Skocz do zawartości
IGNORED

Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam żadnego negatywa, sprzedaję sporadycznie, raczej kupuję, ale nie ma to żadnego wpływu na to jaki komentarz bym wymalował. Dobrego samopoczucia życzę.

janusz58041 --> Nie wiem, co chcesz udowodnić. Z mojego punktu widzenia pokrycie zwrotnej przesyłki byłoby po prostu miłym gestem z Twojej strony, bo - przypomnę - reklamowałem towar, który nijak miał się do ocen widniejących w jego opisie.

Jeśli chcesz prowadzić uczciwą sprzedaż, to apeluję, byś na swojej z kolei stronie "O mnie" umieścił informację, że nie masz gramofonu i płyty oceniasz wizualnie. Bo zwroty w stylu "płyta mogąca posiadać "kopertówki" nie mające wpływu na jakość dźwięku" albo "płyta może posiadać większe rysy słyszalne podczas odsłuchu" sugerują, że wiesz cokolwiek o dźwięku swoich płyt - a to przecież nieprawda. Ocena wizualna nijak się nie ma do tego, jak płyta "gra" - i myślę, że większość użytkowników, którzy słuchają płyt, a nie tylko je oglądają, się ze mną w tej kwestii zgodzi.

O! UWAGA! Nowy zwyczaj!

Forumowicz >thrak< w nowo założonym wątku o czarnych listach, banuje nawet gdy ktoś głosu nie zabiera. Banuje prewencyjnie zatem, hahaha. Został w ten sposób NACZELNYM KNEBLOWNICZYM zakładki "Analog", hehehe. Co za wiocha.

Thrak, ja rozumiem, że ty musisz sobie żółci upuścić bo ci mózg zalewa, i publicznie trochę powierzgać, ale prewencyjnie to ty zbanuj sam siebie, dziecino.

Właśnie dlatego Ci od razu podziękowałem bęcwale bo każdy wątek spierdaczysz swoim bredzeniem i opluwaniem ludzi za tzw. damski ch... :-) załóż sobie 10 wątków i mnie zbanuj jak Ci to ulży. Jesteś jak klasyczny PiS-uar spod krzyża, ja wiem najlepiej a jak ktoś mówi coś innego to pod ścianę go :-] a wiochę to Ty odstawiasz i co najgorsze mienisz się znawcą analogu co nam fanom winyli nie przysparza sprzymierzeńców :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

>>>thrak,

Widzę, że dziś dużo wylewek przy techniksie skuwałeś i ci zaszkodziło na głowę.

To że jesteś na poziomie umysłowym pięciolatka z piaskownicy, to my wiemy, nie musisz tego swoimi postami przypominać.

Moje zdanie na temat zwracania płyt jest takie: zwrot pieniędzy za płytę + koszty przesyłki zwrotnej, i tak kupujący traci. Żeby wszystko było OK sprzedający powinien oddać za płytę + 2x przesyłka drugi raz przesyłka po żeby odesłać sobie płytę którą próbował komuś wcisnąć. Miałem kiedyś taki przypadek po negocjacjach sprzedający odesłał pieniądze + 2x przesyłka ale to płyta była dosyć droga. Inny odesłał pieniądze bez kosztów przesyłki ale kazał przysłać wyraźne zdjęcia (z możliwością rozpoznania że to ta płyta) zniszczonej płyty.

Tak powinno wyglądać uczciwe podejście sprzedawców płyt. Nie odsyłanie kosztów przesyłek to zwykłe naciąganie i oszustwo. Jak widzę o opisie aukcji np. "zawsze możesz odesłać płytę lecz koszt przesyłek pokrywasz TY" to widzę że mam do czynienia ze zwykłym naciągaczem i odpuszczam choćby nie wiem co sprzedawał jego podejście do handlu płytami jest co najmniej nie logiczne i z założenia nastawione na wycyckanie kogoś.

