Skocz do zawartości
IGNORED

kondycjoner do systemu stereo ze średniej półki, czy warto?

gigant777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zapytać forumowiczów, czy w moim zestawie powinienem zainwestować w kondycjoner, ewentualnie czy macie doświadczenia z kondycjonerami z urządzeniami w klasie podobnej do mojego systemu?

Posiadam :

wzmacniacz ONKYO A9070

kolumny CANTON KARAT M 60 DC

napęd ONKYO C7070

okablowanie głośnikowe KIMBER KABLE 8PR

interkonekty KIMBER KABLE PBJ

Dodam, że jestem super zadowolony z takiego zestawienia i trochę już potestowałem kabli zasilających i głośnikowych, ale nie mam skąd pożyczyć kondycjonera, żeby sprawdzić czy faktycznie wpłynie on na jakość.

Dodam, że czytałem już róznież na forum o kondycjonerach, ale większość odnosi się do konstrukcji bardziej HI-ENDOWYCH niż segmentu średniej półki..

będe wdzięczny za sugestie.

Prosta sprawa możesz kupić np. coś takiego:

http://allegro.pl/xindak-xf-2000-es-kondycjoner-sieciowy-i6767108207.html

(wyżej raczej nie ma sensu) na zakupy dokonane online przysługuje Ci prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyn no i pod warunkiem ze go nie uszkodzisz. Ewentualnie skontaktuj się z Q21 tam panowie zawsze mówią że masz prawo do zwrotu może coś Ci zaproponują.

Tylko musisz powiedzieć czego szukasz listwy czy kondycjonera. Ten z linka można już można nazwać w uproszczeniu kondycjonerem. Natomiast niektórzy producenci zwykłe listwy nazywają kondycjonerami tylko dlatego że wstawili tam filtr Schaffnera, czy jakiś inny układ rzekomo redukujący zakłócenia.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Polecam DB 4. Mozesz na 2-3 tyg go wypozyczyc od producenta. Jesl lepszy niz Enerr P. ONE , Shunyata czy Wile Mocarz o Xindaku nawet nie wspominam . Kosztuje tyle co lepsza listwa ktora nie ma z nim porownania.

Polecam DB 4. Mozesz na 2-3 tyg go wypozyczyc od producenta. Jesl lepszy niz Enerr P. ONE , Shunyata czy Wile Mocarz o Xindaku nawet nie wspominam . Kosztuje tyle co lepsza listwa ktora nie ma z nim porownania.

A no właśnie. Gdzieś już o nim wspominałeś. Mógłbyś przypomnieć gdzie? Może jakąś linę do producenta? Nie ukrywam że z tego co sobie przypominam to pisałeś o nim w samych superlatywach i zainteresował mnie ten temat, ale jakoś mi to uciekło. A myślę że do mojej budżetówki (Leben/Ayon) byłby akuratny i podobno nie kosztuje tyle, że trzeba nerki sprzedawać :) A teraz w innym mieszkaniu wyszedł mi jeden problemik, nie tyle napięcie ale słyszę że coś jest nie tak przynajmniej raz na godzinę może dwie. Napisz proszę coś więcej lub wrzuć linę gdzie o nim pisałeś.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Salon w Zielonej Gorze ma go na stanie i mozna tam to wyprobowac i chyba nawet wypozyczyc. Tel do producenta 793520581.

Tak pisalem o nim w ktoryms z moich Watkow zdaje sie. Nie znam ceny w salonie ale u producenta pewnie bedzie taniej. Moj z gniazdem IEC Furutecha kosztowal mnie 3070 zl . Musialem doplacic te 70 zl za gniazdo Furu. Dla mnie rewelacja zwlaszcza ,ze przy jego cenie cale renomowane towarzystwo za 2 razy wieksza kase okazalo sie slabsze. No i fajnie ,ze mozna wypozyczyc to do domu i przez 2-3 tyg testowac u siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.