Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc

cabelinho

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jest kasiora na zakupy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wybór to Quantum 673 i subwoofer: Magnat 302A w tej sprawie dziś będe pisał do S4Home o mega rabat :) trzymajcie kciuki za negocjacje

PS

jeszcze jedna prośba, bo czytam, że Magnat quantum 673 to impedancja 4ohm a w moim amplitunerze Pioneer vsx 329K pisze impedancja 8 - 16 ohm ???? czy to tak może być?

nie wiem czy to dobrze odczytuje ????

Czyżbym zrobił reklamę w sieci ? heh :)

Na to wygląda, bo na pewno z forum ktoś to wział.

Dalej czekam na ofertę od S4Home -- tak bywa w weekendy :)

Poszła już? Napisałeś maila czy na forum?

Tak ja byłem na długim weeekendzie :)

Magnat najniżej schodzi do 4omow. Nominalna jego praca to zapewne w okolicach 6. Dobrze by było jakby amplituner wspierał 6 omów. Ale podłączaliśmy i działało. .

Ok, napisałem na priv przez forum, gdzie mam napisać żeby dotarło w właściwe ręce???

parametry mojego Pioneera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pisze że 6 ohm??

Ukryta Zawartość

Witam ponownie,

w związku z tym, że czekam na dostawę - pozwolę sobie teraz wstawić pod lupę i opisać obecną sytuację (taki mini pamiętnik ), może kolejna reklama dla naszego kolegi z forum pójdzie w sieć i coś sprzeda więcej, tego mu życzę :)

głośniki zamówione, cena po negocjacjach ostatecznie niższa niż u konkurencji na allegro (delikatnie niższa, bardzo delikatnie a raczej mega bardzo delikatnie, ale o pieniądzach się nie gada podobno i coś tam urwałem, więc oceniam pozytywnie, bo dlamnie to do przodu), dostałem również kilka odpowiedzi na moje pytania, więc narazie współpraca z S4Home w moim odczuciu na PLUS. Zobaczymy teraz czas, zawartość i sposób dostawy :)

będę z wami w kontakcie

PS

ostatecznie zamówiłem:

1) 2 głośniki Magnat Quantum 673 czarne

2) Subwoofer Magnat Supreme 302 A czarny

Im tańszy produktu tym mniejsze upust bo i marża nie wielka.

Niestety tak jest. A magnaty mimo że bardzo dobre kolumny w swojej cenie nie chętnie są sprzedawane przez salony właśnie z tego powodu.

A kto by nie był :D

Szkoda ze tu na forum nie ma żadnej ankiety aby głosować na sprzedawców :)

To zrób :)

Również pomyślę o reklamie lub ankiecie, zobaczymy może jeszcze coś dokupię u was, bo wciąż sprzedaje blueraya i centralny + tyły, a zadowolony klient ponoć powraca jak seryjny morderca na miejsce zbrodni heh, lub komuś polecę was :)

Również pomyślę o reklamie lub ankiecie, zobaczymy może jeszcze coś dokupię u was, bo wciąż sprzedaje blueraya i centralny + tyły, a zadowolony klient ponoć powraca jak seryjny morderca na miejsce zbrodni heh, lub komuś polecę was :)

Wolał bym żebyś wrócił zadowolony z płytkami CD a nie nożem :)

Da się tu założyć taką ankietę?

No i ilu jest tu sprzedawców?

Jakie mają nazwy?

Da się.

No kilku kolegów działa.

Możesz dać także inne salony takich których na forum nie ma.

Zależy jakie są założenia takiej ankiety

Witam mam pytanie.

Do kupienia mam zestaw:

Wzmacniacz Yamaha DSP-AX1

Głośniki : Infinitiv kappa 90

sub JM LAB SW 33A. +Głośnik centralny JM LAB Cobalt CC 20

Co sądzicie o tym zestawieniu??

Proszę o pomoc

cena za jaką mogę to mieć to 2600

Sub dobrze ustaw musisz poszukać gdzie gra najlepiej mi przy ścianie i przy fotelu 30cm jak zaleca producent od ściany dudnił dopiero dobrze zagrał w linij przy prawej kolumnie

jestem ciekaw jak u ciebie będzie zależy od akustyki ja mieszkam w bloku

Wprowadzenie:

Przesyłka dotarła w całości, podobno przywieziona firmowym transportem sklepu( ze względu na pracę odbiór był nie w moim miejscu zamieszkania i nie widziałem na żywo przyjazdu).

Była dobrze zabezpieczona, czas oczekiwania krótki. Cena troszkę niżej niż u konkurencji na allegro, w tym czasie nawet najniższa (oczywiście po negocjacjach)

Podsumowanie

Sklep S4Home w pełni spełnił moje oczekiwania, jestem zadowolony - mogę z czystym sumieniem POLECIĆ

1)Pierwsze wrażenie (wizualne):

Głośniki Magnat Quantum 673:

Bardzo ładny kształt - coś jakby łezka. Z przodu bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie, że elementem osłaniającym głośnik jest siatka metalowa bardzo drobna - przez co widać membrany - bardzo ładnie to się prezentuje. Pod siatką jest błyszczący lakier też fajnie pasuje.

Subwoofer Magnat 302A

" Jest ogromny, gdzie ty to postawisz?" - pierwsze słowa mojej żony:) i jest rzeczywiście duży, ustawia się go na nóżkach metalowych (igły), przez co jest wyższy. Sprawia wrażenie mocnego, z przodu ma standardową siateczkę osłaniająca membrany - szkoda bo jak wyżej ładnie by sie oglądało tak duży głośnik ok 30cm

2) Pierwsze wrażenie dźwiękowe

Głośniki

poprzednie kolumny Pioneer były słyszalne, gdy pogłośniłem ampltuner na ok +12 (o ile dobrze pamiętam), tu dźwięk już jest od +1. Przez te głośniki teraz zrozumiałem o czym ludzie piszą na forum "żywy dźwięk" bo jest w nim teraz jakby dynamika. Z tył jest inne podłączenie, ale popatrzyłem na schemat i się udało podłączyć :) Dżwięk bardzo czysty i żywy

Sub

No to mówię włączamy potwora i .... bas mnie na początku nie powalił :), bo jako laik nie ustawiłem odpowiednio pokręteł z tyłu:) jeszcze muszę go skalibrować pożądnie i ustawić jak zalecacie w najlepszym miejscu. Oczywiscie ogromne znaczenie jest w jakim trybie, jakości i co oglądam, słucham. Polecam do sprawdzenia na youtube link poniżej

Ukryta Zawartość

i tu powiem, że jest MEGA BAS jak pokręcę mocniej gałkami z tyłu :)

jeszcze raz jest MEGA BAS ale musze to skalibrować

PODSUMOWUJĄC

Bardzo udany zakup, znacznie poprawił mi dźwięk i wygląd , o dalszym postępach napisze wkrótce, dołączę zdjęcia itd. Na tym etapie juz pragnę wszystkim podziękować

Dziękuję

Ukryta Zawartość

S4home to tez dla mnie najlepszy kontrahent, zawsze idzie się dogadać, człowiek z człowiekiem rozmawia.

Ja czekam na zdjęcia :)

Dziękuję ci za dobre słowa.

Taki był też zamysl otwarcia dzielności. "Postawny się zawsze po tej drugiej stronie, gdybyśmy to my kupowali".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.