Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  14 członków

Manger Klub
IGNORED

Manger klub

Rekomendowane odpowiedzi

jak oceniasz Mangery? Podobały się ?

Słuchałem parę godzin w jednym systemie - u kolegi Jurka (dzięki za miłą atmosferę!) w obcym mi systemie, więc obserwacje mogą być tylko natury ogólnej.

Tak, podobały mi się. Spójność dźwięku, jego charakter zachęcający do długiego słuchania, duża wierność w odtwarzaniu materiału akustycznego oraz zaskakujące możliwości w kwestii basu (jak na duże, ale jednak monitory) pokazują te kolumny jako przemyślany, wysokiej jakości produkt dla osób, które dużo słuchają Muzyki, a nie tylko dźwięków.

Tak jak wspominałem właścicielowi, ja bym poeksperymentował z ustawieniem, bo w kwestii ciągłości sceny i otwartości góry myślę, że można osiągnąć lepsze rezultaty.

Niemniej nie dziwię, się, że właściciel nie szuka już innych kolumn - bo z tymi można żyć w przyjaźni przez długie lata i co najwyżej poeksperymentować z resztą systemu;-)

Słuchałem parę godzin w jednym systemie - u kolegi Jurka (dzięki za miłą atmosferę!) w obcym mi systemie, więc obserwacje mogą być tylko natury ogólnej.

Tak, podobały mi się. Spójność dźwięku, jego charakter zachęcający do długiego słuchania, duża wierność w odtwarzaniu materiału akustycznego oraz zaskakujące możliwości w kwestii basu (jak na duże, ale jednak monitory) pokazują te kolumny jako przemyślany, wysokiej jakości produkt dla osób, które dużo słuchają Muzyki, a nie tylko dźwięków.

Tak jak wspominałem właścicielowi, ja bym poeksperymentował z ustawieniem, bo w kwestii ciągłości sceny i otwartości góry myślę, że można osiągnąć lepsze rezultaty.

Niemniej nie dziwię, się, że właściciel nie szuka już innych kolumn - bo z tymi można żyć w przyjaźni przez długie lata i co najwyżej poeksperymentować z resztą systemu;-)

Jestem podobnego zdania i bas zaskoczył mnie mocno w pozytywnym znaczeniu - po prostu nie spodziewałem się go w takiej jakości.

otwartości góry myślę, że można osiągnąć lepsze rezultaty.

Mnie góry nie brakowało , ja bym jeszcze dosycił odrobinę środek pasma . Ty masz ProAc'i więc to jest trochę inne granie. Jak wróciłem do domu

i pusciłem sprzęt to miałem wrażenie że moje SF grają lżej od Mangerów ale tak prawdopodobnie nie było , po prostu Esotar ma inne wybrzmienia.

No dokładnie tak jest z Esotarem,inaczej wybrzmiewa.Trzeba pamiętać,że przetwornik Mangera obsługuje pasmo od 40000 do 360 Hz a więc bas jest swobodnie obsługiwany przez woofer,który pracuje w komfortowych warunkach,aczkolwiek do basu mam największe zastrzeżenia.Gra podobnie do suba,zbyt mało różnicuje.Możliwe,że to wina końcówek grających w kl.D...Lindemanna.

Bo z nimi właśnie odsłuchiwałem.

zaskakujące możliwości w kwestii basu

Co masz na myśli pisząc ... zaskakujące.Bas z dobrze napędzonych Dynaudio C-2 jest jakościowo dużo lepszy.

modrzew a co Ty tak bułkę przez bibułkę,jakbyś został zastraszony?? Pisz prosto z mostu,co takiego sie stało,że zakup był nieskuteczny?

Tak zostałem zastraszony,że do dzisiaj jeszcze mam w galotach...kuśwa.

zajadów dostanę....ze śmiechu.

Co masz na myśli pisząc ... zaskakujące

To co napisałem - jak na monitor (do tego w obudowie zamkniętej)

C2 to duże kolumny z obudową bas refleks, więc przewaga jest oczywista, pod warunkiem zaznaczonym przez Ciebie powyżej.

Więc poniekąd jest odpowiedź na pytanie...dlaczego.Jednak myślę,że może ta kl.D ma również na to wpływ.

