Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz onkyo

Pawel72

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie zdecydowany jestem na ten wzmacniacz - mój obecny TX 8150, którym jestem zachwycony (funkcje,jakość dźwięku) znajdzie miejsce w mniejszym 16m2 pokoju, a A 9070 zająłby jego miejsce w >45m2 ( kolumny Polk Audio RTiA7)

A jednak mierzysz wyżej :)

Czego Ci brakuje w TX8150?

Dobrego połączenia. Onkyo 8150 jest ok. Ale nie do takich "mocarzy"

W Onkyo 8150 niczego nie brakuje: ani mocy, ani jakości dźwięku. Jak dla mnie i w tej cenie jest rewelacyjny - złego słowa o nim nie mogę powiedzić. Po prostu mojemu Synowi tak się spodobał ten amplituner...że będę musiał kupić sobie nowy wzmacniacz... a poniewaz nie lubię dublować sprzętów pomyślałem o Onkyo 9070 + jakiś odtwarzacz sieciowy z USB, Spotify, radiem internetowym np: Onkyo C-N7050. Zastanawia mnie, czy i jakie zmiany w dźwięku wprowadziłby taki zestaw vs.Onkyo TX- 8150. Więcej szczegółów, przestrzeni, dynamiki ? Czy prawie 3 krotna różnica w cenie przełoży się na conajmniej 2 klasy wyższą jakość dźwięku ? Może celować w inny, ale jaki NOWY

tańszy wzmacniacz, który się dobrze zgra z moimi Polkami ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Dla mnie w tej cenie też to rewelacyjny amplituner. Ale jednak z tych kolumn można wycisnąć więcej. Wiesz przecież ze waty to nie wszystko.

Tak kupując no podobny magnat ma600, czy nad 356 to zagra lepiej. Ale ale nie ma sieci.

Tylko że 8150 i wzmacniacze onkyo to inne brzmienie. Chcąc rozwinąć brzmienie 8150 nie idziesz w wzmaki Onkyo

Dla mnie w tej cenie też to rewelacyjny amplituner. Ale jednak z tych kolumn można wycisnąć więcej. Wiesz przecież ze waty to nie wszystko.

Tak kupując no podobny magnat ma600, czy nad 356 to zagra lepiej. Ale ale nie ma sieci.

Tylko że 8150 i wzmacniacze onkyo to inne brzmienie. Chcąc rozwinąć brzmienie 8150 nie idziesz w wzmaki Onkyo

Jaka duża różnica będzie między TX8150 a NAD C356BEE zestawionego z kolumnami Pearl25 ? Ktoś miał okazję słuchać tych połączeń?

Kolumny już mam (używka. choć celowałem w Sapphire 25), ale wzmacniacza szukam. Do 20metrów2 i muzyki House, R&B, POP , HipHop .

Jak porównać brzmienie Onkyo i NAD ?

Nie poradzę ale słuchałem tx8150 i jak s4home pisze że lepszy jest nad to wydaje mi się że to prawda. Czytając opinie nad ma wyrafinowane brzmienie. Co to znaczy to poznałem jak s4home polecił mi a8850.

Amplituner brzmi moim zdaniem bardzo dobrze, jest duża stereofonia, słychać detale i brzmi tak pomimo bajerów , to jest sukces jego. W salonie sprzedawca powiedział że denon ma duży problem i się po głowach drapią co zrobić żeby przebić onkyo. Niestety pearl 25 słyszałem na a8830 i wiedziałem że kolumny mogą lepiej zagrać chociażby w masie dźwięku, dynamice i natarciu. Po odsłuchach ich na a8850 wiem że zagrają niezwykle naturalnie.

Jaka duża różnica będzie między TX8150 a NAD C356BEE zestawionego z kolumnami Pearl25 ? Ktoś miał okazję słuchać tych połączeń?

Miażdżąca. Pylony potrzebują lepszego dołu. Większej kontroli i zejścia a NAD 356 to ma.

Do tego moc obu urządzeń jest niewątpliwie bardzo odczuwalna przy testach. Onkyo gra równiej. NAD gra mocnej basem i górą. Powoduje wyciąganie z kolumn dynamiki której czasem w nich brakuje. Onkyo będzie grało tak jak pozwalają kolumny.

Jeśli coś dobrze gra, to ja mam głęboko w d..., na jakiej zasadzie działa., niechby i w pudle siedziała orkiestra krasnoludków.

Czemu miałbym dla jakiejś bzdurnej idei, typu "nie kupuję wzmacniaczy cyfrowych, bo są be" rezygnować z dźwięku, który mi się podoba?

Nie miałem do czynienia z tym wzmacniaczem- to, co napisałem, to moje ogólne przekonania.

Sorry że nie w temacie ale musze napisać ze zniszczyła mnie ta orkiestra krasnoludków :D
  • 3 tygodnie później...

S4Home " Chcąc rozwinąć brzmienie 8150 nie idziesz w wzmaki Onkyo"

Mam rozumieć, że Onkyo a9070 niewiele dobrego wniesie w porównaniu do TX 8150 ? Myślałem, że ponad 2 krotnie droższa i cięższa integra zmiażdży brzmieniowo amlituner stereo.

Magnat a600, Nad 356bee będzie lepszym wyborem niż Onkyo a9070...a może coś jeszcze innego w cenie do 5 tys. za nowy lub ( średnio chętnie) do 3 tys. za niestary ( do 4 lat) używany ?

Złe mnie zrozumiałeś.

9050 także zagra lepiej. Ale to dźwięk inny niż ten ktory reprezentuje amplituner.

8150 gra środkiem pasma, stosunkowo równo. Wzmacniacze onkyo grają bardziej sjrajami. Większa detalicznoscia góry pasma. I szerszym punktowym basem.

9070 to wzmacniacz dużo lepszy ale nie jest po prostu rozwinięciem brzmienia 8150.

O to mi chodziło.

W kwocie 5000 zł to ani magnat ani ten nad nie jest dobrym wyborem. To wzmaki do 2500 zł czyli połowa budżetu.

Tu w grę wchodzi roksan k3, Denon 1520, marantz 8005, cayin mt35s , magnat ma1000.

Zależy od kolumn wybór jest.

Złe mnie zrozumiałeś.

9050 także zagra lepiej. Ale to dźwięk inny niż ten ktory reprezentuje amplituner.

8150 gra środkiem pasma, stosunkowo równo. Wzmacniacze onkyo grają bardziej sjrajami. Większa detalicznoscia góry pasma. I szerszym punktowym basem.

9070 to wzmacniacz dużo lepszy ale nie jest po prostu rozwinięciem brzmienia 8150.

O to mi chodziło.

W kwocie 5000 zł to ani magnat ani ten nad nie jest dobrym wyborem. To wzmaki do 2500 zł czyli połowa budżetu.

Tu w grę wchodzi roksan k3, Denon 1520, marantz 8005, cayin mt35s , magnat ma1000.

Zależy od kolumn wybór jest.

Kolumny Polk Audio RTi a7. Czy ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) będzie dobrym wyborem...czy lepiej celować w Denon 1520 , Maranz 8005 ? Pozostałe poza budżetem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.