Skocz do zawartości
IGNORED

Auro na Marantz SR 7009

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ma ktoś Auro na Marantz 7009? Pierwsze zdjęcie konfiguracja przypisanie wzmacniacza, tryb przypisania, na drugim konfiguracja tego samego na 7010, nie wiem czemu na moim 7009 nie pokazuje podłogowych, trzecie zdjęcie, czy taki tryb przypisania - Auro 3D, porównywaliście do trybu 9.1? Z 2 m-ce temu była aktualizacja związana z Auro i ją zrobiłem, teraz czy to jest kwestia różnicy pomiędzy 7009 - 7010. Dodam, to amplitunera mam podłączoną końcówkę mocy. Pokazuje na rysunku też głupoty - 1 zdjęcie, że mam aktywne tylne surrandy a do wyjść surrand back nie mam nic podłączone i w menu też wyłączone

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-36-0-84533400-1491580536_thumb.jpg

post-36-0-63402200-1491580545_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/132606-auro-na-marantz-sr-7009/

Panowie ma ktoś Auro na Marantz 7009? Pierwsze zdjęcie konfiguracja przypisanie wzmacniacza, tryb przypisania, na drugim konfiguracja tego samego na 7010, nie wiem czemu na moim 7009 nie pokazuje podłogowych, trzecie zdjęcie, czy taki tryb przypisania - Auro 3D, porównywaliście do trybu 9.1? Z 2 m-ce temu była aktualizacja związana z Auro i ją zrobiłem, teraz czy to jest kwestia różnicy pomiędzy 7009 - 7010. Dodam, to amplitunera mam podłączoną końcówkę mocy. Pokazuje na rysunku też głupoty - 1 zdjęcie, że mam aktywne tylne surrandy a do wyjść surrand back nie mam nic podłączone i w menu też wyłączone

To trzecie to najbarddziej prawidłowe i zalecane ustawienie dla Auro-3D. Do tego ew. 10-y głosnik VoG.

Ja korzystam z ustawienia z pierwszego zdjęcia.

Auro zostało wyparte przez atmosa.

Odpalileś przy takiej konfiguracji jakiś film? Jest poprawa?

Wyparte to złe słowo. Atmos i Auro-3D to dwa rózne systemy.

Filmy w Auro-3D są trzy.

Ukryta Zawartość

Za to muzyki jest więcej. bardzo fajnie brzmi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Mam konfigurację 9.1 pod Auro czyli przody, górne przody i tylne ścienne, central, surrandy, jaki najlepiej wybrac tryb przypisania wzmacniacza? Mój Marantz SR 7009 robi tylko jako procesor, do pre out jego mam podłączoną siedmio - kanałową końcówkę mocy a przody załatwia wzmacniacz Marantza - podłączony również do pre out amplitunera. Tylko przy 11. 1 - można wybrać pre-outy, tylko, że ja nie mam 11 kanałów tylko 9. Do wyjść pre out amplitunera Heigt 1 - mam podłączony górny lewy i prawy a Height 2 tylny ścienny lewy i prawy. Czy też wybrać 9.1 mimo, że mam końcówki mocy i wzmacniacz podłączone do amplitunera. Ja mam wszystkie głośniki zasilane z końcówki i wzmacniacza, jak dam 11.1 to tam są dodatkowe ustawienia, że są zasilane z pre out, do kalibracji dodawany jest wtedy przedni rozszerzający ale jak kalibracja go nie wykryje to po prostu go omija i przy następnej pozycji kalibrowanej już go nie ma, u mnie mogę też wybrać tryb przypisania Auro 3D ale wtedy jest boczny ścienny a nie tylny ścienny. Jeśli dam tez tryb przypisania Auro 3D - rys.3 to nie pójdzie Dolby Atmos tylko Dolby True HD a jeśli dam tryb przypisania 9.1 lub 11.1 to można zmieniać konfigurację bez kalibracji tj. do Auro 3D, boczne ścienne - Atmos tylne ścienne

To trzecie to najbarddziej prawidłowe i zalecane ustawienie dla Auro-3D. Do tego ew. 10-y głosnik VoG.

Ja korzystam z ustawienia z pierwszego zdjęcia.

Wyparte to złe słowo. Atmos i Auro-3D to dwa rózne systemy.

Filmy w Auro-3D są trzy.

Ukryta Zawartość

Za to muzyki jest więcej. bardzo fajnie brzmi.

Ukryta Zawartość

Pytanie czy ten standard zostanie Zachowany przy znacznie szerzej promowanym atmosie i DTS X

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Upadł nie upadł, dla mnie i tak super chodzi przede wszystkim w upmixie, jakbym miał w planach remont sufitu to bym się zastanawiał nad Atmosem ale myślę, że Auro z jednym Vog na suficie by mi starczyło, może kiedyś zmienią soft i przy przełączeniu boczne ścienne-Auro, tylne ścienne -Atmos - będzie aktywny Vog, bo na tę chwilę przy tylnych ściennych jest nieaktywny. Dajcie podpowiedź w mojej konfiguracji 9.1 z końcówką mocy na wszystkie kanały oprócz przodów - to obsługuje wzmacniacz, jaka najlepsza kalibracja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.