Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do wzmacniacza na lampie 2A3 Feliks Audio

WojtekB1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jak w temacie, szukam kolumn do wzmacniacza Arioso 2x3,8W, pomieszczenie ok 20m2

w tej chwili gra to z Klipsch Reference RF52 II i chciałbym coś o łagodniejszym dźwięku z dobrym basem.

Możecie coś polecić z nowych bądź uzywanych?

Witam

jak w temacie, szukam kolumn do wzmacniacza Arioso 2x3,8W, pomieszczenie ok 20m2

w tej chwili gra to z Klipsch Reference RF52 II i chciałbym coś o łagodniejszym dźwięku z dobrym basem.

Możecie coś polecić z nowych bądź uzywanych?

U mnie te kolumny (93.5 dB)grają z lampą 300B i jest super:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne kolumienki chętnie bym posłuchał jak to gra

Ukryta Zawartość

Witam - ja ze swej strony polecam kolumny na głośniku szerokopasmowym Audio Nirvana 10" - np. te od producenta z Łodzi.

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

Witam - ja ze swej strony polecam kolumny na głośniku szerokopasmowym Audio Nirvana 10" - np. te od producenta z Łodzi.

Z tego co wiem to słabo z basem w tych kolumnach, do rocka raczej słabo się nadają

Może coś napiszesz o tych konstrukcjach? To twoje projekty?

Jeden ze wzmacniaczy to integra PSE na lampach globe Full Music i trafach Audio Note, drugi to 6C33 na trafach LO i lampach sterujących 6SN7,

z pilotem i opóźnionym załączaniem Ua. Oba są mojego pomysłu i wykonania.

Bardziej interesuje mnie montaż.

Tak na szybko to ca mam w telefonie:

Ukryta Zawartość

post-7406-0-39878700-1490083960_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładne. Wien że off top ale pokaż jak one wyglądają z zewnątrz.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ukryta Zawartość

Świetny sprzęt, gratuluję i pozdrawiam z Lublina :)

Co do głośników Nirvana firmy JAG - sam jestem ich fanem (choć posiadam inne głośniki i u siebie nie mam nic z tej firmy). Jednakże potwierdzam, to nie są głośniki do mocniejszego grania. Rock, duża symfonika - nie dadzą rady.

Ukryta Zawartość

Świetny sprzęt, gratuluję i pozdrawiam z Lublina :)

Co do głośników Nirvana firmy JAG - sam jestem ich fanem (choć posiadam inne głośniki i u siebie nie mam nic z tej firmy). Jednakże potwierdzam, to nie są głośniki do mocniejszego grania. Rock, duża symfonika - nie dadzą rady.

Nie mam miejsca na dwie pary kolumn dlatego muszą być bardziej uniwersalne, słuchałem ostatnio Equilibrium Aqual S7 i było nieźle, tylko trochę drogie , myślę jeszcze o BMN S3 może ktoś słyszał z lampą?

Te głośniki, o których mówisz - to raczej nie do lampy o tak małej mocy są przeznaczone. Niska skuteczność < 90 dB i rekomendowana przez samych ich producentów minimalna moc wzmacniacza 20-30 W wskazuje, iż to raczej mocniejsze lampy być powinny, lub tranzystor.

Ponownie, nie chcę, aby wyszło, że reklamuję tu firmę na literkę "J" z Łodzi, lecz oni mają w ofercie jeszcze inne, bardzo przyzwoite kolumny do lampy, o wyższych skutecznościach... Powiedz jeszcze, jaki mniej więcej budżet przewidujesz, no i czy częściej słuchasz lekkiego plumkania, czy też lubisz nieco przyłożyć do pieca? Jeśli to drugie, to już troszkę trudniej będzie.

Te głośniki, o których mówisz - to raczej nie do lampy o tak małej mocy są przeznaczone. Niska skuteczność < 90 dB i rekomendowana przez samych ich producentów minimalna moc wzmacniacza 20-30 W wskazuje, iż to raczej mocniejsze lampy być powinny, lub tranzystor.

Ponownie, nie chcę, aby wyszło, że reklamuję tu firmę na literkę "J" z Łodzi, lecz oni mają w ofercie jeszcze inne, bardzo przyzwoite kolumny do lampy, o wyższych skutecznościach... Powiedz jeszcze, jaki mniej więcej budżet przewidujesz, no i czy częściej słuchasz lekkiego plumkania, czy też lubisz nieco przyłożyć do pieca? Jeśli to drugie, to już troszkę trudniej będzie.

Kolumny do rocka elektroniki trochę blusa i jazzu, słuchałem tych Equilibrium z moim wzmacniaczem i dawał radę więc nie tylko skuteczność się liczy.

Budżet to ok 5-6 tys

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.