Skocz do zawartości
IGNORED

Nad 375 bee Vs Denon pma 1510ae

sebox82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zacząć budowę stereo które zagości w salonie.

Chciał bym zacząć od wzmacniacza.

Proszę o opinie tych dwóch piecyków ludzi którzy słuchali któregoś z nich.

Wczesniej gościł xindak XA 6950V ale z powodów finansowych został sprzedany :-\

Muzyka dance house

https://www.audiostereo.pl/topic/132106-nad-375-bee-vs-denon-pma-1510ae/

Muzyka muzyką ale z czym PMA będzie grał (kolumny/źródło) i jaka powierzchnia pokoju???

Ja mam pma1510ae i na moje ucho super gra, mocy dość dużo, ja słucham max czasami na 12h, bez podbić basów i sopranów. Zaleta pma to że może jeszcze pracować jako końcówka mocy i bi-wire połączenie z kolumnami można zrobić i w dodatku nie posiada plastikowej obudowy :) Słucham praktycznie każdej muzyki i Denon jak dla mnie super z Monitor Audio Silver się zgrywa :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Ja mialem lub mam wszystkie Denony serii 15xx i powiem jedno swietne piece...

Tyle ze za np starego 1500R niektorzy spiewaja niezła kase, oplaci sie dolozyc pare stow do o wiele mlodszego 1510ae ...

Dokładnie 1510ae jest bardziej opłacalnym zakupem niż 1520ae, no i pma1500ae pomimo lat nie odstaje od młodszych braci 1510/1520ae.

Źródło cd to polecam dcd1520ae, osobiście nie słuchałem jego bo mam 3313ud ale w necie jest dużo pozytywnych opinii o dcd1520ae. One ciągle cenę niestety trzymają.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

NAD to kawał elektrowni, sporo mocniejszy od Denona. Brzmienie rytmiczne ze świetnym basem , górna średnica delikatnie złagodzona więc nie będzie krwi z uszu przy jasnych kolumnach, melodyjność i wypełnienie plus dynamika i kontrola.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

No chwilę a jakie kolumny?

Włożymy z fusów?

Nad grą mocniej, ciężej, bardziej obficie. Denon z kolei nieco detaliczniej. Równo.

Który jest lepszy?

Jeśli ktoś na tym etapie ci wskaże to znaczy że nie wie co poleca. Tyle.

Znajac kolumny tez tak naprawde g..no mozna doradzic bo przeciez gust pytajacego nie jest znany, akustyka pomieszczenia tez, itd., itd. Cale to audio na forum to jedno wielkie wrozenie z fusow ale chyba to lubimy skoro sie udzielamy hah no moze branza mniej lubi bo wszedzie musza na sile polecac to co u siebie maja i najbardziej zalega....no ale taka praca.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Znajac kolumny tez tak naprawde g..no mozna doradzic bo przeciez gust pytajacego nie jest znany, akustyka pomieszczenia tez, itd., itd. Cale to audio na forum to jedno wielkie wrozenie z fusow ale chyba to lubimy skoro sie udzielamy hah no moze branza mniej lubi bo wszedzie musza na sile polecac to co u siebie maja i najbardziej zalega....no ale taka praca.

Tylko że to tak nie wygląda :)

Co do samych wzmakow Nad wydaje się być ciekawszy. Co nie znaczy że w każdym przypadku się sprawdzi. Mogą być zestawienia zbyt basowe i męczące.

Nad używka koło 700 euro

Denon używka koło 450 euro

Znalazłem jeszcze denona pma 2010 ae za 800 euro

Brzmienie

Kulturalne wysokie nie kłujace w uszy

Ładna muzykalną średnica

nisko schodzącym kontrolowanym basem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.