Skocz do zawartości
IGNORED

ANALOG TESTOWY MADE IN FADEOVER

sto??ek

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie !

>Fadeover, odezwij się !! W końcu to Ty trzymasz rękę na pulsie co do treści analogu testowego.

Zresztą może czeka, aż dojdziemy do jakiegość consensusu w sprawie zawartości ?

Pozdr.

Panowie !!! Mamy jeszcze czas. Zaczniemy myślec o zawartości , kiedy zbierzemy odpowiednią ilośc zamówień. Tak będzie chyba najlepiej, bowiem coś do powiedzenia będą mieli ci forumowicze, którzy jeszcze nie zamówili płyty, a maja ten zamiar.

Kurcze, nie żebym defektyzm szerzył, ale w cztery miesiące zebraliśmy 114 zamówień. czyli 300 będzie za 8, jak dobrze pójdzie. Statystycznie rzecz jasna. Boję się. A może przesadzam?

przepraszam, ale zadam glupie pytanie - czy fade to sie jakos rozlicza z urzedem podatkowym jak tutaj robi interesy? no, zrobil jakis tam interes wczesniej na plycie testowej. cos wplynelo do urzedu podatkowego z tego tytulu, czy tak normalnie w szarej strefie?:-)

• Redaktorzy

Faktycznie pytanie jest głupie, bo guzik cię to obchodzi. Co do pytania: płyta testowa była wydana po kosztach jako przedsięwzięcie non-profit dla ograniczonej liczby odbiorców. Dodatkowe środki z licytacji płyty z nr. 1. przeznaczono na wsparcie fundacji pomagającej dzieciom. Fadeover oczywiście rozlicza się z urzędem skarbowym.

ex-stożek > Jeszcze trochę brakuje. Musimy dojść do 300 sztuk. Wtedy całe przedsięwzięcie będzie miało sens.

Wprawdzie możnaby zamówić 250 sztuk,i wtedy kosztowałyby nieco drożej, koszt masteringu niestety jest stały,

ale z doświadczenia wiem ,że jeszcze przed finalizacja dojdą jeszcze chętni. Takl więc 300 sztuk wydaje się

liczbą rozsądną.

majo > nie jest tajemnicą ,że od początku wszelkie przedsięwzięcia z płytą testową były działaniami nastawionymi nie na zysk , ale na zaspokojenie potrzeb forumowiczów. Całość płyty była stworzona przeze mnie. Duża część muzyki została skomponowana również przeze mnie. Zrezygnowałem przy tej okazji z praw autorskich w Zaiksie , przysługujących mi jako kompozytorowi i twórcy kompilacji oraz twórcy sygnałówznajdujących sie na tej płycie. Kilka płyt zostało wylicytowanych , aby zasilić konto Pajacyka , na co są stosowne dokumenty umieszczone przeze mnie w którymś z wątków.Kwota, którą zebraliśmy była niebagatelna.

Koszt płyty jest również dokładnie omówiony. Nie jest on mały , ale ideą było stworzenie takiej płyty , aby była ona na prawdę wzorcowa. I tak się stało. Każdy egzemplarz został wypalony na profesjonalnej wypalarce w czasie 1 do 1 oraz zweryfikowany. Stąd ta cena.

Z wartości każdej płyty pozostała reszta w postaci 0,60 PLN, co skrupulatnie oddawałem w postaci drobnych w każdej kopercie.

Po całościowym rozliczeniu kosztów wyszło jednak ,że popełniłem błąd i straciłem nieco ( nie za dużo) na całym przedsięwzięciu. To jednak nie jest ważne, Ważne jest to , że dzięki wspólnemu wysiłkowi forumowiczów, ustaliliśmy taki skład płyty, że stała sie ona jedną z najlepszych płyt pomiarowo - odsłuchowych na świecie.

Nie boję sie tego powiedzieć - NA ŚWIECIE !!!

Wątpiących odsyłam do porównania zawartości stosownych płyt .

W przyszłości radzę Tobie być bardziej otwartym na to forum i proponuję zmienić swoje przeświadczenie ,że nie każda inicjatywa tutaj , a równierz na zewnątrz musi nosić znamiona walki o zysk. Są jeszce ludzie , którym sie po prostu chce.

Twój zblazowany sposób myślenia jest niestety typowy dla naszego społeczeństwa, w którym ustabilizował się schemat myślenia: jeśli działasz to zarabiasz , jeśli zarabiasz to kantujesz.

Chyba majo nie słuszał o inicjatywach typu "GNU" - ludzie piszą po nocach programy, które niekiedy biją na głowę pakiety za wiele kilo $.

Dlaczego ?

Bo im się chce i mają z tego radość.

Ale to jest niestety niepojęte dla większości społeczeństwa.

Nic tylko kasa ( choć oczywiście się przydaje :)) ).

fadeover>to była już jakaś płyta testowa? Jestem tu stosunkowo nowy, więc pytam. Na obecną się wpisałem, a czy poprzednia jest jeszcze do kupienia? Jeśli tak to bym nabył z przyjemnością.

