Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin Poznań

mundek-2

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem: darulok sporo Twoich postów śledziłem kiedy miałem ten wzmacniacz i nie ukrywam, że akurat Twoje doświadczenia bardzo mi pomogły, za to wielkie dzięki! :)

o miło.. Dzięki również!!

U mnie MC100B przeszedł diametralną zmianę po wymianie kondów, okablowania (srebro sonus olica), rca, skróceniu ścieżki sygnału (odłączenie z TR/UL), wstawieniu militarnych NOS Sylvania 6SN7 i Telefunkenów 12AX7. Po tych zmianach to zupełnie inny wzmacniacz - rozdzielczy, przejrzysty, szybki, dynamiczny. Znikła matowość. Porównywałem już z wieloma wzmacniaczami jednak różnica okazywała się bardzo niewielka, więc pozostanę jeszcze z nim pewnie troszkę :-)

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

U mnie MC100B przeszedł diametralną zmianę po wymianie kondów, okablowania (srebro sonus olica), rca, skróceniu ścieżki sygnału (odłączenie z TR/UL), wstawieniu militarnych NOS Sylvania 6SN7 i Telefunkenów 12AX7. Po tych zmianach to zupełnie inny wzmacniacz - rozdzielczy, przejrzysty, szybki, dynamiczny. Znikła matowość. Porównywałem już z wieloma wzmacniaczami jednak różnica okazywała się bardzo niewielka, więc pozostanę jeszcze z nim pewnie troszkę :-)

Nic tylko się cieszyć, że udało Ci się dobrze trafić z modami, dobrać lampy i zgrać z systemem.

Ja chociaż odpuściłem, dalej twierdzę, że w pewnym przedziale cenowym to bardzo dobra propozycja.

Ten wzmak bardzo dobrze pędzi też sporo kolumn, u mnie np. świetnie sobie radził z Infinity Kappa 8.2 (a mam porównanie z różnymi piecami, na Rotelu RHB-10 czy Nakamichi PA7 kończąc)

Choć np. taki przejrzysty wzmak (u mnie tak było, zwłaszcza z tego typu lampami, o jakich piszesz) z charakterem grania triangli moim zdaniem nie spasuje się i w tym konkretnym przypadku odradziłbym.

Będzie za to super z kolumnami pokroju Ushera.

To po prostu nie jest stereotypowe "lampowe, milusie, mięciutkie" granie, jakby się mogło wydawać tym, którzy lampy nie mieli, a o lampach ogólnie coś tam gdzieś słyszeli.

Ja mając wcześniej ma rx2 w pewnym sensie przyzwyczaiłem się do misiowatego grania.. Po przesiadce na pl100 chcę dosłownie trochę ocieplic brzmienie, choć teraz te jantzeny czerwone grają naprawdę rewelacyjnie.. Gdy włączę np muzykę z Gitara akustyczną dosłownie jest super a gram na gitarze mam elektryka fendera i takamine akustyczną to z Yaqinem i pl100 to kurde gra lepiej niż na żywo sama gitara. Lubię też jazz dlatego muszę znaleźć kompromis między precyzją która teraz mam a lekkim ociepleniem.Mam nadzieję że Jupitery wax które zamówiłem dadzą mi ten kompromis.. Chcę jeszcze sprawdzić kt88 Golden lion bo kt120 mają extra wygar ale grają jakby V i to mi nie leży .. 6550 słabsze mocowo ale jakoś lepiej mi pasowały, średnica lepsza też moim zdaniem.

Najlepiej mimo wszystko posłuchaj ze swoimi kolumnami. Do Triangli jakoś nie brałbym lampy na KT88, spróbowałbym EL34, KT77 lub trochę wyżej 300B. Ja już na 99% po opiniach na forum byłem zdecydowany na Cayina A55TP, dopóki go nie podłączyłem pod moje kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.