Skocz do zawartości
IGNORED

Bezprzewodowe słuchawki sportowe.

eloy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakładam wątek trochę z innej beczki. Jako, że mamy wiosnę czas pomyśleć o aktywności fizycznej. Aby czas ćwiczeń milej upływał trzeba posłuchać ulubionej muzyki i tu pojawia przedmiot tego tematu.

Potrzebuję wygodne, dobrze leżące i nie wypadające z ucha słuchawki bezprzewodowe. Będę je stosował do trekingu i Nordic Walking. Źródłem będzie Xperia z5 compact i pliki flac oraz mp3. Zależy mi na możliwie jak najlepszej jakości dźwięku z bardzo dobrym basem – muzyka to rock i heavy, melodic metal. Na zakup przeznaczam 500-600 pln - do BT mniej jak 300 pewnie nie ma sensu a więcej jak 600 do telefonu to raczej bez sensu. Obecnie mam Fischer Audio Etherna i ich brzmienie mi bardzo odpowiada (mocno eksponowany bas) ale strasznie przeszkadza mi kabel dlatego interesują mnie słuchawki wyłącznie bezprzewodowe douszne.

Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tej kwestii to proszę o opinie i propozycje konkretnych modeli. Wiem, wiem na tym forum to zaraz będzie profan bo nie po kablu, ale świat idzie z postępem a technologia przesyłu dźwięku jest coraz lepsza więc tak wybrałem.

Znalazłem coś takiego....

Monster Victory BT

MEE audio Sport-Fi X6 Plus

MEE audio Sport-Fi X7 Plus 2gen

https://www.audiostereo.pl/topic/132775-bezprzewodowe-s%C5%82uchawki-sportowe/

Rzuć okiem na produkt firmy Audio-Technica

http://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/audio-technica-ath-anc40bt-czarny.html

Świetne brzmienie i dodatkowo redukcja szumów. Pytanie tylko czy odpowiada Tobie takie mocowanie.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Mam i polecam. Zasięg super, długo trzyma bateria. Moim zdaniem są strasznie basowe ale na treningi raczej jakości absolutnej nie trzeba.

Rzuć okiem na produkt firmy Audio-Technica

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetne brzmienie i dodatkowo redukcja szumów. Pytanie tylko czy odpowiada Tobie takie mocowanie.

Wyglądają zacnie ale obawiam się, że mogą wypadać z ucha przy bardziej gwałtownym poruszaniu się.

Mam i polecam. Zasięg super, długo trzyma bateria. Moim zdaniem są strasznie basowe ale na treningi raczej jakości absolutnej nie trzeba.

Są obecnie moim faworytem. Mają troche mały przetwornik i obawiałem się, że basu będzie zbyt mało. Dlatego rozważam także 6 bo tam przetwornik jest znacznie większy, I jeszcze jedno pytania o x7 - jak ma się sprawa z tonami średnimi. Boję się aby nie były zbyt wycofane - czy nadadzą się do mocniejszego brzmienia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja się tak zastawiam czemu Ci tak bardzo zależy na dźwięku w słuchawkach do sportu ? :) nie ma zbyt dużego wyboru wśród tego typu słuchawek i bym się tu nie rozwodził. Dla mnie bardzo ważna jest bateria, zasięg, ogólna jakość - czy nie zrywa sygnału. No i oczywiście wygoda bo to jest priorytet. Uwolniłem się od kabli - telefon leży gdzieś na parapecie kilka metrów ode mnie, a ja ćwiczę :) dodam, że na co dzień słucham Audeze LCD-3 i w ogóle na takie słuchawki nie zwracam większej uwagi.

W tych słuchawkach boksuję, skaczę na skakance i nie było nigdy problemu z wypadaniem czy jakimś dyskomfortem. No może ucho w środku się poci dość szybko i ciut się zmienia sygnatura dźwięku ale czym ja mam się przejmować. Tłukę trening, a nie wczuwam się w średnicę :)

• 1 rok później...

Witam.

Zbliżam się powoli do kupna słuchawek bezprzewodowych sportowych.

Też mi zależy na jakości dźwięku nie ukrywam słucham głośnej muzyki, gatunek to reggae, rock, metal, techno i trochę klasyki. Aktualnie posiadam Sennheiser Adidas PMX 680, jakość dźwięku zadowalająca, i mają ten duży plus że są połączone jedna słuchawka z drugą, bo nie ukrywam że mam duży problem z mocowaniem słuchawek do ucha.

Bardzo bym prosił o pomoc lub sugestie dotyczących słuchawek sportowych.

Budżet jaki chem przeznaczyć do 500zł.

• 2 tygodnie później...

Myślę, że wytargujesz się te 29zł, bo naprawdę warto. Mocna bateria, genialna jakość dźwięku, świetny design i wytrzymałość obudowy

https://sklep.rms.pl/mee-audio-x7-plus-x-7-bezprzewodowe-sportowe-sluchawki-dokanalowe-bluetooth

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.