Pozdrawiam melomanów i uczciwych sprzedawców płyt.

paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Yul

Pokaż mi chociaż 1 usera z as którego kiedykolwiek obraziłem słownie oprócz Ciebie, bo ja mogę wkleić przynajmniej kilkanaście nicków obrażonych przez twoją kreaturę osób :-) żeby to jeszcze było merytorycznie i na temat to można przymknąć oko ale to jest obrażanie, szydzenie i ubliżanie bez przyczyny, tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie i to jest dopiero zachowanie na poziomie umysłowym upośledzonego 5-latka :-)

1. nie pij jak chcesz pisać na forum

2. nie wciągaj nic ani nie pal jak chcesz pisać na forum

3. jak nie masz o czymś zielonego pojęcia (udowodniłeś to wiele razy) to zamknij dziób i się udzielaj bo tylko kwasisz kolejne wątki i ludzie myślą, że tu są sami tacy pieniacze bezmózgowi

Pozdrawiam i wracaj pilnować krzyża :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

>>>thrak,

"...Pokaż mi chociaż 1 usera z as którego kiedykolwiek obraziłem słownie oprócz Ciebie,..."

Thrak, ty to forum masz najwyrażniej po to, aby mnie obrażać. Ale ja obrażony przez taką kraturę jak ty to się nie czuję. Wiesz, jak ktoś umysłowo chory wtargnie do tramwaju, i wszystkich wkoło obrzuca wyzwiskami, zupełnie tak jak ty to robisz w stosunku do mnie, to czy można się na kogoś takiego obrażać? Raczej współczucie jest w tym momencie właściwszym rodzajem odczucia... Trzeba się w tej sytuacji starać pomóc - najlepiej prędko zadzwonić po pogotowie. Też ci mogę spróbować pomóc - chcesz adresy do PZP? Podleczysz się trochę, odzyskasz równowagę, zaczniesz myśleć i pisać jak zdrowy psychicznie człowiek, a nie zachowywać się jak furiat.

Biedny człowiek. Została mu już tylko farmakologia, chyba że możesz poprosić kogoś ze skandynawi żeby Cię litościwie poddał eutanazji ;-) Koniec nie odpisuję na twoje zaczepki bo to nie ładnie tak zaczepiać psychicznie chorego :-) może złapiesz kogoś innego do "polemiki" :-D Poważnie zacznij stosować jakaś mocną farmakologię bo za jakiś czas może być za późno i ciężko Ci będzie w kaftanie obsługiwać te twoje pro-jecty :-)

>>>thrak,

"...Koniec nie odpisuję na twoje zaczepki..."

Zaraz, zaraz, jaki koniec! Thrak, korespondencyjnie, przez internet, to ja cię nie wyleczę, musisz sam sobie pomóc i zgłosić się wiesz już gdzie - PZP. Jak odbiło ci dziś wieczorem, to nie licz, że ci do jutra samo przejdzie. I jak już tam pójdziesz, to postaraj się pokonać odczucie, że to ty jesteś normalny, a nienormalny jest ten pan w fartuchu lekarskim, po drugiej stronie biurka, co tak łagodnie mówi. Generalnie, to miej nadzieję, że cię jakoś wyleczą. A!, i pozdrów tam >mulsa< od mnie!

Pa!

Witam Forumowiczów

A to był taki sympatyczny i fajny temat - Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro - a niestety widzę że to jakiś wątek krucjat.Rozumiem że niektórym kolegą puściły nerwy.Może jednak powrócimy do meritum i będziemy spokojnie,bez agresji i epitetów kontynuowali temat i na podstawie własnych zakupów polecali sprzedawców na Allegro od których bez żadnego ryzyka można zakupić płyty analogowe...Serdecznie pozdrawiam.

>"Żeby wszystko było OK sprzedający powinien oddać za płytę + 2x przesyłka"

>

>stuknij się w dekiel pawle

A co Ty nie potrafisz logicznie myśleć? czy jesteś jednym z naciągaczy ? Przeczytaj mojego posta dokładnie i zastanów się. Co z tego ze oszust odda Ci np. 30 za płytę + Twoje 10 za przesyłkę Ty musisz tę płytę odesłać czyli i tak jesteś 10 w plecy.

Odnośnie "stuknij się w dekiel" wyżej była mowa o słownictwie używanym na tym forum nie życzę sobie obyś w ten sposób zwracał się do mnie kultura, kultura i jeszcze raz kultura uważam że skoro myślenie i nieumiejętność odpowiedniego doboru słów jest twoją słabą stroną to kończymy polemikę.

