Skocz do zawartości
IGNORED

Lica jako kable głośnikowe

Newnec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kable głośnikowe które dostałem od znajomego. Powiedział że to lica co szczególnie dużo mi nie mówi, twierdzi że były mierzone i są oporowo ok. Średnica myślę że nie mniej niż 2,5. Używam je od początku zestawu audio i wydają się ok ale nie mam porównania z innymi. Czy warto wymienić na coś kierowanego do audio czy to pic na wodę? odczuwam braki w wypełnieniu dźwięku czy realnie może to być wina kabli? ( pomijając słabe kolumny Heco Victa 700 )

Mam jeszcze pytanie dotyczące zworek( pre z końcówką) w nad 326 obilo mi się gdzieś w ocenach produktu że warto je wymienić te oryginalne np na coś z Melodiki?

Pozdrawiam Daniel

https://www.audiostereo.pl/topic/132056-lica-jako-kable-g%C5%82o%C5%9Bnikowe/

Używałem dość długo licy dużo cieńszej ( poniżej 0,1 mm2 ) i nie zauważyłem

poza problemami mechanicznymi żadnych minusów w barwie.

Może coś z akustyką, sucho, może posadowienie kolumn, a wreszcie może

szukasz w dźwięku innych cech, niż ja i powinieneś barwę zamknąć i całość ocieplić.

Jak możesz, to najlepiej wypożycz jakieś druty i sprawdź, bo to może być długa droga ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Chodziło raczej o połączenie pre z końcówką w NAD'zie 326.

Jak szukasz precyzji, wymień na inne, jeśli ciepła - pozostaw fabryczne.

Generalnie to dość krótki odcinek i dużego wpływu nie będzie, chyba, że tor

jest bardzo przejrzysty a chcesz go jeszcze otworzyć.

Im grubszy damy ten mostek, tym łagodniejszy charakter dźwięku.

A zakres regulacji spory, bo od 4 mm do 0,5 mm ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Też bym tak obstawial, ale.

Kabli nie znam więc ciężko mi się odnieść. Czy to miedź? Czy inny wybryk OCC?

Wypożyczamy kable. Weź sobie na próbę do domu. Nie spasuja to nie wykienisz. Nic nie tracisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.