Skocz do zawartości
IGNORED

Karta muzyczna, dac lub odtwarzacz sieciowy. Budżet ok. 1000 Złote.

Daro13324543

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Planuje kupić kartę muzyczną lub daca do komputera stacjonarnego (windows 10, posiada tylko wejście pci-e) i nie wiem jaką. Chciałbym się dowiedzieć, czy warto kupić do tej kwoty odtwarzacz sieciowy? Ostatnio kupiłem kolumny dynaudio 42 i wzmacniacz nad c352. Co mogłoby dobrze zagrać z tym zestawem. Proszę o propozycję. Sprzęt wolałbym kupić nowy. Pokój ma 20m2 4x5m, słucham deep house, rock, pop, hip hop.

A może wiesz, czy pod windows 10 działa ten dac, bo na stronie producenta pisze, że obsługuje windows do 8ki. Trzeba do tego instalować sterowniki?

Jesli chcesz miec naprawde dobre granie zapomnij o PC - kup Maline z dedykowanym DACiem i bedziesz mial odtwarzacz sieciowy ktorego nie przebijesz za duzo wieksze pieniadze.

Raspberry Pi to ok 200 zl plus DAC na Sabbre z audiophonics.fr za ok 80 - 90 euro z przesylka, plus karta micro sd, plus zasilacz - wszystko za znacznie mniej niz 1000 zl a jakosc dzwieku... tak jak napisalem wczesniej. Ale wybor nalezy do Ciebie :)

Uważam że PC może być bardzo dobrym źródłem w systemie audio.

Chodź fakt może wyjść drożej niż w przypadku zaproponowanego przez kolegę wyżej sposobu

Kilka dni temu kupiłem sobie kartę muzyczną Roland UA-S10:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Normalnie kosztuje 2600zł ja zapłaciłem w thomann 900zł z przesyłką.

Używam ją do nagrywania wokalu w Cubase 8.5 ale może się nadać jako zwykła karta muzyczna do komputera.

Porównywałem ją z Arcamem irdac2 na słuchawkach Superlux 668B i wzmacniaczu Nad Viso Three i powiem że trudno było ją odróżnić na podstawie utworu "Modlitwa III" Kasi Kowalskiej. Mp3 brzmią bardzo dobrze. Wydaje się jakby były puszczane z minidiscu. Moim zdaniem karta brzmi bardzo dobrze i reklamowana jest jako karta audiofilska.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Kupiłem daca musical fidelity v-90 i jestem zadowolony z jakości dźwięku. Mam wątpliwości odnośnie odtwarzania płyt cd. Czy byłaby różnica w jakości między odtwarzaniem płyt na komputerze a na odtwarzaczu cd podłączonymi do tego daca?

Zabiłeś klina pytaniem!

Zadaj je w dziale high End:)

Oczywiście żartuje.

W tym momencie zarówno komp jak i odtwarzacz cd spełniały by rolę transportu. Więc różnicy nie powinno być żadnej.

Piszę nie powinno gdyż w high endzie transport ma znaczenie.

Jeśli masz.zdrowe podejście do audio to zrób tak żeby ci było wygodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.