Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 5.1.4 do Onkyo RZ 1100

Tofik01

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na zmiany. Co , może się zgrać idealnie z Onkyo RZ 1100 i w stero i w kd . Tylko Klipsch ? Miałem serię RF 62II , RC 62II , RS 52 II .

Pokój standard - 25m2 . Budżet , może do nagięcia .

Seria RP np.RP280F.

Czemu nie tylko Klipsch, Dali Zensor, Heco MS, Tannoy XT czy MA Silver lub Triangle.

Wszytko zależy co Twoje ucho toleruje i od kasy w kieszeni (set 5.1.4)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Dzień dobry.

Klipsch rzeczywiście często jest polecany do elektroniki Onkyo gdyż jest to jak najbardziej dobre połączenie. W przypadku modelu TX-RZ1100 dobrym rozwiązaniem będzie seria Klipsch Reference Premiere z czego system zbudowałbym na frontach RP-260F (http://www.q21.pl/klipsch-rp-260f.html) bądź większych RP-280F (http://www.q21.pl/klipsch-rp-280f.html). Taka konfiguracja zagra świetnie w kinie domowym, w muzyce natomiast musisz liczyć się z bardziej efektownym przekazem z wyraźniej wyeksponowanymi skrajami pasma. Taka konfiguracja sprzyja odsłuchom mocniejszych, szybszych gatunków muzycznych.

Alternatyw jest natomiast bardzo dużo i rozważałbym jedną z nich w przypadku, kiedy duży nacisk kładziesz na odsłuch muzyki oraz słuchasz spokojniejsze, łagodniejsze gatunki. W tym przypadku na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem będzie np. Monitor Audio serii Bronze (http://www.q21.pl/product/search?query=monitor+audio+bronze) czy Dali Zensor (http://www.q21.pl/dali-zensor-7-1-vokal.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Panowie ale chwilkę.

Bo kolega miał ale już nie ma i szuka znowu.

Pierwsze pytanie zanim bez opamiętania będziemy wywalac różne modele to pytanie : i jak? Co było dobrze? Co źle? Czemu wymieniasz?

Po budżet pojawiła się spacja? Czy tylko ja nie widzę cyferek?

Słyszałem opinie , że lepiej są zestrojone RP od RF . Miałem 62II na 25 M2 . Wszystko było z nimi o.k , ale po kilku latach czas na zmiany .

Skłaniam się ku RP 280 . Niestety ciężko jest z odsluchami :( Moje gatunki , to chillout , troszkę elektroniki i lata 70-00 rock , pop . Takie dla 40+:) , albo 50-

Monitor Audio są dla mnie wiszczące na górze.

Może model Bronze 10 , 12 są inne ?

Możecie Panowie podać na PW najlepsze ceny na RP 280 , centralny 450 , Monitor Audio 10 , 12 i centralny duży :)

Pozdrawiam

Słyszałem opinie , że lepiej są zestrojone RP od RF . Miałem 62II na 25 M2 . Wszystko było z nimi o.k , ale po kilku latach czas na zmiany .

Skłaniam się ku RP 280 . Niestety ciężko jest z odsluchami :( Moje gatunki , to chillout , troszkę elektroniki i lata 70-00 rock , pop . Takie dla 40+:) , albo 50-

Monitor Audio są dla mnie wiszczące na górze.

Może model Bronze 10 , 12 są inne ?

Możecie Panowie podać na PW najlepsze ceny na RP 280 , centralny 450 , Monitor Audio 10 , 12 i centralny duży :)

Pozdrawiam

Napisz do nas.

I tak RP jest lepiej strojony od starszej RF

No dlatego jeszcze wiszą, że względu na kolor.

Jest też druga sprawa, canton wymaga mocnego i dociazonego towarzysza. Raczej nie amplitunera. Ciepły wzmacniacz do nich wskazany.

Wszystkie głośniki z metali do tego kolor srebrny i wzmacniacz w klasie D - wieje chłodem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.