Mam przeczucie że Lindeman nie jest idealnym partnerem dla Mangerów ale należałoby to sprawdzić. Klasa D może jest i dobra w niektórych aspektach

grania z Mangerami jednak aby to potwierdzić potrzebny jest lepszy wzmacniacz w klasie D - Nu Force , Spectron lub Bel Canto. Mógłby również nieźle

zagrać taki Devialet lub inny wzmacniacz z impulsowym oddaniem niskich częstotliwości.Lampa nie będzie dobrym towarzyszem dla Mangerów , chyba

że coś w klasie A o mocy minimum 2 x 40W/8. Generalnie mówiąc Mangery mogą zagrać wspaniale z idealnym dla nich wzmacniaczem. Kablami można

też coś zdziałać ale to żonglerka i nie o to tak naprawdę chodzi - musi być 100% muzyki z takich monitorów.

Nu Force nie jest lepszy od Lindemanna.

Spectrona nie znam.

Moja znajomość praktyczna urządzeń klasy D jest minimalna i nie wiem czy Lindeman jest lepszy dźwiękowo od Nu Force - chyba że porównywałeś

obydwa wzmacniacze head to head. Uważam że warto byłoby podłączyć Mangery do Devialeta ( tych urządzeń słuchałem kilkakrotnie ) lub Bel Canto.

Spectron jest mega rzadkością w PL ale to pierwsza światowa 5 wzmacniaczy cyfrowych - 2 x 550W/8 na dzień dobry a w wersji mono to już są mega

waty które poruszą z muzykalnym dźwiekiem prawie wszystko .

Samo życie,miałem kupić Mangery a kupiłem C-2 Dynaudio i na razie nie żałuje z tym Sphinx'em jest bardzo dobrze by nie powiedzieć jeszcze lepiej.

Wdepnąłeś w g...... z C-2 ale w razie czego szybko odsprzedaż - to jest jedyny +

Ty oczywiście wiesz wszystko-czyli nic.Jak zwykle.Jest to kolumna dużo wyższej klasy niż Manger ale oczywiście ty wiesz,że gó*no.Wszedłem w C-2 po raz drugi a wcześniej używałem ich przez cztery lata,grały znamienicie,terazrównież.

Jak sytuacja się wyjaśni to Mangery nabęde do sypialni....z Lindemannem

W 75 m2 nie dadzą rady.

Rowniez jestem ciekaw czy ten niemiecki "wynalazek" jest w stanie zastapic klasyczna skandynawska kopulke.

Jak jesteś ciekaw, to posłuchaj, bo inaczej wątpliwości są hipotetyczne i nie warte uzewnętrzniania.....

Wdepnąłeś

Nie wiem, czemu tak piszesz o świadomej osobie, która te kolumny już wcześniej użytkowała, i to z dużą satysfakcją....

Magnepan to taki człowiek(Typowy Polaczek)wszystko wie,wszędzie był i wszystko widział............na obrazku.

Modrzew47 bez urazu , to tylko moje zdanie z którym nie musisz się utożsamiać. Zawsze jakoś trzymałem się od Dynaudio z daleka. A wiesz dlaczego ?

Test modelu C-2 Signature czyli oczko wyżej od C-2 :http://www.whathifi.com/dynaudio/confidence-c2-signature/review

Nie wymądrzaj się i nie kompromituj.Piszesz bzdury,ja przerabiam drugi zestaw C-2 i za pierwszym razem i za drugim jest miód na uszy.Tak właśnie wyglądają twoje opinie,nigdy nie miałeś głośnika ale wiesz,że są do bani.Paranoia.

Zlituj się chociaż nad sobą.

Nie wymądrzaj się i nie kompromituj.Piszesz bzdury,ja przerabiam drugi zestaw C-2 i za pierwszym razem i za drugim jest miód na uszy.Tak właśnie wyglądają twoje opinie,nigdy nie miałeś głośnika ale wiesz,że są do bani.Paranoia.

Zlituj się chociaż nad sobą.

I co z tego że przerabiasz ? Jesteś trochę niezrównoważony zakładając wątek o Mangerach gdzie zachwytów nie było końca a kupujesz C-2 ?

Człowieku zastanów się raczej nad sobą i nie zawracaj ......... EOT.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.