Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM8005 zamiast Audio Analogue Puccini SE?

heiser092

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza w swoim systemie :) ale nie wiem czy jeśli pójdę w tym kierunku zmiana będzie pozytywna. W moim zestawie gra Marantz NA6005 którego kupiłem nowego i to niedawno więc nie wchodzi w gre zmiana, kolumny B&W DM602S3 (aczkolwiek pewnie też jeszcze nie długo) no i Audio Analogue Puccini SE i teraz pytanie czy taka zmiana nie będzie strzałem w kolano. Brakuje mi trochę większego kopa, no i nie ukrywam że wizualnie PM8005 pasuje mi do NA6005 ;D ale to już sprawa drugorzędna. Muzyka to raczej wszystko od rocka po elektronikę przez coś instrumentalnego ;) Wyraźcie swoją opinie na ten temat :)

Dzień dobry.

Wymiana Twojego wzmacniacza na Marantz PM8005 (https://www.q21.pl/marantz-pm-8005.html) zmieni charakter brzmienia systemu. Przede wszystkim dźwięk będzie szybszy, bardziej otwarty, dynamiczny, dużą poprawę uzyskasz w reprodukcji basu, szczególnie niższego. Przy wymianie także niewiele stracisz w kwestii plastyczności, natomiast dźwięk na pewno nie będzie taki ciepły i gęsty. Jeśli szukasz takie brzmienie, to wybór PM8005 jest jak najbardziej optymalny.

Natomiast zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oczywiscie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety nie znam obecnego wzmacniacza który dysponujesz.

Obecnie do bowersow będzie jasno ale też mocno dynamicznie.

Jak mówię nie wiem jak to gra teraz. Myślę że najlepszą opcją było by wypożyczenie wzmacniacza i sprawdzenie go we własnym systemie.

Już teraz takie zestawienie gra dość jasno, boję się że po zmianie nie będę mógł tego słuchać. Generalnie podoba mi się brzmienie mojego obecnego wzmacniacza, poza takim lekkim niedosytem w dolnych rejestrach. I nie chciałbym cofnąć się z w jakości w porównaniu z tym co mam obecnie. Nie wiem jaki poziom do końca reprezentuje PM8005, bo nie mam zbytnio gdzie go odsłuchać. Dla tego zastanawiam się czy poprawie czy pogorsze po takiej zmianie ;)

Audio Analogue Puccini SE miałem jeszcze jakieś 2 lata temu i żałuje, że sprzedałem. Dla mnie to wzmacniacz wybitny w tej cenie na rynku wtórnym. Teraz w sam raz przydałby mi się do drugiego systemu w sypialni. Piękna barwa, a i na dynamikę nie narzekałem. U mnie grał z moimi Usherkami i na niski bas nie narzekałem. Wypożycz sobie tego Marantza, ale obstawiam że zostaniesz przy Puccini:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Już teraz takie zestawienie gra dość jasno, boję się że po zmianie nie będę mógł tego słuchać. Generalnie podoba mi się brzmienie mojego obecnego wzmacniacza, poza takim lekkim niedosytem w dolnych rejestrach. I nie chciałbym cofnąć się z w jakości w porównaniu z tym co mam obecnie. Nie wiem jaki poziom do końca reprezentuje PM8005, bo nie mam zbytnio gdzie go odsłuchać. Dla tego zastanawiam się czy poprawie czy pogorsze po takiej zmianie ;)

Czyli rozumiem zakup Bowersow byl "na wyglad"? ;)

To troche specyficzne jasne granie i warto kupowac swiadomie. Raczej Marantz nie pasuje do tego ze swoja lekko "piaszczysta" gora.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• 3 tygodnie później...

Hehe nie nie, akurat Pucciniego nie sprzedam ;) raczej bym go dał ojcu z racji iż za bardzo nie ma czym napędzić KEF'ów Q7 a ten sobie o dziwo dobrze z nimi radził ;D Kurde z tym kupnem w ciemno to też trafiłeś, w niektórych aspektach podoba mi się ich brzmienie, a w innych znowu nie bardzo. To była w zasadzie czysta ciekawość i dość przyzwoita cena ;) a miałem na oku Monitor Audio Silver RX2... no cóż ;D Odsłuch jedynie Częstochowa w Delta-Audio, ale czy do domu wypożyczą... a znowu targać do sklepu kolumny i strumienia trochę mi się nie widzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.