Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki do 14 tyś zł

mariodm-74

Rekomendowane odpowiedzi

Odnoszę wrażenie,że koledzy w ogóle nie mieli styczności z tym wzmacniaczem.To nie jest "jakiś" wzmacniacz tylko porządny ważący 50 kg piec oddający 80W na kanał i pracujący w czystej klasie A. oferujący bardzo czyste,klarowne i dynamiczne brzmienie,także ja obaw nie mam o to czy ten wzmacniacz poradzi sobie z kolumnami bardziej wymagającymi.

Póki co szukam podłogówek nie wzmacniacza także na razie o wzmacniaczach nie rozmawiajmy,na to przyjdzie jeszcze czas. Zdaję też sobie sprawę,że system można budować latami.U mnie pewnie to właśnie tak wyglądało,zresztą swój pierwszy system stereo/mch. tak właśnie budowałem.

Tak czy inaczej za wszelkie porady i sugestie szczerze dziękuję :)

Odnoszę wrażenie,że koledzy w ogóle nie mieli styczności z tym wzmacniaczem.To nie jest "jakiś" wzmacniacz tylko porządny ważący 50 kg piec oddający 80W na kanał i pracujący w czystej klasie A. oferujący bardzo czyste,klarowne i dynamiczne brzmienie,także ja obaw nie mam o to czy ten wzmacniacz poradzi sobie z kolumnami bardziej wymagającymi.

Póki co szukam podłogówek nie wzmacniacza także na razie o wzmacniaczach nie rozmawiajmy,na to przyjdzie jeszcze czas. Zdaję też sobie sprawę,że system można budować latami.U mnie pewnie to właśnie tak wyglądało,zresztą swój pierwszy system stereo/mch. tak właśnie budowałem.

Napisałeś o kinie domowym zupełnie niepotrzebnie. A Chińczycy jak to Chińczycy potrafią dwa różne wzmacniacze nazwać tak samo.

info na priv ceny bez konkurencyjne

Cześć. Ja przed niemal rokiem sprzedałem moje stareńkie Focale i przesiadłem się na kolumny Zu Audio. Trochę trudno je kupic, jednak warto podjąć starania. Nie ma dnia, abym z ogromną radością nie posłuchał, lub choćby spojrzał na te cuda. Do cięższej muzyki, do symfoniki, do muzyki organowej w tej cenie super. Zresztą zagrają wszystko, tylko że musisz mieć nieco lepsze wzmocnienie.

Przepraszam że wcinam się w tym wątku. To mój pierwszy kontakt z Zu. Muszę przyznać że robią wrażenie. Druid wygląda zjawisko. Które wybrałeś i u którego z naszych sąsiadów dokonałeś zakupu?

Do tych kolumn, ktore Ci podałem , tanszy model l(około 10 tys zł)atwiejszy do napedzenia swietnie sie zgrywa ze wzmakiem lampowym DIMD PP10.

Na audio show 2016 w Warszawie to polaczenie bylo prezentowane. Wyszedl z tego bardzo muzykalny zestaw. Ale do tego byly dobre kable sygnalowe, glosnikowe, zrodlo i kable sieciowe.

Wszystkiego w jedyn czasie nie musisz kupowac. System buduje sie latami.

Do tych drozszych kolumn (około 15 tys zł), ktore zaproponowalem, lepiej sprawdzi sie tranzystor. Dobrą propozycją jest polska marka Baltlab. 3 modele w ofercie :

Epoca 3 - 5,5 tys zl

Endo 1 - okolo 7 tys zl

Endo 2 - około 11 tys zl

Jednak moim zdaniem lepiej nie kupowac tych kolumn za 15 tys i potem najnizszego baltlaba. Przy takim budzecie lepiej celowac w kolumny Euterpe i wzmak conajmniej Endo 1 lub wyżej albo lampa DIMD pp10.

Wazme. zeby miec swiadomosc, ktore marki sa godne uwagi, bo 90% dostepnego sprzetu w 95% salonach w Polsce i na Świecie oferuje sprzety nie warte swojej ceny. Latwo sie o tym przekonac. Wystarczy posluchac w kilku salonach oferowane zestawy i wyrobic sobie punkt odniesienia w danym budzecie.

Klocki proponowane przeze mnie sa dostepne w Bydgoszczy.

Węszę żywą reklamę :) kolumny dobre rzeczywiście bo słuchałem ich w tym salonie . Godne uwagi.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

• 2 tygodnie później...

Przepraszam że wcinam się w tym wątku. To mój pierwszy kontakt z Zu. Muszę przyznać że robią wrażenie. Druid wygląda zjawisko. Które wybrałeś i u którego z naszych sąsiadów dokonałeś zakupu?

Cześć, przepraszam za opóźnienie, mamy tu ferie teraz i rzadziej zaglądam :)

Dziękuję za zainteresowanie. Nie mam Druida, lecz Omen Mk. II rev. B. Kupiłem za naszą zachodnią granicą. Wcześniej miałem tylko okablowanie, które też jest super.

Trochę ta nasza rozmowa z boku głównego tematu tegoż wątku, no ale przecież to też są podłogówki, i w tej cenie się mogą zmieścić...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.