Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana HK AVR365 na Onkyo NR818

piotrek_rr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Chciałbym się poradzić czy wymiana mojego HK AVR365 na Onkyo NR818 ma sens ?

Dlaczego chce wymieniać ?

1. Mam do stereo HK990 i pilot jednego i drugiego wzmacniacza włącza mi obydwa klocki w różnych sytuacjach co jest denerwujące.

2. AVR 365 nie ma PRE OUT, na razie stosuje przełącznik Beresford.

3. AVR 365 ma małe możliwości regulacji, EZSet słabo sie sprawdza u mnie. Dźwięk jest bez żadnej dynamiki, muszę optymalizacje wyłączać.

4. Czytałem dobre opinie o Onkyo, a zależy mi na najlepszym kinie. Do stereo mam wspomnianego HK990.

Cena do 2500zl raczej na pewno używka :)

Moje kolumny to KlipschRP 280F, centralny 440C, sub Jamo SUB650, satelitki Jamo (będzie wymiana na Klipsche od kompletu w przyszłości)

System 5.1

Pokój 23m2

Jeżeli macie jakieś lepsze propozycje w podobnej cenie to będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/131582-wymiana-hk-avr365-na-onkyo-nr818/
Witam forumowiczów,

Chciałbym się poradzić czy wymiana mojego HK AVR365 na Onkyo NR818 ma sens ?

Dlaczego chce wymieniać ?

1. Mam do stereo HK990 i pilot jednego i drugiego wzmacniacza włącza mi obydwa klocki w różnych sytuacjach co jest denerwujące.

2. AVR 365 nie ma PRE OUT, na razie stosuje przełącznik Beresford.

3. AVR 365 ma małe możliwości regulacji, EZSet słabo sie sprawdza u mnie. Dźwięk jest bez żadnej dynamiki, muszę optymalizacje wyłączać.

4. Czytałem dobre opinie o Onkyo, a zależy mi na najlepszym kinie. Do stereo mam wspomnianego HK990.

Cena do 2500zl raczej na pewno używka :)

Moje kolumny to KlipschRP 280F, centralny 440C, sub Jamo SUB650, satelitki Jamo (będzie wymiana na Klipsche od kompletu w przyszłości)

System 5.1

Pokój 23m2

Jeżeli macie jakieś lepsze propozycje w podobnej cenie to będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

...onkyo super ampli tylko ryzyko padnięcia płytki hdmi jest bardzo duże.... A to są koszta niemałe....

Witaj uważam że warto. Inne granie od harmana. Więcej wyciągniesz z kolumn.

Teoretycznie 818 łapie się w te lata nazwijmy to bardziej awaryjnych. Jednak z tym modelem nie miałem problemów. Jak będziesz na zakupie to warto sprawdzić wszystkie gniazda. Jak działają to przy zostawieniu wolnego miejsca na odpływ ciepłego powietrza jeszcze pożyje

Mimo wszystko trochę jestem zmartwiony tymi padającymi płytkami HDMI. A dołożenie kasy i zakup RZ800 będzie dużym skokiem w stosunku do NR818 ? Jak pisałem wcześniej zależy mi na najlepszym kinie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.