Skocz do zawartości
IGNORED

Nad 326bee prosba o ocene aukcji.

Kriss83

Rekomendowane odpowiedzi

Także podjechał bym posłuchać. Model 640 katalogowo był po prostu tańszy, możliwe że z tad różnica. Niestety nie pamiętam ich bezpośredniego porównania. Albo nie utkwiło mi jakoś specjalnie w pamięci z pewnych przyczyn.

• 2 tygodnie później...

Ca 650A jest juz u mnie, dynamika na plus to na pewno. Co ciekawe przy cichym słuchaniu kazde pasmo jest teraz jakby bardziej wyraźne i odseparowane jakby wieksza szczegółowość. Doszlo również troszkę więcej basu zauważalne szczególnie jak słucham cicho.

Po dłuższym odsłuchu stwierdzam ze zmiana byla warta zachodu. W zasadzie nie wiele pieniędzy dołożyłem wiec tym fajniej. No tak to jest z tymi zmianami narazie knight 2 zostają bo mam nieduzy pókoj a pozniej jak uruchomie poddasze to juz przesiade sie na podlogowki .... moze knight 4 albo 5 ... czas pokaze. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji :)

pozniej jak uruchomie poddasze to juz przesiade sie na podlogowki .... moze knight 4 albo 5 ... czas pokaze.

Raczej idź w coś żywszego :)

Żeby problem się nie powtórzył. Ale to na spokojnie, jak masz okazję to słuchaj.

Pozdrawiam

Bo Rotel ma taką, ale właśnie takie wzmaki są potrzebne do Castle, które z kolei są bardzo hmmm. stłumione, monotonne, mało żywe, szukam określania...?

Rozumiem że Ty masz inne kolumny?

A co jest źródłem?

Może wolisz jednak takie "milsze" granie. Z mojego poprzedniego posta nie wnioskój że biorę to za wadę. Jest ogrom osób który lubi taki dźwięk. Dlatego możliwe że już zbytnio go wysuszyles.

Ciezko jest mi ocenic barwę...Tzn. dla mnie osobiscie Rotel nie gral jakos przesadnie jasno. Nie odpowiem Ci jedno znaczenie.. Myślę ze CA podobnie ale na pewno nie jest to jasniejsze granie w stosunku do Rotela. Mocniejszy bas i moze lekko bardziej cofniety srodek moze faktycznie sprawiać wrazenie ze jest to ciemniejsza barwa. Wydaje mi sie ze Rotel zbyt mocno eksponowal środek a knight 2 rowniez maja taka harakterystyke. Dla mnie pierwsze wrażenia to takie ze jest wiecej "dźwięku w dźwięku " na każdym paśmie szczegolnie jak słucham cicho to odczuwam sporą różnice. To pewnie zasługa poprostu wiekszego zapasu mocy. Wiec o to mi miedzy innymi chodzilo. Scena jakby większa aczkolwiek z moiom pokoiku to i tak ciężko mowic o scenie. Na pewno jest bardziej szczegółowo , teraz wyraznie slysze ciche stukanie w talerz w jednym z utworówm czego uprzednio zbytnio usluszec nie mogłem. Ty masz Rotela 06 nie wiem na ile Ty byś poczuł te różnice.

Raczej idź w coś żywszego :)

Żeby problem się nie powtórzył. Ale to na spokojnie, jak masz okazję to słuchaj.

Pozdrawiam

Ewentualnie moglbys coś zaproponować? Jakies monitory?

Prawdę mówią castle ma swoją szkołę grania. I każde będę już inne. Czytelność średnicy, nieuwypuklony bas a rozjaśnienie góry uzyskasz z tannoya, dobra średnicę mocniejszy dół i klarowny przekaz z dynaudio i studio 16 hz, mocny dół i górę z wycofana delikatnie średnica w monitor audio.

Z ciekawości sprawdzić kiedyś jak będziesz miał okazję co kolwiek. A później wróć i określ co i jak bylo lepiej lub może gorzej.

A co jest źródłem?

Może wolisz jednak takie "milsze" granie. Z mojego poprzedniego posta nie wnioskój że biorę to za wadę. Jest ogrom osób który lubi taki dźwięk. Dlatego możliwe że już zbytnio go wysuszyles.

Karta dźwiękowa aim 808, ale z innymi niż oryginalne opampami. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad jakimś dackiem i pewnie już bym kupił smsl m8, ale ogranicza mnie to, że potrzepuję też w dacu przyzwoitego wyjścia słuchawkowego.

• 2 tygodnie później...

To masz teraz w promocji audiolaba qdac i mdac.

Droższe. Ale myślę że w tej cenie warto to przemyśleć!

A co sadzisz o podpięciu do mojego zestawu ( czyli knight 2 i CA 650A) DAC-a Musical Fidelity V90 DAC?

Obecnie testuje ten zestaw na CA DacMagic100 i powiem ze i tak nieźle doszło jeszcze więcej dynamiki.

Ale ciągle się zastanawiam właśnie nad czymś lepszym czyli taki MF V90 DAC.

Moim zdaniem ci nie spasuje. Bardzo lubię produkty musical a ale w twoim przypadku on jest po prostu za grzeczny za równy. Doda czystości, ale nie pożądanej dynamiki. Tutaj tańszy dac100 lub rozwinięcie jego brzmienia audiolab.

Pozdrawiam

Moim zdaniem qdac to rozwinięcie brzmienia dac 100 gra jeszcze bardziej detalicznie i czysto ale przy tym nie ostrzej.

Skoro dac 100 ci pasuje to czemu chcesz to wymienić?

Dobre pytanie... mysle że apetyt rosnie w miarę jedzenia. Dac100 naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyl ale pomyślałem ze byc moze da sie jeszcze lepiej i stad taki pomysl na zmianę. Tym bardziej ze dac100 jest jednym z tanszych i podstawowych. Sprzedac daca 100 i dolozyc troszkę np. właśnie do qdac-a. Tylko nie mam pewności czy różnica w dźwięku bedzie watra dołożenia ok 500zl. do qdaca.

Cambridge kosztował 1450 zł jeszcze nie dawno

Qdac chyba 2200 o ile pamiętam. Oba teraz są na dużej przecenie. I nadal że sobą rywalizują. Jest lepiej. Ale czy na tyle.aby dokładać?

Tam płacisz też za wyjście słuchawkowe, filtry itp.

Jeśli nie będziesz z tego korzystał a nie masz jak sprawdzić to chyba bym nie ryzykował.

Rozumiem , no wlasnie ja nie korzystam. tylko wejscie usb i coaxial potrzebuję. Mam ofertę na Cambriga za 1400 z jednego ze sklepów. Ale skoro to nie za wiele wniesie do brzmienia to faktycznie chyba nie będę kombinował...

Chociaz Q-dac widzialem nówki za 1250 tez kuszace... Musze chyba poczekać zastanowic się ... moze mi sie uda wynegocjowac ze ktorys sklep podesle mi na próbę. Tak czy inaczej wielkie dzięki S4.

Qdac jest teraz na promocji. Sklepy niedługo się wyprzedadzą z tego modelu.

Możesz sprawdzić wyższego Cambridge ale tylko na zasadzie wypożyczenia. Wtedy możesz analizować na spokojnie czy różnica w cenie jest opłacalna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.