Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin DAC 11

spnmdm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z was miał okazję słuchać tego DAC'a? Jak oceniacie dźwięk, wejście sluchawkowe? Czytałem recenzje ale to zawsze opinia użytkownika jest bardziej wymierna. Podoba mi się opcja z lampami w tym sprzęcie dlatego też się tym interesuję a do tego cena przystępna.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

https://www.audiostereo.pl/topic/131193-cayin-dac-11/

Sam jestem ciekaw. Generalnie posiadam IDAC6 i IHA6. Granie na bardzo wysokim poziomie według mnie. Możliwość ustawiania DACa lampa - tranzystor, kilka filtrów do wyboru. Także jest duża szansa, że DAC11 gra też na wysokim poziomie, a cena nie jest z kosmosu.

https://www.audiostereo.pl/topic/131193-cayin-dac-11/#findComment-4017355
  • 2 tygodnie później...

Witam

Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z was miał okazję słuchać tego DAC'a? Jak oceniacie dźwięk, wejście sluchawkowe? Czytałem recenzje ale to zawsze opinia użytkownika jest bardziej wymierna. Podoba mi się opcja z lampami w tym sprzęcie dlatego też się tym interesuję a do tego cena przystępna.

Ciężka sprawa z wnioskowaniem na podstawie recenzji. Np. w stero i kolorowo jest napisane, że muzyka grana za pośrednictwem DAC11 jest plastyczna i angażująca - gęsta i zwarta. A kilka zdań dalej, że DAC11 zapewnia dźwięczny przekaz, a równolegle jedwabisty i przyjemnie miękki. Napowietrzony.

W końcu nie wiem, czy dźwięk jest miękki i napowietrzony, czy gęsty i zwarty. Albo coś jest gęste albo napowietrzone. Mam słuchawki AKG 701 i w nich dźwięk jest napowietrzony (dla mnie bajeczny), w życiu nie można powiedzieć, że jest gęsty. Chyba, bo ja nieosłuchany jestem.

W tej samej recenzji jest napisane, że zamiana lamp daje zmiany dyskretne i subtelne, lecz wyraźne i jednoznaczne.

No to ja zupełnie głupi jestem. Jak będzie? Zmiany będą dyskretne i subtelne czy wyraźne i jednoznaczne?

Według Pana Grzegorza (dystrybutora), dźwięk DAC11 jest jaśniejszy w porównaniu z DAC z CS 55A - jeśli dobrze zrozumiałem i nie pokręciłem.

https://www.audiostereo.pl/topic/131193-cayin-dac-11/#findComment-4028312

Ciężka sprawa z wnioskowaniem na podstawie recenzji. Np. w stero i kolorowo jest napisane, że muzyka grana za pośrednictwem DAC11 jest plastyczna i angażująca - gęsta i zwarta. A kilka zdań dalej, że DAC11 zapewnia dźwięczny przekaz, a równolegle jedwabisty i przyjemnie miękki. Napowietrzony.

W końcu nie wiem, czy dźwięk jest miękki i napowietrzony, czy gęsty i zwarty. Albo coś jest gęste albo napowietrzone. Mam słuchawki AKG 701 i w nich dźwięk jest napowietrzony (dla mnie bajeczny), w życiu nie można powiedzieć, że jest gęsty. Chyba, bo ja nieosłuchany jestem.

W tej samej recenzji jest napisane, że zamiana lamp daje zmiany dyskretne i subtelne, lecz wyraźne i jednoznaczne.

No to ja zupełnie głupi jestem. Jak będzie? Zmiany będą dyskretne i subtelne czy wyraźne i jednoznaczne?

Według Pana Grzegorza (dystrybutora), dźwięk DAC11 jest jaśniejszy w porównaniu z DAC z CS 55A - jeśli dobrze zrozumiałem i nie pokręciłem.

Jak sama nazwa blogu wskazuje "stereo i kolorowo" i jak dla mnie tam wszystko jest kolorowo istny kolaż słowny :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/131193-cayin-dac-11/#findComment-4028446
  • 11 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.