Serdecznie pozdrawiam.

paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Zdarzyło mi się (i nie tylko mi) robiąc zakupy na ebay ,że jeśli płyta nie zgadzała się z opisem to sprzedający zwrócił $ za płytę i za wysyłkę a płyta zostawała dla mnie

to wg. mnie było bardzo uczciwe, lecz nie zmienia faktu ,że LP powinny być 'dobrze' opisywane

audiokarma.org

>to wg. mnie było bardzo uczciwe, lecz nie zmienia faktu ,że LP powinny być 'dobrze' opisywane

Masz rację Waluch, cały czas powtarzam że gdyby zasady wystawiania komentarzy na alle... były takie same jak na e-bayu czyli sprzedawca po otrzymaniu kasy nie ma możliwości wystawienia negatywa, wszyscy naciągacze musieliby pozamykać swoje winylowe kramy albo zaczęliby rzetelnie opisywać sprzedawane płyty, lub nagle zniknęłoby 50% winyli z alle... .

Pozdrawiam

paweljazz

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Chciałbym oficjalnie zakończyć sprzeczkę z użytkownikiem janusz5804.

Informuję Was, że w korespondencji mailowej Janusz zachował się bardzo przyzwoicie i po ostudzeniu emocji pokazał się od zupełnie już innej strony. Jest to facet, z którym można się dogadać. Po części jest jego winą, że nadaje oceny płytom bazując na ich wyglądzie a po części było moją winą, że ich u niego nie reklamowałem. Słowo "śmietnik" przyznaje, że też użyłem zbyt pochopnie. Były pozycje, według mojej opinii z zawyżoną oceną ale tak po prawdzie śmietnikiem ich nazwać nie powinienem. W końcu żadnej nie wyrzuciłem, tylko grają u mnie (z jakimiś tam mniej lub bardziej denerwującymi ułomnościami).

>>>masza1968,

No i bardzo dobrze! Dogadać się, jak widać, można z każdym, pisałem o tym w momencie jak się po raz pierwszy Janusz na forum odezwał. Najgorzej jednak jak kto mocno narwany, osobiste krucjaty i wojenki na forum zaczyna, czarne listy zakłada, nickami rzuca w prawo i lewo, banuje w obłędzie nim się kto odezwać zdąży.

Pozdro,

Yul

Dorzuce swoje trzy grosze.

Najpierw do Maszy. Sorry kolego ale pokazales, ze mozna z Ciebie robic frajera, w ogole Twoje postepowanie to czyste frajerstwo.

Po kolei: Dostales jakis gowniany zlom - wielu uzytkownikow forum przyznalo w postach ze Janusz sprzedaje winylowy szajs na Allegro. Kupiles, zaplaciles, towar dostales, stwierdziles ze nie jest zgodny z opisem i... no wlasnie, oto Twoje trzy opinie wystawione Januszowi w czerwcu 2010:

Wszystko w jak najlepszym porządku - SERDECZNIE POLECAM!!!

Potem placzesz na forum, ze Janusz sprzedaje gowna a co sam robisz??? SERDECZNIE POLECASZ go innym w opiniach Allegro! To jest szczyt hipokryzji! Prawda jest taka, ze zostales wyrolowany a Ty stwierdzasz, ze wszystko jest w najlepszym porzadku i jeszcze serdecznie polecasz go innym wiedzac, ze sprzedaje zlom!!! Zatem krotko mowiac masz w gleboko w dupie innych winylarzy i kolegow zbieraczy bo oni zobacza ze Janusz ma czysta karte i kupia plyty nie bedac swiadomi ze dostana szajs. Widze ze mozna z Ciebie robic frajera i jelenia na Allegro. Facet na Ciebie pluje a Ty mowisz ze pada descz. MASZA - tak sie boisz o swoja karte komentarzy? JESTES FACETEM, masz w koncu jaja. Dla mnie allegrowicz bez negatywa a z setkami czy tysiacami pozytywow to nie uczciwa osoba a tchórz, ktory wlasnie oszukuje inne osoby, potencjalnych kupcow nie ostrzegajac ich o czekajacych problemach!

