Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw do 2000 PLN Amplituner + kolumny

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nie wiem jak wstawić swoje zdjęcia tylko napiszę.

po pierwsze: kolumny bliskiego pola są KOLUMNAMI BLISKIEGO POLA - słuchanie ich z innej perspektywy niż trójkąt równoboczny to kicha.

po drugie: nawet z średniej wielkości kolumn nie da się uzyskać przyjemnego niskiego zejścia w basie - to zaleta dużych zestawów

po trzecie: zestaw stereo tzn. duży wzmacniacz i kolumny do niego (podstawkowe) mają sens przy większym rozstawieniu niż biuro (co ciekawe dźwięk jest bardziej przyjemny i mniej podatny na ustawienie)

no i po czwarte: różnica na biurkowych aktywnych kolumnami za 500 zł a za 2000 zł jest minimalna... (to bardziej charakter niż jakość dźwięku)

Porównywałem aktywne M-Audio od znajomego muzyka, zestaw: duży wzmacniacz (lampa) + kolumny (JVC), mini wieża LG, zestaw kolumn komputerowych 2+1 (jakaś porażka z dużym BUM-BUMem pod biurkiem).

Nie słucham muzyki w domu na słuchawkach (w pracy tak: NostromoX2H).

Odpowiedź z tematu wątku: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Oddzielne kolumny na biurko i oddzielnie do odsłuchu w całym pokoju.

Porównywałem aktywne M-Audio od znajomego muzyka, zestaw: duży wzmacniacz (lampa) + kolumny (JVC), mini wieża LG, zestaw kolumn komputerowych 2+1 (jakaś porażka z dużym BUM-BUMem pod biurkiem).

Odpowiedź z tematu wątku: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Oddzielne kolumny na biurko i oddzielnie do odsłuchu w całym pokoju.

Ale jest jakaś konkluzja? Na coś się zdecydowałeś? :-)

Na coś się zdecydowałeś?

Na Chińszczyznę: Edifier r1700BT

Nie jestem z nich do końca zadowolony - są za oschłe, cyfrowe. Mają dużą rozdzielczość (stąd seria STUDIO) i dobrą dynamikę. Przede wszystkim w wielkości i wizualnie mi odpowiadają. Dobrze się słucha muzyki z dobrych źródeł. Miały być r1600 ale byłem ciekaw blutufa (trochę za namową WAS na forum) - odpowiem: fajna sprawa, ale jak dotąd użyłem go raz, gdy nie chciało mi się włączać kompa (jakość przesyłanej muzyki nie była nawet tragiczna - ale jestem tradycjonalista i wole po kablu).

Zrobiłem experyment wstawiłem je do salonu na Minas Anor IIIs i rozstawiłem na szerokość jaka była możliwa (mają przewód łączący ok. 2,5m) siadłem w układzie trójkąta równobocznego i... mocno się zdumiałem jak zagrał! Było przestrzeni co niemiara, świetnie wyeksponowały stereofonię i szczegółowość, no ale bas to takie dudnienie (to jednak małe skrzynki).

Na biureczko są OK.

Myślę że wydając 5 razy tyle (taka okazja + rabaciki lojalnościowe w sklepie) jakość dźwięku może poprawiło bysie max o 10% - pewnie można by było szukać jeszcze czegoś - ale już mi brakowało muzy przy biurku.

Może za zaoszczędzoną kasę kupiec "cos normalnego" do słuchania wieczorem bez komputera...

tu jest w miarę obiektywna recenzja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki za pomoc

Ukryta Zawartość

Qot to tak z jeden strony y masz minasy a z drugiej te edifiery?

no weś :)

Minasy są w drugim większym pokoju (z ATOLLem in 100se)

Potrzebowałem czegoś do drugiego pokoju gdzie mam i biurko do wieczornych zleceń i łóżko.

miłego słuchania

dzięki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.