Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do kolumn Klipsch?

gross12

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości, czy wygrzewanie wzmacniaczy to bajka czy prawda?. Chodzi mi o to czy po jakimś czasie wzmacniacz może sie zmienić trochę w jakiś aspektach brzmienia?

Samo wygrzewanie wzmacniacza nie jest mitem.

Mało tego. NADy posiadają podobnie jak wzmacniacze lampowe pewną hmmm jak to ująć "wade"? to chyba za mocno powiedziane.

W każdym razie grają dużo lepiej po godzinie grania.

Używałem prywatnie zarówno 326 jaki 356 oba to miały.

Zresztą po ogólnym wygrzaniu wzmacniacza ok 100 godzin. Po nocy puść piosenkę i wróć do niej po godzinie grania czego innego. Sam się przekonasz.

Wygrzewanie sprzętu słychać najbardziej w przypadku kolumn, mniej przy wzmacniaczu. kolumny nowe, prosto z pudełka graja zazwyczaj bardzo sucho, bas maja twardy, płytki. Z biegiem grania brzmienie staje się coraz pełniejsze, mniej ostre. Wzmacniacze też na poczatku grają gorzej ale nie ma już tu takiej różnicy jak w przypadku kolumn. Tez zazwyczaj po 50-100h grania wypełnia się bas, staje się bardziej mięsisty.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Mało tego. NADy posiadają podobnie jak wzmacniacze lampowe pewną hmmm jak to ująć "wade"? to chyba za mocno powiedziane.

W każdym razie grają dużo lepiej po godzinie grania.

Tak to prawda. Miałem wcześniej 2 stare wzmacniacze tranzystorowe i w tym przypadku było to samo.

Nad 326 po godzinie grania gra mniej "krzykliwie" z bardziej dociążonym dźwiękiem, przynajmniej ja mam takie odczucia.

Każdy wzmacniacz ma tak samo nawet kino domowe że po zagrzaniu sie gra lepiej. Ale doklada sie do tego zmiększenie zawieszen w kolumnach moze nawet bardziej.

Jestem za zewnętrznym, ponieważ można użyć w innej konfiguracji w przyszłości ;-)

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Czy dac wbudowany w 356Bee jest ciekawą propozycją , czy lepiej szukać zewnetrny ?

W wersji v2 to całkiem udany dac. Kwota odpowiada jakości.

Tyle że faktycznie wybierając zewnętrzny masz większy wpływ na dźwięk. Z tym że za 1000 nic nie kupisz.

Co do wzmakow i grania lepiej bo jakimś czasie. Zgoda. Inne też to mają. Ale nady grają zupełnie inaczej. Tu różnica jest bardzo duża

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.