkadza ( nie miał z niczym innym porównania)

powiedziałabym: niemożliwe...

Albo nie do końca kolega szuka tego miejsca, albo ustawił parametry na dyskotekowy uśmiech czego pomieszczenie nje było w stanie przerobić....

Fakt ze jeden sub moze spowodować sporo szkód w charakterystyce pomieszczenia ale dotyczy to podbić i dołków. Nie jakosci samego basu z sub'a. Chyba ze sub kiepski.....

Wówczas dobrze jest mieć 2 suby i wiecej...:)

Obstawial bym za duże podkręcenie

Najpierw trochę go przestawiał z miejsca na miejsce w końcu dał sobie spokój i walnął kalibrację no i niestety jest jak jest. Trudno. Jemu to pasi .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.