Skocz do zawartości
IGNORED

Godni zaufania sprzedawcy LP na Allegro

kook

Rekomendowane odpowiedzi

>>Yul

Nie słyszałem tej płyt Bremnes, ale słyszałem o niej (o jej realizacji) wiele dobrego i to jest przykład nową muzykę na wilnylu brzmiącą jak za dawnych lat.

Co do Macalli, też jej nie słyszałem na winylu, ale mam trochę cieniutkich winyli z lat 80tych, które brzmią powalająco (np. Brothers in arms). Mają one jedną wadę: ryski, które na grubych winylach byłyby niesłyszalne, tu często są.

pozdrawiam!

Też kupiłem Tori Amos w Saturnie - piękne wydanie , gatefold 2LP.

Płyta porysowana (białe głębokie rysy) i krawędzie obite , nie było problemów z oddaniem i zwrotem gotówki.

>>>Badyl,

O, zapomniałem, moja Tori Amos też była "obita" (kobita-obita ?) na brzegu, tak jak napisałeś. Ja swojego vinyla chyba nie będę raklamował - a może się "uleży", tak jak twierdzi Piotr_. Czyli mam nadzieję, że te trzaski choć trochę ustąpią po paru odtworzeniach.

Co to jest ten Saturn ? Ciągle ktoś pisze, że kupił sobie coś fajnego w Saturnie. Ja też bym chciał. Saturn..., Saturn..., gdzie on jest, ten Saturn ?

Chyba nie wyślecie mnie w kosmos, gdzieś pomiędzy Jowisza a Urana ?

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś może coś napisać o sprzedawcy "ramadus" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

raz kupiłem u ramadusa i było w miarę ok tzn. płyta w 100% zgodna z opisem,ale opakowanie do wysyłki już nie do końca solidne, tylko koles ma przewaznie wydania z lat 80 i pocz. 90

DOBRA RADA po zapłacie dobrze dopisać do maila "BARDZO ZALEŻY MI NA TEJ PŁYCIE I DOBRYM STANIE OKŁADKI, WIĘC PROSZĘ O BARDZO SOLIDNE OPAKOWANIE" - często skutkuje

POLECAM TEGO SPRZEDAWCE - flaker56

Ukryta Zawartość

głównie The Beatles i Pokrewne i inna muzyka tamtych lat przeważnie na LP ,ale czasem też na CD

towar zgodny z opisem, wartościowe wydania ,ceny do zaakceptowania i bardzo solidnie pakuje.

Ukryta Zawartość

Skoro o ludziach godnych zaufania to i ja dołożę się do listy. Przez rok kupowania na Allegro uzbierała się lista ludzi u których warto kupować i takich których omijać należy z daleka. Lub traktować przynajmniej z dużą dozą rezerwy. Najpierw ci pierwsi:

- wodnik991,

- anman,

- Vinylowe_Delicje (Ostatnio go nie ma na Allegro),

- reno37,

- VALDANO (Choć nie zdażyło mi się otrzymać od niego komentarza),

- Piotrek11041,

- shibi1,

- rotelpluto75,

- mietekrocki

- analog3 (Ale tylko płyty ocenione na "1", "2" lub "2/3". "3" to już stanowczo za słaba jakość jak dla mnie)

- aliceinhell (Nie drogo, a całkiem dobry stan)

- lopsjacek (Głównie wydania USA i nie zdażyło mi się żeby zawyżył ocenę)

- t69 (Ostatnio kupiłem dwie płyty i potwierdziły się dobre opinie wystawione mu na tym forum)

- wujas_x (Jak wyżej)

Oczywiście są to moje typy. Z tymi sprzedawcami nie miałem nigdy problemu, a towar był zgodny z oceną.

A teraz moje antytypy. Ocena oczywiście subiektywna, oparta na jednokrotnym kontakcie i późniejszej próbie zareklamowania i wyjaśnienia problemu. Oto lista:

- vinyl_sklep (Okładka w złym stanie. Inna niż na zdjęciu. Jak sam wyjaśnił, korzysta z bazy zdjęć. Polemika na temat subiektywizmu oceny. Grzecznie ale bez chęci znalezienia kompromisu.)

