Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe - Pylon Sapphire 25 NAD C326

Michał_57964

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

posiadam, zestaw Pylon Sapphire 25 oraz NAD c326. Jako źródło mam raspberry PIz przetwornikiem IQAudio Pi-DAC+. Szukam kabli głośnikowych do tego zestawu. Póki co gram na QED 42 1.25mm^2, więc raczej słąbo :) Udało mi się wypożyczyć parę kabli, m.in Qed Ruby, Kimber 4VS oraz Wireworld Solstice 7. Podobało mi się bierzmienie QEDa, dźwięk był mięsisty, Kimber gra trochę cieńszym dźwiękiem lecz bardziej szczegółowym. Problem mam taki, że kabel będę musiał puścić pod korkiem między drzwiami i są miejscami trzeba go będzie skręcić o 90 stopni. W związku z tym kablu typu QED Ruby odpadają, bo są zbyt sztywne. Kimber jest ok pod tym względem, nie jest zbyt gruby oraz dobrze się układa. Planowałem kupić tego Kimbera, ale pomyślałem, że może można lepiej albo taniej, dlatego pytam tu :)

Czy możecie polecić mi coś do mojego zestawu co spełniałoby moje wymagania? Cena za metr to do jakichś 60 zł. Będę potrzebował 9m kabla.

Dzięki za odpowiedź. 9 m to sumaryczna odległość, odcinki będą 4m i 5m . Taka różnica długości nie gra chyba większej roli. Myślisz, że ten QED 79 zagra na poziomiego QED Ruby? Skąd taka różnica w cenie?

Polecam sprawdzić Kimbera ale 4PR albo Chord Clerway.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Słuchałem, Kimbera 4VS no i zakładam, że 4PR będzie brzmiał gorzej, mniej szczegółowo. Czy się mylę? Chord Clearway jest za gruby dla moich wymagań.

Jak chcesz szczegółowo i na duży dystans polecam YTDY 0,5 razy np. 8, 12 albo i więcej.

Łatwo go ułożyć, nic nie kosztuje i nic nie psuje; szczególnie analityczności.

Eksperyment niemal bezgotówkowy wobec wyznaczonego budżetu.

Tyle, że podstawowym i najtrudniejszym chyba warunkiem jest ostateczne pozbycie się całych wieków

atawistycznych uprzedzeń wobec tego rodzaju kabli, ale uważam, że warto choćby próbować ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słuchałem, Kimbera 4VS no i zakładam, że 4PR będzie brzmiał gorzej, mniej szczegółowo. Czy się mylę?

Jeśli już założyłeś.. że będzie gorzej to tak pewnie będzie..

..;)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.