Skocz do zawartości
IGNORED

czyszczenie maskownic materiałowych

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Tkanina wytrzyma, ale ramka z mdfu napuchnie

:-( Nie wiadomo, jak zachowa się ramka z drewna, może się spaczyć. Wszelkie plastiki i metalowr ramki z tkaniną można prać, pod warunkiem, że zastosowano kleju, który woda rozpuści, na szczęście to mało prawdopodobne.

Zapomniałem dodać, że po praniu ramek się nie wykręca!

Zgrzewane, na ramce z plastiku można wsadzić do michy i wyprać gąbką, drewniane, oczywiście nie. Dlatego pisałem o podłożeniu izolującej podkładki, by nie moczyć ramki. Jak wyczyścimy i odsączymy tkaninę, szczątkowa wilgoć nie będzie szkodliwa.

Drewna też? Czy tylko środki.

Ale o co chodzi?

Pisałem, jak można zabezpieczyć nawet chłonną ramkę z mdfu podczas czyszczenia na mokro tkaniny. Czyściłem już tak parę razy i nic nie spuchło, więc metoda sprawdzona i skuteczna. Można użyć podkładki stołowej (jak dla dzieci- z arkusza grubej, sztywnej folii).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.