Wczesniejsze wpisy majo jakos nie robily na mnie wrazenia az do tego momentu. ;) Az ciezko zdusic w sobie te epitety jakimi by sie chcialo obrzucic tego jegomoscia.

Majo a moze zamowilbys jedna plyte? No chyba, ze odkladasz na te studia corki we Francji to jakos ci "przejdzie"...

sorry, ale czy ja zrobilem cos zlego? zadalem pytanie. glupie, bo glupie, ale ja nie wiem. moze ograniczony jestem w swojej glupocie. bardzo mozliwe. ale - to, co - pytan nie wolno zadawac?! a moze jestem audiofilem tudziez idiota z urzedu skarbowego? z policji skarbowej? wiec skoro tak, zakladajac, ze i owszem, to pozwolcie mi na poddanie sie takiemu mentalnemu imperatywowi, ktory sklania, izby pytanie zadac. moge czy nie? nie moge - uslysze: s...nu, co z ciebie za gosciu, ze zagladasz innym do kieszeni...

• Redaktorzy

"sorry, ale czy ja zrobilem cos zlego? zadalem pytanie. glupie, bo glupie, ale ja nie wiem. moze ograniczony jestem..."

A po co zadawać głupie pytania? A zadając głupie pytanie jakiej odpowiedzi się spodziewasz?

szczerej? glupiej? prawdziwej?

czasami w swojej naiwnosci mysle, ze gdyby na poczatku historii ludzkosci nie bylo idiotow, ktorzy zadawali proste pytania, to w tej chwili wszyscy byliby o wiele szczesliwsi:-)

• Redaktorzy

Proste pytania nie znaczy głupie. Nawiasem mówiąc, miałem kiedyś taką koleżankę skarżypytkę, która lubiła w niewłaściwym towarzystwie zadać nieodpowiednie pytanie, szeroko przy tym otwierając niewinne oczęta.

>majo: Twoje pytanie odebralem jak wstep do oskarzenia Fadeover'a o:

a) zaleganie z podatkami, ew. lamanie prawa

b) robieniu ciezkiej kasy na forumowiczach.

Odechciewa sie chciec.

>JM: pytania w stylu: Czy przestales juz bic swoja zone? (to byl ulubiony typ pytan zadawanych przez wykladowce informatyki w mojej szkolce).

zolty, zadalem pytanie. moze w formie zbyt obcesowej, sorry. padla odpowiedz. ta odpowiedz rozwiewa wszystkie moje watpliwosci. wszystkie. jezeli ktokolwiek poczul sie z powodu mojego pytanie oraz jego formy urazony - przepraszam. bardzo przepraszam. zwracam honor fadeoverowi. zapisuje sie na analog testowy. prosze mnie wciagnac na liste. wczoraj zapuscilem do swojego systemu testowa plyte nr 1 fade'a i przyznaje mu racje - to jest jeden z najlepszych testow na swiecie.

sorry fadeover, jeszcze raz

Palce szybsze od rozumu, jeszcze lista.8-))

[obrazekLUKASZ-284459_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Majo > Gdybyś czytał posty na forum uważnie , wiedziałbyś to wszystko , co napisałem, tym bardziej ,że jak piszesz , jesteś konsumentem tej płyty, a więc uczestniczyłeś w przebiegu jej zamawiania.

Poza tym sądze ,że niezależnie od tego co tu wymyśliłeś, włażenie komuś do kieszeni jest nietaktem .

To tak jakbyś pierdnął na przyjęciu. Zauważasz w pewnym momencie,że ludzie się od ciebie zaczynają odsuwać.

po pierwsze, jeszcze raz bardzo cie przepraszam, fadeover.

po drugie, tutaj cytat z ciebie (sorry za kolokwialnosc): jak piszesz , jesteś konsumentem tej płyty, a więc uczestniczyłeś w przebiegu jej zamawiania.

nie, pozyczylem te plyte od przyjaciela, ktory - przyjaciele tez maja swoje tajemnice - jest, ku mojemu zdziwieniu, jednym z guru na tym forum. on mnie zachecil do zarejestrowania sie tu, i tam. ostrzegalem go, ze moj dziwny temperament moze byc przyczyna nieporozumien towarzyskich. teraz wie, ze nie powinien mi mowic w ogole, co to jest Internet.

po trzecie, jestem gotow, fadeover, prac ci bielizne przez nastepny miesiac. bo sobie na to zasluzylem. wiecej, zasluzylem na o wiele surowsza pokute.

Ironista > Sory , tak umknęło mi Twoje pytanie. Płyta testowa , która powstała na forum jest oczywiście płytą CD.

To oczywiste, można z naleźś materiały na forum . Natomiast czy jest jeszcze ? Niestety juz nie.

W sumie były trzy edycje. Każda z nich związana była z tym ,że zamawiałem konkretną ilośc płyt u "producenta".

Tak więc nakład sie rozszedł. Wprawdzie mam jeszcze cztery płyty , ale z nimi mam konkretne plany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.