- www_vinyl_com_pl (Oceny trochę na wyrost, np. przedarta okładka to BDB)

- maruszkin (O tutaj to epopeja. Tylko raz odpowiedział na pytanie przed licytacją. Na pytanie czy grzbiety całe, bez pęknieć odpowiedział że są w idealnym stanie. Po odbiorze albumu okazało się że grzbiet pęknięty na odcinku prawie 5cm. Od tamtego czasu nie odpowiada na moje maile przy okazji innych licytacji. Więc wyszedłem z założenia że albo ma coś do ukrycia, albo się na mnie obraził o to że miałem żal że mnie oszukał. Sam nie wiem.).

- sylwiatko (Z tą Panią miałem "przyjemność" na eBayu. Płyty w stanie fatalnym. Potem się dziwiła że są jakieś uwagi)

- Ogrodnik13 (Własna skala ocen w "O Mnie. Wg mnie dopisana po moim monicie o stan płyty ocenionej jako B.DOBRA. Czytałem "O mnie" i nie zauważyłe żadnej skali ocen, ale Pan twierdzi inaczej. A druga płyta miała być wydaniem UK, a okazało się że okładka jest UK ale płyta to Holenderskie wydanie Beatles For Sale. Nie widział potrzeby wyjaśnienia sprawy bo spieszył się na samolot do Anglii. Obiecał że we wrześniu jak wróci to może przywiezie mi wydanie tej płyty w wersji Printed in England).

To są oczywiście moje, podbarwione emocjami, oceny. Myślę jednak że każdy z nas ma taką swoją "czarną listę". Może warto czasem wystawić takich ludzi na "świecznik"?

• 2 tygodnie później...

>maruszkin< - kupiłem 5 płyt i zawsze ok, niskie ceny , w drosze kolejne 3

>socteau< / >socteaurique< - omijać z daleka (co prawda płyta była ok ale serwis i kontakt do bani)

>www_vinyl_com< kupiłem u niego jak jeszcze nazywał się >demetrio

• 3 tygodnie później...

lanuser_62 (173) (Kupujący) Pozytywny wto 26 wrz 2006 20:53:28 CEST 123486289

OK. Profesjonalizm w całej rozciągłości. Rzetelny i godny polecenia Sprzedawca. POLECAM GORĄCO!!!

lanuser_62 (173) (Kupujący) Pozytywny wto 26 wrz 2006 20:53:28 CEST 123486129

OK. Profesjonalizm w całej rozciągłości. Rzetelny i godny polecenia Sprzedawca. POLECAM GORĄCO!!!

to sa komentarze ktore dostalem od tego uzytkownika, wiec teraz nie wiem wlasciwie o co chodzi. rozumiem ze polacy lubia sobie ponarzekac, ale rad bym byl gdyby to nie godzilo w moje interesy i dobre imie. kazdy niezadowolony klient moze zwrocic plyte i otrzymac pelen zwrot jezeli jest niezadowolony z transakcji i to jest dla mnie przejaw profesjonalizmu o ktorym wspomina uztykownik. oszustwa mozna robic na krotka mete, ale jezeli chce sie dzialac dluzszy czas to taka opcja nie wchdzi w gre. ja przez 7 lat na allegro sprzedalem tysiace plyt, wiec mysle ze jest to wystarczajace swiadectwo mojej uczciwosci i sumiennosci

vinylpiotrek, 9 Lip 2007, 12:53

>>maruszkin< - kupiłem 5 płyt i zawsze ok, niskie ceny , w drosze kolejne 3

>>socteau< / >socteaurique< - omijać z daleka (co prawda płyta była ok ale serwis i kontakt do bani)

>>www_vinyl_com< kupiłem u niego jak jeszcze nazywał się >demetriomi reszty (nie dopominałem się już bo to była mała kwota) i chciał mi sprzedać With The Beatles

>wydane w latach 80 za 100 zł upierając się że to pierwsze wydanie (bo numer katalogowy ten sam...)

mimo ze ta sprawa miala miejsce ladnych pare lat temu to dokladnie ja pamietam gdyz mowiac szczerze byl pan najdziwniej zachowujacym sie klientem w dziejach mojej sprzedazy na allegro. prawdopodobnie zapomnial pan swojej reszty wybiegajac nagle ode mnie z domu bez slowa. co do zarzutu o niekompetencje to przyznaje sie do niej w tej sprawie na tamten czas

wujas_x faktycznie ok

kupowałem też u demetrio i też było ok

to tak odnośnie tych wspomnianych

większych wpadek z analogami nie miałem

a zawiodłem się zwłaszcza na nowych użytkownikach allegro, którzy podają nieprawdłowe opisy

Ukryta Zawartość

Jak się rozeznać , ktore płyty maja dobrą jakość ???

