Skocz do zawartości
IGNORED

Polk Audio tsx330t - proszę o opinie.

pw01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od dawna jestem stałym czytelnikiem tego forum. Od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany kolumn. Budżet to max 2.500 zł.

Chciałbym zaciągnąć od Was opinii na temat kolumn Polk Audio tsx330t. Nie słuchałem ich jeszcze, bo za bardzo nie mam gdzie. W sieci mało informacji i testów tego modelu, w ogóle jest mało popularny. Czy ktoś z Was posiada je lub słuchał? Co możecie o nich powiedzieć z własnego doświadczenia?

Będą stały w 20 metrowym pomieszczeniu. Słucham blues, rock oraz metal. Kolumny będą stały przy ścianie więc biorę pod uwagę tylko sprzęt z BR z przodu.

Jako alternatywę biorę również pod uwagę Indiana Line Tesi 560.

Odsłuchy planuje dopiero w przyszłym miesiącu, ale chciałbym znać Wasze zdanie.

Podstawowy model.

Bardzo neutralny. Wielkościowo całkiem ok.

Pytanie z czym to ma grać bo nawet wśród nowych klocków już jakiś wybór masz. Tesi 560 teraz wyprzedazowe dostaniesz za 1800 zł nawet więc może warto korzystać.

Inne typy to magnat 677, melodika bl40 mkII, heco music style 500/900, elac debut b6

Uwaga, przedni bas reflex nic ci nie da. Jak masz docisnąć kolumny do ściany to i tak będą grały źle.

Pozostaje do dyspozycji

Podstawowy model. Bardzo neutralny. Wielkościowo całkiem ok.

Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem. To co napisałeś to akurat wiem. Chodzi mi o bardziej szczegółowy opis charakterystyki brzmieniowej tej kolumny..

Pytanie z czym to ma grać bo nawet wśród nowych klocków już jakiś wybór masz. Tesi 560 teraz wyprzedazowe dostaniesz za 1800 zł nawet więc może warto korzystać.

Na razie będzie przez jakiś czas grać z moim starym amp. stereo Yamahy RX-750 RS. Ale to też chcę zmienić, ale dopiero po zakupie kolumn. Uważam, że zmiany trzeba zacząć od kolumn, a dopiero potem dobrać do nich wzmacniacz. Tak będzie prościej.

A te Tesi 560 wyprzedażowe to pewnie MK I, prawda? Jakbym się zdecydował na Tesi to raczej tylko MK II, a te pewnie wyprzedaż nie obowiązuje..

Inne typy to magnat 677, melodika bl40 mkII, heco music style 500/900, elac debut b6

Powyższe propozycje to kolumny z BR z tyłu więc odpadają. Elac b6 to podstawkowa, ja szukam podłogówek.

Uwaga, przedni bas reflex nic ci nie da. Jak masz docisnąć kolumny do ściany to i tak będą grały źle.

Pozostaje do dyspozycji

Niestety nic na to nie poradzę, takie mam rozmieszczenie pokoju i nic nie da się zmienić. Przynajmniej moja druga połówka na to się nie godzi.. I tak się cieszę, że pozwoliła mi uczknąć z naszego domowego budżetu na zmianę sprzętu.

Uważam, że w takiej sytuacji, z dwojga złego kolumny, z BR z przodu to najlepsze rozwiązanie.

Mogę je ewentualnie odsunąć od ściany na max 15 cm ale to chyba nic nie da przy BR z tyłu.

Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem. To co napisałeś to akurat wiem. Chodzi mi o bardziej szczegółowy opis charakterystyki brzmieniowej tej kolumny..

Kolumna jest bardzo łatwa do wysterowania, gra dźwiękiem ocieplonym, bardzo dużym, gęstym, sążnistym, buduje bardzo duże instrumenty i wokalistów na szerokiej scenie. Co do Tesi 560MKII - zadzwoń do nas, zrobimy Ci wyprzedaż.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Koledzy już opisali dźwięk więc odpowiem dalej.

Jakbym się zdecydował na Tesi to raczej tylko MK II, a te pewnie wyprzedaż nie obowiązuje..

Mówię o MKII, więc jak coś to pisz.

Powyższe propozycje to kolumny z BR z tyłu więc odpadają.

Jak mówię nic to nie zmieni że kolumn ma bass reflex z przodu czy z tyłu. To jeden z mitów audio że te które mają przedni można dostawiać do ściany. Mało tego są też takie modele które przy tylnim wylocie i tak grają lepiej dociśnięte niż niektóre z przednim.

Więc decydowanie o wyborze kolumn pod tyk kątem nie ma sensu.

W Twoim pomieszczeniu i tak musisz sprawdzić kolumny nie w salonie, nie u sąsiada tylko u Ciebie. Dlatego wybierz jakiś model podeślemy na testy i sam sprawdzisz co i jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.