Skocz do zawartości
IGNORED

5 kolumn 4Ohm a amplituner Denon 3805

Raptor99

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ktoś mi wytłumaczy jak to jest z 5.0 kolumnami 4Ohm i takim amplitunerem jak Denon 3805 lub podobnym.

Mam podpięte do niego 5 kolumn Koda K6000 wszystkie 4Ohm a amplituner wg testów labolatoryjnych nie powinien dać rady z takimi 5 kolumnami (4Ohm) - powinien się wyłączyć.

Od kilku lat słucham w takiej konfiguracji i jeszcze nigdy ampli się nie wyłączył a przeważnie słucham na "maksa" w pomieszczeniu 27m2 raczej nie dłużej niż 30minut.

https://www.audiostereo.pl/topic/133227-5-kolumn-4ohm-a-amplituner-denon-3805/

To tylko się cieszyć, i nie dość że gra to jeszcze pewnie się tak mocno nie grzeje :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

rozpocząłem ten temat ponieważ chcę wymienić Denona 3805 na wyższy model 4308 i się boję że może mi wyłączać kolumny.

A te frontowe Kody są potężne 6 głośnikowe (w tym 2x25cm bas) w każdej i się nigdy nie wyłączyło na tym "słabszym" modelu 3805.

W ten sposób zakładam że mocniejszy Denon 4308 też nie będzie się wyłączał przy tym sprzęcie

to może na coś wyższego 3313 lub 4311 lub 4000w. Denon to Denon, sam mam i jestem mega z niego zadowolony :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

to może na coś wyższego 3313 lub 4311 lub 4000w. Denon to Denon, sam mam i jestem mega z niego zadowolony :)

te amplitunery które wymieniłeś są nowsze ale mają troszkę słabsze końcówki mocy na papierze i w testach (4311 porównywalną). Wcześniej też je brałem pod uwagę oraz Denona X4100.

Natomiast Denon 4308 w teście laboratoryjnym ma troszkę wyższą moc i porównywalną jak dobrze pamiętam do Denona 4520 który był flagowym.

Przy moich ogromnych kolumnach frontowych (400W) każdy wat amplitunera się liczy.

W tej sytuacji musiałbym celować w używany wzmacniacz wielokanałowy Denona np. A1XV który jest wystawiony na Allegro za 5600zł a tyle nie chcę przeznaczać ale tylko 3500zł.

te amplitunery które wymieniłeś są nowsze ale mają troszkę słabsze końcówki mocy na papierze i w testach (4311 porównywalną). Wcześniej też je brałem pod uwagę oraz Denona X4100.

Natomiast Denon 4308 w teście laboratoryjnym ma troszkę wyższą moc i porównywalną jak dobrze pamiętam do Denona 4520 który był flagowym.

Przy moich ogromnych kolumnach frontowych (400W) każdy wat amplitunera się liczy.

W tej sytuacji musiałbym celować w używany wzmacniacz wielokanałowy Denona np. A1XV który jest wystawiony na Allegro za 5600zł a tyle nie chcę przeznaczać ale tylko 3500zł.

Mam taki AVR-4520 do sprzedania. 8-5-2017 skończyła się 3 letnia gwarancja. Są dokumenty, dowód zakupu, full komplet. Amp jest mojego kolegi, który kupił go u nas - może za 3500 ci go puści. Dam ci telefon na priva jak chcesz. Stan jest idealny, nie ma żadnych zadrapań czy wgnieceń zresztą jest wystawiony na allegro i są tam zdjęcia. Można przed zakupem odsłuchać i sprawdzić sobie u nas w sklepie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.