Skocz do zawartości
IGNORED

max2play z Tidal i Spotify na Raspberry Pi

Ciechomir

Rekomendowane odpowiedzi

Zmienilem kartę pamięci na nową. Jak tylko przyszła malina zainstalowalem i odpalilem wszystko na pierwszej karcie pamięci jaka znalazlem w domu, jakas mega stara. Po wymianie karty wszystko działa jak należy.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Łoooo ciup !

Dałem rady.

Hej, i jak oceniasz brzmienie malinki z max2play? U mnie na Spotify jest lepiej i wygodniej niż z Rune. Plików jeszcze nie próbowałem. Jednak webowy interfejs do Rune jest jakies 1000 x lepszy, niż ten Logitecha. Osobiście wolałbym takiego weba, niż jakieś aplikacje instalować.

System gra dobrze, albo nie....

Hej, i jak oceniasz brzmienie malinki z max2play? .

Mnie osobiście max2play nie przekonało. Osobiście wolę moode.

Co do sterowania to rzeczywiście niektórzy wolą webowe. Jako, że ja pliki ciągnę z NAS-a mogę sterować też moode poprzez apki na smartfona/tablet poprzez dlna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja używam narazie tego max2play i jest całkiem OK, dźwięk też spoko. Niestety sensowne alternatywy do sterowania są płatne. Zastanowie się jeszcze i może spróbuję moode lub volumio.

System gra dobrze, albo nie....

Ja używam narazie tego max2play i jest całkiem OK, dźwięk też spoko. Niestety sensowne alternatywy do sterowania są płatne. Zastanowie się jeszcze i może spróbuję moode lub volumio.

Co do płatnych aplikacji dla moode to masz Pi Music - 2 tyg bezpłatnie potem 7 zł. Jeśli Ci będzie odpowiadać to żadne pieniądze.

Oczywiście testowanie innych dystrybucji dla maliny jak najbardziej wskazane. Tylko w ten sposób dojdziesz co dla Ciebie jest najlepsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 6 miesięcy później...

Chyba nie bardzo, przynajmniej mi to nie wychodzi. Szkopuł w tym, że potrzebna jest instalacja w max2play dodatku Accesspoint Setup, a bez wersji premium dodatek nie jest dostępny, skutkuje to tym, że w ustawieniach Kodi opcja sterowania przez urządzenia zewnętrzne jest niedostępna :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.