Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Fadepolelum ;)

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

> inżynier

No właśnie ile razy można słuchać tej samej płyty testując sprzęt, nawet z ulubioną muzyką. Na tegorocznym AS Barber "Modern cool" (moja żelazna płyta testowa) słuchałem jednego kawałku kilkanaście razy w ciągu kilku godzin:) Brrr.

Co do zabawy. To kwestia filozofii. Jak jesteś młodym człowiekiem to ciągle czegoś poszukujesz. Próbujesz, testujesz, skaczesz z jednego na drugie. Ale potem naturalnym procesem jest selektywne wybieranie i zawężanie ścieżki. A potem to już wiesz czego chcesz. I zaczyna się KOLEKCJONERSTWO. W tym przypadku zaczynasz kolekcjonować MUZYKĘ. I to jest cel. Klocki to tylko środek. Dlatego zdecydowanie jestem melomanem a nie audiofilem. Różna filozofia dźwięku nie podoba mi się. Podoba mi się dobry dźwięk, którego niestety jest mało:)

Pzdr.

Arku bawiąc się, można wyróżnić przecież dwie drogi :słuchając muzyki, kolekcjonując ją, cieszyć się nowymi zakupami, oraz eksperymentowac z nowymi układami , kablami itd.

To naprawdę świetna zabawa , kiedy uda sie za jedną piąta ceny zbudować samemu taki kabel który kosztuje powyżej 1k. Poza tym eksperymenty też sa częścią tej zabawy. I oby sie nigdy nie skończyła. Pozdrawiam zabawowiczów.

W takim razie jak można Wam zaufać w tej materii skoro traktujecie to co robicie jak zabawę?

Kolekcjonerstwo to nie zabawa. Dla niektórych to bardzo poważna rzecz. Dla innych nawet całe życie (znam i takich):) Dojrzały facet nie eksperymentuje. Dojrzały facet wie jakie babki mu się podobają:)

Pzdr.

No to poważnie bez zbędnych eksperymentów:)

Proteus Audio Nova, wersja mkII (pall55 ty masz mk I) jest całkiem dobry ale to jednak nie Cardas Neutral.

Sądzę, że niższe modele Cardasa też są lepsze. Ale Proteusa warto spróbować.

Czy ktoś może polecić IC DIY lepsze od Cardasa Neutral Ref.?

Pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.