Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Note UK

Gość Diogenes

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

na podpuchę z Vishayami nie zareagowaliście ?

dlaczego w DAC4 AN siedzą jakieś Beyschlagi a nie tantale AN ?

znowu jakiś paździerz po 1 cencie w hiendzie ? obudowa z miedzi a w środku mulące BG ze standardowej serii... wrrr...

pmcomp coś Ty zwariował - modyfikujesz AN ? nie ma to jak sobie wsadzić hebelek ... albo wstawić inne kości bo jakiś gość na ebayu sprzedawał...

aaa teraz już gra wyższe rozdzielczości, wszystko jasne...

można sobie komputerek podpiąć ... teraz mamy synergie, suche p(l)iczki bum cyk i muła od audioknota

na podpuchę z Vishayami nie zareagowaliście ?

dlaczego w DAC4 AN siedzą jakieś Beyschlagi a nie tantale AN ?

znowu jakiś paździerz po 1 cencie w hiendzie ? obudowa z miedzi a w środku mulące BG ze standardowej serii... wrrr...

pmcomp coś Ty zwariował - modyfikujesz AN ? nie ma to jak sobie wsadzić hebelek ... albo wstawić inne kości bo jakiś gość na ebayu sprzedawał...

aaa teraz już gra wyższe rozdzielczości, wszystko jasne...

można sobie komputerek podpiąć ... teraz mamy synergie, suche p(l)iczki bum cyk i muła od audioknota

Wymiana lamp to też w końcu jakaś modyfikacja.

Ty iwesz ile potrafią dzisiaj kosztować te BG z podstawowej serii? Mająteczek.

Przeca napisałem, że mi PCM1704 nie podpasował. A chyba lepiej mieć 24/96 zamiast 24/48 i jitter mniejszy o ponad rząd wielkości? Poza tym można grzecznie w podstawki wstawić oryginalne scalaczki.

Komputerek mozna było podpiąc i dla pliczków 24/48 a trochę takich dobrze zrobionych wyszło.

Poza tym AN sobie grzecznie stoi w kąciku i czeka na nowy domek.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dobra ,,,dajmy spokój .

Miałem kiedyś okazję posłuchać w W-wie zestawu Victor CD plus Triangle Luna ...

Do dzisiaj chodzi mi to granie po głowie .

Darek z Krakowa wie o co biega ;)

Podobnie 747 ...

post-59766-0-81089600-1490198372_thumb.jpg

Kurcze, szkoda, ze 747 wycofal sie, strasznie jestem ciekaw jego opinii na temat tego AN

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Mam od lat Audio-Note CD3, i po wielu odsłuchach i próbach wymiany na coś lepszego dalej gra u mnie jako główne źródło. Z tymi klockami chyba jest tak, że albo się je kocha za muzykalność, barwę, albo nienawidzi :)

Słucham tylko muzyki.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Przecież o sprzęcie AN w necie na świecie napisano tony.

A nie lepiej zawierzyć własnym uszkom zamiast czytać albo sluchac ... innych?

A jak ktoś gawari tylko pa polski ?

Zresztą to forum do gadania ..;)

No i opinia 747 to jednak nie byle co:).

A co sadzicie o AN4 signature, na alledrogo w dobrej cenie jest?

Generalnie, jaka cene mozna uznac za dobra, np za AN4 lub AN4 signature?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No i opinia 747 to jednak nie byle co:).

A co sadzicie o AN4 signature, na alledrogo w dobrej cenie jest?

Generalnie, jaka cene mozna uznac za dobra, np za AN4 lub AN4 signature?

Miałem u siebie AN DAC3 od Squada i bardzo jestem ciekawy na ile DAC4 jest lepszy ?

To jest tak specyficzne granie , że jest tak jak napisał Koobal , albo się kocha , albo nienawidzi ..

Barwa , brawa , namacalność , płynność zupełny brak cyfrowego nalotu jak dla mnie rewelacja...normalnie analog .

W kategoriach absolutnych brakuje jednak dynamiki , bas jest jaki jest ..czyli bułowaty .

Dla mnie największą wadą jest przestrzenność i zrównoważenie pasma .

