Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 800zł + wzmacniacz do 400 zł

PooLV2

Rekomendowane odpowiedzi

S4home już Ci odpowiedział jeden wpis wcześniej. Uważam że nie. Nie za te pieniądze. W tej cenie można kupić rotela czy nada czy denona amplituner w tej cenie to chyba nawet bez rds

Z drugiej strony zdarzają się i takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest nawet softclipping nie wiem czy jakość tego ampli dorównuje wzmacniaczom zintegrowanym nada z tego okresu

tapniete z telefonu

Może mały denon jest nawet pilot i rds. Przy 8ohm będzie miał ze 3sci kilka watów tak strzelam

Ukryta Zawartość

tapniete z telefonu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok. Czyli zostaje przy wzmacniaczu. Przeglądając oferty sprzedaży wpadłem na takie o to kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 750 zł oraz na takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena tych drugich trochę przekracza budżet, ale powiedzmy że uda mi się znaleźć dodatkowe 300 zł, tak by dołożyć do 1.5 tyś. na wszystko. Co o nich sądzicie, warto ? Czytałem wiele opinii i wszyscy je chwalą. Jeśli tak, to jaki wzmacniacz do tego zestawu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdania na temat produktów tonsila są mocno podzielone jak polityka w naszym kraju. Kiedyś słyszałem je na odsłuchu i mi się ich podkolorowanie podobało. Nie są mocno detaliczne ale grają dużo lepiej od altusow zaznaczam że to moje zdanie. Osobiście jeżeli celowalbum w tonsila to maestro ii wersja 180 da się kupić używane do 1000. Do twojej muzyki Fiesta siesta będą za słabe. Ale wielu tu na forum Ci je odradzi. Sam stoję w pobliskim punkcie tyle że mam już wzmacniacz. Ciężko z odsluchem bo nie ma tego w salonach. Używki wiadomo. Pewnie jak byś za te same pieniądze tannoy kupił to gorzej byś nie zrobił. Ale ci bo już mi ktoś z Krakowa gwizdnal m5 ki wczoraj.

tapniete z telefonu

Osobiście dodałbym że amplituner kd o którym tutaj nie mówimy stoi w mojej ocenie o wiele dalej w kolejce do jakosci dzwieku.

tapniete z telefonu

No ale o nim nie mówimy. Amplituner stereo i kina to dwie różne jednostki

Ale wróćmy może do mojego zakresu cenowego, czy amplituner za jakieś 500 zł, dał by radę wzmacniaczowi za podobną kwotę?

Tak, z tym że będzie to amplituner bez funkcji. Będzie miał tylko radio.

Taki dra700 grał nawet deczko lepiej od pma700.

No właśnie nie do końca "nie"

Odnosilem się do nowych amplitunerow z gadżetami.

Przy takiej kwocie nie ma szans dostania takowego amplitunera.

A starsze dawne modele były bardzo często montowane na dokładnie tych samych układach co odpowiadające im wzmacniacze stereo. Tylko sekcja radia wchodziła.

Oczywiście wtedy panował mit że jak to kolejne źródło szumu, wyświetlacz to wszystko musi źle wpływa na dźwięk.

Jednak widać jak audiogilizm się zmienia. Teraz co trzeci wzmak nowy powyżej 10000 zł ma wyświetlacz i jakoś to nie zaburza jakości.

O ile w nowych tak o tyle w starszych ta różnica jeśli jest to jest bardzo nikła.

Tannoy'a M5 w ogóle chyba na używanym rynku w Polsce nie ma :D Chyba że źle szukam. Jednak wracając do tych tonsilów, jaki wzmacniacz byście polecali by napędzić te dwie kolumienki?

Co o nich sądzicie, warto ? Czytałem wiele opinii i wszyscy je chwalą. Jeśli tak, to jaki wzmacniacz do tego zestawu ?

Nie, nie warto, koledzy wczesniej podali wiele duzo lepszych propozycji kolumn.

Chcesz amplituner stereo? Prosze bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i ma w dodatku wbudowany calkiem dobry DAC, wazy tez niewiele, niecale 2 kg, wiec pod pache i do salonow muzycznych :) i mozna na nim przesluchac wiele kolumn :) ktores w koncu podpasuja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co w nich jest takiego złego? Z wyczytanych opinii znaczna większość jest pozytywna. Fakt Tonsile mają pewne wady, ale w tym budżecie nie widziałem jeszcze kolumn, które dałyby radę na moim metrażu, zwłaszcza że lubei sobie głośno posłuchać muzyki

Z Amplitunera zrezygnowałem. Radia praktycznie nie słucham, a cena jaką trzeba za to dopłacić, przewyższa znacznie mój budżet. Wracam do wzmacniacza, a co za tym idzie ponownie zwracam się do Was o pomoc w wyborze jakiegoś piecyka tak w kwocie do 500/600 zł, przy czym zaznaczam że 500 to górna granica, opcjonalnie stówkę będę mógł dołożyć jeśli gra będzie warta świeczki, choć wolałbym ją przeznaczyć np. na kable.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.