To jest jak z bajka o niewidzialnych szatach cesarza. Tam wszyscy powtarzali ze krol ma szaty bojac sie uznania za glupca. Tutaj na allegro wszyscy powtarzaja w komentarzach ze Janusz sprzedaje rewelacyjne plyty bojac sie negatywa odwetowego. Obluda, glupota i hipokryzja! A na forum placza ze plytki od Janusza sa do dupy. Wcale mi Was nie żal. Zaden nie wystawil Januszowi nega bo ma zielona karte! Tchorze i frajerzy!

Zaloz drugie konto All - jedno do zakupow, a drugie do sprzedazy. Konto to zakupow - wal negi jak popadnie, do zakupow nie sa Ci komentarze potrzebne, konto do sprzedazy - staraj sie dogadywac z klientami aby negow bylo jak najmniej.

Poza tym dajesz sie tak poniewierac temu handlarzynie. Sorry gdyby te slowa padly do mnie co Janusz napisal do Ciebie to jego kariera na Allegro juz by byla skonczona, jestem bezwzgledny w tych sprawach i znam legalne sposoby eliminacji takich pseudosprzedawczykow. Bo za takie zwroty:

"I w tym miejscu jest czas na dalszą Twoją kompromitację i zachowanie się jak przystało na wszystkich nieudaczników do których z całą odpowiedzialnością za moje słowa należysz"

"Lekko nie będzie, ale musisz już pomyśleć o zmianie lekarza, bo ten u którego się leczysz najzwyczajniej w świecie Cię oszukuje ."

"e po prostu jest niekumaty jak kijanka i zanim zacznie kumać jak żaba, która w rozwoju ewolucyjnym zdecydowanie go wyprzedziła musi jeszcze upłynąć sporo czasu, należy więc uzbroić się w cierpliwość.."

i kolejne.

Gdyby te slowa padly do mnie facet juz bylby skonczony. ALe widze Masza ze lubisz byc poniewierany. Najpierw dostales zarżnięta plyte za ktora zaplaciles kupujac swiadomie towar w bdb stanie. A jeszcze do tego dajesz sie poniewierac temu handlarzynie na publicznym forum takimi wyzwiskami. Sorry ale honoru chyba nie masz i kazdy moze z Toba robic co chce.

Do Janusza.

Sorry kolego ale mam wrazenie, ze pomimo 20 lat kapitalizmu w Polsce sadzisz, ze nadal jest komuna. Nie wiem co robiles przez ostatnie 20 lat, ze tego nie zauwazyles ale mniejsza o to. Podatawowa zasada kapitalizmu to "klient nasz Pan" a nie klient nasz wrog i zlo konieczne.

Zeby sie bawic w handel trzeba choc troche znac procedury. Kazdy klient ma prawo do reklamacji o niezgodnosc towaru z opisem aukcji, czyli zawarta prawnie umowa. Nie jest istotne czy towar jest nowy czy uzywany, po prostu niezgodny z opisem. Poczytaj do podusi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zatem masz OBOWIAZEK rozpatrzenia reklamacji z tytulu niezgodnosci opisu ze stanem faktycznym. Ciekawi mnie tylko jak to zrobisz? Jak sprawdzisz rzeczywisty stan reklamowanej plyty, skoro nie posiadasz gramofonu??? To jest dla mnie absurd (!!!), jak murarz bez kielni, rzemieslnik bez mlotka itp. tak Ty jestes sprzedawca winyli, ktory nie posiada gramofonu!!! Ale zyjemy w Polsce przeciez.

W przypadku uznania reklamacji zwracasz klientowi pieniadze za towar plus koszty wysylki towaru do niego i odeslania reklamowanego towaru do niego, czyli koszt plyty plus 2 X wysylka, towar zatrzymujesz. Takie sa w skrocie procedury, i to nie ja to wymyslilem tylko tak stanowia przepisy polskiego prawa.

Kolejna rzecz, jak juz wspomnialem to jest absurd by sprzedawac kilka tysiecy LP (!!!) i nie posiadac gramofonu ani ich nie sprawdzac. Rozmawianie z Toba o muzyce plynacej z winyla to jak rozmowa ze slepym o teczy w takim wypadku. Pewnie po co je odsluchiwac (juz nie mowie calosc ale jakis fraGMENT), po co marnowac czas na duperele jak odsluch, ludzie i tak kupia. Powinno byc gruba czionką napisane "NIE ODSLUCHUJE PLYT" na kazdej aukcji.