Niemniej jeżeli ktoś będzie umiał to zestawić będzie wybitnie.

No i to bezpośrednie starcie z Nagrą CDC i Transrotorem .

Na dzień dzisiejszy AN to tylko jako całość ..włącznie z głośnikami ...

Sam DAC ..hmmm moźe być wybitnie lub nie ...

Sluchajac AN4 w porownaniu do Metronome tube nie zauwazylem jakis brakow przestrzennosci lub bulowatosci basu. AN4 byl bardziej wypelniony w nizszej srednicy, lagodniejszy na gorze, generalnie balans odpowiadal mi bardziej z AN4. Dynamika tez nie byla gorsza, moze bylo po prostu spokojniej.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sluchajac AN4 w porownaniu do Metronome tube nie zauwazylem jakis brakow przestrzennosci lub bulowatosci basu. AN4 byl bardziej wypelniony w nizszej srednicy, lagodniejszy na gorze, generalnie balans odpowiadal mi bardziej z AN4. Dynamika tez nie byla gorsza, moze bylo po prostu spokojniej.

Ja porównywałem DAC3 na odgrodach , które są zupełnie inne niż Electy .

Są znacznie bardziej przezroczyste i dokładne , bez barwy skądinąd pięknej jak z SF .

OB grają też z zupełnie z innym rozmachem , niż SF .

Elekty są dźwiękowo przepiękne . Dlatego je kupiłem ..SF oczywiście .

Niemniej Hendrix , Ilusion , Sepultura na SF brzmi słabo ...Mozart genialnie .

Kurczę dlatego gra cały system ...i to fajne taka zabawa ...

Taki przykład ...SF słucham z odległości 2 metrów , OB z 4-5 ...

post-59766-0-44344800-1490260941_thumb.jpg

Kwestia pomieszczenia, masz dosyc duze, stad SF czasami moga miec za mala skale

Dla Ciebie the best bylyby Extremy lub Ktemy z nowszych.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kwestia pomieszczenia, masz dosyc duze, stad SF czasami moga miec za mala skale

Dla Ciebie the best bylyby Extremy lub Ktemy z nowszych.

Ktemy ...daj spokój ten bas to śmich na sali ...Elekty u mnie schodzą do 20 Hz ...;) połączyłem DSP z desek z Elektami ..

Extremy nie mam do nich wzmaka ..tam trzeba mieć spawarkę ;)

Zresztą to temat akustyczny ...nie ten wątek .

moga miec za mala skale

Tak do 20 -25 metrów są super .

Taka ciekawostka .. ludzie narzekają na bumiący bas z SF , a u mnie go nie ma ..zupełnie ...brak basu...nawet nie chodzi o jakość , ale jego brak . A Daro walczył długo z przewalonym basem .

Dlatego 'znienawidzony " Szymek ma rację jeżeli chodzi o akustykę to podstawa .

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

z czym słuchałeś Ktemy ? ...co jest z basem nie tak ?

Ktem słuchałem kiedyś we Frankfurcie z ...jakimiś niemieckimi wynalazkami tranzystorowymi .Poszukam .

Co jest z basem ?

To samo co MBL ..

Rowleczony , bez impulsu barwy ..tylko do cichego słuchania.

Serblin był geniuszem , ale z basem nie dał rady w żadnych głośnikach .

I masz bana , bo nie piszesz o AN ;)

Bas z Ktem do basu z głóśników AN to ma się tak ..tyz Porsche ..;)

post-59766-0-17832100-1490264593_thumb.jpg

post-59766-0-45861000-1490264600_thumb.jpg

Ja tez nie bardzo wiem o co biega z tym basem, sluchalem ktem i basu rozwleczonego jakos nie uslyszalem, moze kwestia akustyki:)

Z electy amator tez mozna rozwlec w dupnej akustyce, a z nieodpowiednim wzmakiem to nawet w dobrej akustyce bedzie slabo.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

przekreślić Ktemy tylko dlatego że na wystawie z jakimiś wynalazkami nie zagrały

toż to nóż w kieszeni sam się otwiera ;-)

Miro , masz coś o AN ?

