Skocz do zawartości
IGNORED

Do tych którzy słuchali " DAC - konturowy i dynamiczny" w stylu Meridian 508 i Atoll PR200

M-K

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ jako przedwzmacniacz dla całego systemu mi nie podpasował to może uda znaleźć się DAC który ma podobną charakterystykę?

Znakomicie odnalazł się (dla mnie) w ciężkim rocku/metalu i o dziwo w klasyce....

Gdyby udało mi się znaleźć podobny DAC to stworzył bym sobie "drugi tor" audio

Podobne granie według mnie (jeśli chodzi o dynamikę i kontur to był meridian 508

wszelkie podpowiedzi mile widziane :)

Gość Juno

(Konto usunięte)

Nie wiem co to znaczy konturowy. I czy tanie DACi wchodzą w rachubę czy muszą byc audiofilskie?

Mam w sumie 4 DACi, dwa droższe (i nie pożyczę), i dwa tanie i mogę pożyczyć, zwłaszcza, że jesteś z Warszawy jak i ja.

Jeden z nich idealnie mi grał do Fear Factory, jeśli o taki metal chodzi.

Nie wiem co to znaczy konturowy. I czy tanie DACi wchodzą w rachubę czy muszą byc audiofilskie?

Mam w sumie 4 DACi, dwa droższe (i nie pożyczę), i dwa tanie i mogę pożyczyć, zwłaszcza, że jesteś z Warszawy jak i ja.

Jeden z nich idealnie mi grał do Fear Factory, jeśli o taki metal chodzi.

Zacytuję to co gdzie indziej napisałem :

szukam czegoś co byłoby odpowiednikiem meridiana 508 i Atoll pr200

pierwsze skojarzenie przy słuchaniu tych urządzeń to było - "niemiecka armia podczas defilady" wszystko w punkt, każde uderzenie kontrolowane, brak jakichkolwiek opóźnień, wybrzmień które sie przeciągają. Góra dość rozdzielcza bez zbytniego wyeksponowania ale wyraźnie zaznaczona. Bas bardzo dobrze kontrolowany ,niski i dość krótki. Średnica jak a audiolabie:)

nie musza byc audiofilskie - chodzi o podpasowanie do ostrzejszych rytmów :)

Gość Juno

(Konto usunięte)

To jeden u mnie tak grał. Dynamika, ostre i szybkie dźwięki. Ale takie opisy są tak subiektywne, że to co dla jednego jest w punkt, dla drugiego galareta.

Tam gdzie pisałeś fafniakiem jesteś. :)

Też sobie DACami robię "tory audio" do różnej muzyki. :)

Gość Juno

(Konto usunięte)

To czy w takim razie mozesz podpowiedzieć jaki to DAC ?

U mnie takim jest DAC wbudowany w HD970 Harmana. AD1955 z procesorem ADSP-BF532. W HD990 mamy po układzie na kanał. Przyjmują oba 24/96 max. HD980 to Wolfson.

Tu masz listę urządzeń. Tylko info podstawowe, ale może się przyda.

http://www.dutchaudioclassics.nl/the_complete_d_a_dac_converter_list/#H

Gość Juno

(Konto usunięte)

To jest wersja (Mk II). Różnice minimalne chyba (AD1955A zamiast AD1955). I inny napęd.

Ja mam srebrny. Więc w ogólności tak, to to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.