Ukryta Zawartość

gutekbull, 26 Lip 2007, 14:21

> Jak się rozeznać , ktore płyty maja dobrą jakość ???

Żadna z nich. Są to płyty (tfu...) CD, a to jest forum analog :)))

PS: Ceny tych CD to są śmiesznie niskie. 20 zł za Love? - LP kosztuje 120 zł

• 4 tygodnie później...

sprzedawca lynx001

link do kupionej płyty:

Ukryta Zawartość

płyta wygląda tak:

plytajh7.jpg

drobne i mniej drobne ryski na calej powierzchni. jeszcze nie sluchalem, bo nie mialem okazji czyscic. ale raczej nastawiam sie na zwrot, chociaz nie mam ochoty isc na poczte.

chyba trudno powiedziec ze stan plyty jest dobry? ten sprzedawca ma troche komentarzy, ktore wskazuja na jego "optymistyczne" podejscie w ocenie plyt - jak widac nalezy te opinie wziac pod uwage. sam nie wiem: neutral jesli uwzgledni zwrot; negatyw jesli nie? tak czy inaczej cholera mnie bierze na mysl, ze bede musial isc na poczte (wczesniej zapakowac plyte) i jeszcze placic za te przesylke, bo zwrot kosztow to raczej mrzonka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

flaker_56 - absolutne mistrzostwo pod każdym względem

demsi_85 - okej , niby ma niewiele płyt i często nijakich , ale można dość często trafić u niego Folkowe i Psychodeliczne rarytasy w niskich cenach

Zen67

stoban - rewelacja , ale niestety od miesiąca milczy

powyżsi nie sprzedają płyt masowo

vinylowy_raj / winylowe_delicje - bardzo okej, zawsze rzetelny opis stanu, dobry kontakt, płyty bardzo różniste, ale przez to można trafić różne ciekawostki, ostatnio kupiłem sporo Folkowo - Bluesowo- Rythm'n'Bluesowych Klasyków

INGO5 - głównie kup teraz , bardzo rzetelnie i konkretnie , trafiłem kilka rzadkich tytułów w rozsądnych cenach, sprzedawca jednak często nie informujew opisie o walorach / cechach danego wydania, 2 krotnie byłem bardzo miło zaskoczony, wystawia faktury VAT

Witam wszystkich , przestrzegam przed gościem o nicku pozytyw43 , kupiłem od niego dwie płyty , obie miały byc idealne zarówno płyty jak i okładki , jedna płyta w bardzo dobrym stanie ale okładka w opłakanym , plamy nie wiem od czego , wolę w to nie wnikać ,ważna płyta ; ale druga też miała być idealna a jest w opłakanym stanie , masa drobnych rysek , jakby ją ktoś szlifował piaskiem .

Gość uznał moją reklamację , napisał że jest uczciwy i pieniądze odda, ale tylko napisał, potem przestał odpowiadać na maile . jedno co moge o nim napisac na pewno nie jest to pozytyw

Przestrzegam

Przestrzegam przed użytkownikiem ''pejcz''

kupiłem 2 single i przez 2 tygodnie mimio pisania 12 maili nie dostałem numeru konta, odpowiedzi były wysyłane z automatu i oczywiście nie na temat i nie zawsze. Po 2 tygodniach napisałem że regulaminowy czas się skończył i napisałem 2 negatywy. W odpowiedzi dostałem serię obrażliwych i wulgarnych maili i komentarze odwetowe. Po kilku dniach niespodziewanie znalazłem płyty w skrzynce wysłane listem zwykłym, ale numeru konta nie dostałem nadal, tylko maila z wyzwiskami, pełnymi rażących błędów ortograficznych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.