Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o Klipsch R-14M Reference

Rudy Rudzielec

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam do was zapytanie. Czy któryś z kolegów wie coś o kolumnach które wymieniłem w temacie?? Sprzedałem właśnie swoje Missiony M35 i chciałbym spróbować brzmienia kolumn podstawkowych. Wpadły mi w oko Klipsch R-14M Reference ale nie ma żadnych opinii na ich temat, za to o modelu 15 jest sporo. No i kolejna kwestia jak one by brzmiały z moim Rotelem RB-870BX + Rotel RC-850.

Kolumny wypatrzyłem na OLX, teoretycznie nowe w kartonie za 800 zł.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/131531-opinie-o-klipsch-r-14m-reference/

Co Ty taka mała pierdziawka-glosniczek 10cm nie zagra dobrze. To się może jedynie nadać do słabego KD jako surround.

Już bym chyba wolał słuchawki.

Napisz coś więcej, jaki pokój, muzyka oraz jaki dźwięk preferujesz.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Witaj, pokój to około 20 m2, muzyka Rock, Metal. Co do dźwięku to lubię detale, naturalność. Mam na oku jeszcze Missiony M31i, o tych kolumnach już się troszkę naczytałem i opinie są dość pochlebne.

Pozdrawiam.

Cześć, do 20mkw to szukaj większych monitorów lub podłogówek. Te o których piszesz to malutkie głośniki z malutkim dźwiękiem... Tym bardziej, że ten Rotel bez problemów poradzi sobie z porządniejszymi paczkami.

Witaj, sęk w tym, że mam na wydanie tylko maks 1000 zł. Rozumiem, że missiony M31i też odpadają?? W takim razie co byście polecili do 1000 zł. Dodam, że szukam czegoś na chwilę, kolumn przejściowych.

Dzień dobry.

Na pewno tak mały monitor do 20m2 kompletnie nie sprawdzi się, szczególnie przy Twoich gatunkach muzycznych. Dodatkowo łączenie elektroniki Rotel z Klipsch nie jest najlepszym pomysłem.

Z mojej strony jeśli zależy Ci na pełnym, dynamicznym graniu i dobrym nagłośnieniu 20m2, spójrz proszę na bardzo dobre monitory Pylon Audio Pearl Monitor (http://q21.pl/pylon-audio-pearl-monitor.html) oraz najnowszej serii Indiana Line Nota 260X (http://q21.pl/indiana-line-nota-260x.html). Obydwie propozycje dobrze nagłośnią Twój salon, brzmieniowo są optymalnie dopasowane do charakterystyki Twojej elektroniki.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, fajne propozycje złożył kolega Q21, jednak że zależy mi na tym by mieć coś do słuchania na weekend. Mam jeszcze możliwość zakupu Mission M73 za około 700 zł. Moje poprzednie kolumny M35 przestały sprawiać mi radość, wręcz zaczęły męczyć, nie wiem jakby to było z M73, nie znam ich brzmienia.

To typowe kolumny surround o klasycznym wyglądzie. Nie nadają się do stereo. W żadnym wypadku od tego są 15tki.

Myślę że nie powinieneś iść w missiona, meczylo cię ich ich mile granie, wolniejsze.

Z nowych świetny wybór to quantum 673, czy monitor audio bronze 2 to odmienne granie od tego z missionow.

Koolo co potrzebujesz wiedzieć?

Witajcie, poszedłem za namową kolegi Q21 i poszukałem w swojej okolicy Pylonów. Efekt jest taki, że od wczoraj grają u mnie :) Nie spodziewałem się takiego efektu po tak małych kolumienkach ( przyzwyczajenie z wielkich M35 ) Bas potrafi zaskoczyć, a tego się obawiałem najbardziej, że będzie go brakowało. Jeden mały głośniczek, a Missiony miały dwa dość spore. Jak dla mnie świetna góra, chociaż mam wrażenie, że środek jest troszkę wycofany, ale nie ma co wybrzydzać za te pieniądze.

Teraz pozostaje zrobić podstawki i ustawić wszystko. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.

Witaj, Pylon Audio Perl Monitor. Do mojej kwoty mieli jeszcze JBL Arena 130, jednak po krótkim odsłuchu stanowczo je odrzuciłem, góra była bardzo wycofana, dominował bardzo nieprzyjemny jak dla mnie bas. Nawet moja Pani stwierdziła, że Pylony grają o wiele lepiej.

Niestety, nic z tych kolumn nie mieli na miejscu, przynajmniej nie w tych pieniądzach które mogłem wydać ( moja Pani była ze mną i skutecznie mnie ograniczała :P ) Dodam, że są to kolumny przejściowe. Chciałem mieć coś na już, gdyż zbliżał się weekend, a nie wyobrażam sobie dnia bez muzyki, pomimo, że mam słuchawki, to jednak w domu tylko na kolumnach słucham. Podejrzewam ( albo mam nadzieję ) że za jakieś 3 - 4 miesiące będę miał dość sporą sumkę ( jak na moje możliwości 5- 6 tysięcy ) na nowe kolumny, wtedy na pewno się zwrócę do was o pomoc.

Pozdrawiam.

Tak, Pylony zostały i jestem bardzo zadowolony :) Jak wejdę bez jej z wiedzy z nowymi paczkami do domu, to czasem kartony od tych paczek mogą mi się przydać :P Ale co tam :P Zaryzykuję :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.