Skocz do zawartości
IGNORED

Denon - jakie pierwsze modele z Atmos

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie mam w kinie starego denona 2808 w opcji 7.1 z tym że 2 tylne efektowe mam nad głową i dopiero ostatnio uświadomił mi ktoś tutaj że takie rozwiązanie w DTS HDMA czy Dodlby True HD jest bez sensu z czym po przemyśleniu w zupełności się zgadzam . Na chwile obecną wyłączyłem je i wróciłem do 5.1 i mam dwa wyjścia - albo pozostać przy 5.1 albo rozbudować do minimalnego Atmos czyli 5.1.2. I tu dwa pytania - czy taka konfiguracja (5.1.2) będzie poprawna jeśli chodzi o standard no i wreszcie które z pierwszych denonów miały dekodery które na to pozwalają - mogą być z 5 końcówkami bo i tak na przody mam wzmacniacz więc potrzebne same dekodery w ampli. Pytam które pierwsze bo chce kupić jak najstarszy sprzęt (brak obecnie kasy na nowszy) a Denon bo lubie i mam zaufanie do tej firmy choć Yamaha też by mi pasiła tylko jeden warunek - żeby jakość jeśli chodzi o Audio nie była gorsza niż ebecny model który posiadam, na bajerach sieciowych itp mi nie zależy bo nie uzywam w ampli

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/131080-denon-jakie-pierwsze-modele-z-atmos/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.