Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel XLR?

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sygnału, ale indukowanych zakłóceń. Przy czym wejście i wyjście musi być symetryczne, sam kabel nie wystarczy.

I sygnału i zakłóceń. Odbiornik nie wie, co jest sygnałem a co zakłóceniem, odejmuje wszystko. Nie pisałem o kablu, ale o połączeniu, a to oznacza nadajnik, kanał i odbiornik.

nagrywamy.com

Pewnie sprzeczamy się o słówka. Istotne jest to, że operacja odjęcia sygnałów na 2 stykach połączenia symetrycznego skutkuje podwojeniem sygnału użytecznego i stłumieniem indukowanych zakłóceń.

Dzięki przemak.

Już myślałem, że na tym forum nie znajdę nikogo kto miałby jakieś pojęcie na temat kabli XLR.

Kolega popej jednak słusznie doprecyzował, że odejmowane są zakłócenia, a jednocześnie sygnał właściwy, który chcemy przesłać, zostaje podwojony.

Myślę, że znakomita większość forumowiczów nawet nie rozumie tego interfejsu, bo cała ich wiedza opiera się o artykuły sponsorowane i reklamy.

Szkoda, że naukę traktują jak przesądy.

Chciałbym kupić kabel SYNERGISTIC RESEARCH Element C.T.S. xlr. Nie testowałem go. Cena używanego to około 6.5 7 tyś pln. Ponoć jest świetny.

Warto go kupić czy szukać innego? Co polecacie?

Byłoby fajnie gdybyś napisał parę zdań o tym co dalej się podziało w temacie Twojego wyboru. Pozdrawiam,

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.