Poza tym ton i forma Twoich wypowiedzi do klientow... Jak pisalem, gdyby podobne slowa padly do mnie juz by bylo po Tobie... Naprawdę facet sie zastanow co robisz bo trafisz w koncu na bardziej cwanego klienta, co zrobi Ci taki meksyk, ktory bedzie sie czkawka do konca zycia Tobie odbijal...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Sprzedawanie płyt bez ich odsłuchu to jest faktycznie nieporozumienie ale biorąc pod uwagę, że sie cos kupuje starego (ok 20-30 lat) za 15 czy 20 zł, przynajmniej ja zdaję sobie sprawę, że część z tych zakupów może nie byc w najlepszym stanie.

Mam za 15zł robić komuś z tyłka jesień średniowiecza? Szkoda nerwów. Kupuje płyty dla zabawy i przyjemności a nie po to, żeby iść z nimi na wojnę.

Do Yula.

Widze, ze Twoje zapedy mentorskie nie zostaly zahamowane. Nie tak dawno mnie probowales strofowac za to, ze mocnych slowach napisalem o oszukanczych metodach sprzedawania podrobek, Ipressow, rzadkich edycji itp. Kolego - to nie jest Twoje prywatne forum!!! Widze, ze stoisz na strazy moralnosci i porzadku tego forum, wybacz ale cenzura nie istnieje w juz PL od ponad 20 lat. Rozumiem, ze stare przyzwyczajenia ciezko jest zmienic ale kurka 20 lat to calkiem sporo.

Haha i Ty stwierdziles swego czasu, ze moj post byl "najbardziej zenujacym na forum Audiostereo", Ty piszacy takie zwroty:

"że ty musisz sobie żółci upuścić bo ci mózg zalewa, i publicznie trochę powierzgać"

"o że jesteś na poziomie umysłowym pięciolatka z piaskownicy,"

"Też ci mogę spróbować pomóc - chcesz adresy do PZP? Podleczysz się trochę, odzyskasz równowagę, "

Wlasnie pokazales swoje prawdziwe oblicze. I ty masz czelnosc zwracac uwage innym?

masza1968, 16 Sie 2010, 17:11

>Widzę, że pojęcie "kultury osobistej" wielu kojarzy się z "frajerstwem".

>

>Wybacz, nie jestem internetowym krzykaczem, wyniosłem z domu inne wychowanie.

Masza nie obrazaj sie, ze Ci tak napisalem, jestem po Twojej stronie w sprawach nieuczciwych sprzedawcow. Po prostu walcz o swoje prawa. Co do wychowania i kultury osobistej nie chce polemizowac bo nie chodzi mi o zaognianie sprawy.

Po przeczytaniu wątku - widzę Panowie, że was trochę poniosło .Co do handlarzy z allegro i ich opisów które nie pasują do przedmiotu i czy ryski są większe czy mniejsze, czy zagrała lepiej czy gorzej ( to też zależy od sprzętu) , czy powinien oddać za przesyłkę 2x , albo zamknąć cały interes - to tych najbardziej złośliwych i niezadowolonych - pomysł taki - KUPUJCIE TYLKO W SKLEPACH i problemu nie będzie , albo zacznie istnieć nowy wątek nieuczciwe sklepy :)

pozdrawiam

Waluch, 15 Sie 2010, 21:04

>Zdarzyło mi się (i nie tylko mi) robiąc zakupy na ebay ,że jeśli płyta nie zgadzała się z opisem to

>sprzedający zwrócił $ za płytę i za wysyłkę a płyta zostawała dla mnie

Miałem i ja taki przypadek na ebay.co.uk - w Polsce trudniej by było, zwyczajowo najpierw musiałbyś Szanownemu Biznesmenowi udowodnić, że nie jesteś wielbłądem. Przeważnie zero kultury, zero honoru, szmaciarskie maniery dla paru złotych. Na szczęście są wyjątki, o czym świadczy ten wątek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.