Ja tez nie bardzo wiem o co biega z tym basem, sluchalem ktem i basu rozwleczonego jakos nie uslyszalem, moze kwestia akustyki:)

Z electy amator tez mozna rozwlec w dupnej akustyce, a z nieodpowiednim wzmakiem to nawet w dobrej akustyce bedzie slabo.

Możemy o AN ? macie już wątek o SF ...

Bas ..Bubusia Daro zda Tobie relację co to jest dobry bas po wizycie u Ojca Pio .

Ktemy ...daj spokój ten bas to śmich na sali ...Elekty u mnie schodzą do 20 Hz ...;) połączyłem DSP z desek z Elektami ..

Extremy nie mam do nich wzmaka ..tam trzeba mieć spawarkę ;)

Zresztą to temat akustyczny ...nie ten wątek .

Tak do 20 -25 metrów są super .

Taka ciekawostka .. ludzie narzekają na bumiący bas z SF , a u mnie go nie ma ..zupełnie ...brak basu...nawet nie chodzi o jakość , ale jego brak .

Basu u Ciebie nima bo go zeżarła wełna. Masz na tyle specyficzne pomieszczenie, że ocena tego podzakresu jest szczególnie mało miarodajna. Pewnie stad ta podnieta po odsłuchu samochodowca. Z tego konturu i barwy wyższego podzakresu nigdy się nie osiągnie. Wrzućcie foto tych subów.

Dlatego chciałem żebyś ich posłuchał w mniejszym pomieszczeniu, gdzie bas jest. Nie wyobrażam sobie spójności grania z półmetrowych basowców ustawionych metr od sekcji średnio-wysokotonowej tych monitorków.

Dla mnie to jakaś abstrakcja.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Basu u Ciebie nima bo go zeżarła wełna. Masz na tyle specyficzne pomieszczenie, że ocena tego podzakresu jest szczególnie mało miarodajna. Pewnie stad ta podnieta po odsłuchu samochodowca. Z tego konturu i barwy wyższego podzakresu nigdy się nie osiągnie. Wrzućcie foto tych subów.

Dlatego chciałem żebyś ich posłuchał w mniejszym pomieszczeniu, gdzie bas jest. Nie wyobrażam sobie spójności grania z półmetrowych basowców ustawionych metr od sekcji średnio-wysokotonowej tych monitorków.

Dla mnie to jakaś abstrakcja.

Ależ jesteś dzieciak ....

Pokaż swoje ?

To musisz się douczyć ...;)

Ależ jesteś dzieciak ....

Pokaż swoje ?

Jak o czymś piszesz to poprzyj to konkretami. Tak to mamy mega basss nie wiadomo z czego i nie wiadomo w jakim systemie/pomieszczeniu.

To musisz się douczyć ...;)

Chętnie, proszę o lekcję.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak o czymś piszesz to poprzyj to konkretami. Tak to mamy mega basss nie wiadomo z czego i nie wiadomo w jakim systemie/pomieszczeniu.

Moje pomieszczenie znasz , pokaż swoje suby ;)

Chętnie, proszę o lekcję.

Pytałem Ojca ...masz zniżkę 30% ;)

Moje pomieszczenie znasz , pokaż swoje suby ;)

Na razie zacznij od pokazania tego o czym piszesz. Moje moduły niskotonowe nie mają w tej kwestii żadnego znaczenia. Chyba, że była to taka luźna dygresja o najlepszości.

U mnie w kwestii basu nic się nie zmieniło, cały czas te same Revelatory 26cm jeśliś ciekaw :)

Pytałem Ojca ...masz zniżkę 30% ;)

Rydzyka?

Zniżka na dekoder Trwam hahahaha

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Bardzo lubi las i szelest...

Dlatego kolega Szymon idzie na polowanie ...w innym wątku .

przekreślić Ktemy tylko dlatego że na wystawie z jakimiś wynalazkami nie zagrały

toż to nóż w kieszeni sam się otwiera ;-)

Ale ja ich nie przekreślam ...przecież kupiłem SF ...

Na razie zacznij od pokazania tego o czym piszesz. Moje moduły niskotonowe nie mają w tej kwestii żadnego znaczenia.

No pokaż proszę ..;)

Nie bądź taki ..świniak ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.