Skocz do zawartości
IGNORED

Zwracam się o pomoc do was, fachowców.

konrad12211

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i na wstępie przepraszam za tego rodzaju pytanie jakie zadam, wiem że nie lubicie takich.

Mam do dyspozycji 2500zł i proszę was o radę. Chcę kupić coś, na czym będę mógł posłuchać muzyki, która będzie pięknie brzmiała jakościowo i chce być profesjonalny, nie kupować byle czego. Zależy mi na ...minimum wierzu w dwiema kolumnami i jednym dod. subwooferem, bądz innym małym dod. głosnikiem. I TUTAJ jest zawarte moje pytanie i prośba do was. Czy mam kupić wierzę, jeżeli tak to jakiej firmy, a może lepiej kupić osobno kolumny, do tego jakieś panele. Poradźcie mi coś, bo jestem zielony, Czy jest sens kupować za 2500 wierze, czy lepiej postarać się o jakies bardziej wyszukane rzeczy??

Dziekuję z góry.

To zależy od ciebie jakiej muzyki słuchasz i do czego przywiązujesz najwiekszą wagę,do jakosci dzwieku ,czy tylko chciałbyś narobić hałasu ,moze poszukaj czegoś na allegro i zorientuj sie w jakich cenach i co mozna kupić za pieniądze którymi dysponiujesz.

jeśli wieża jest jednoczęściowa (tzn radio+cd+kasety+wzmak w jednym komponencie) to z daleka od tego. U moich znajomych skopał się cd i reszta była juz też do wywalenia po tym

po co Ci trzy źródła dźwięku? dobre kolumny stereo są o wiele lepsze niż jakis dziad z subwoferem (głowojebem). Trzecie źródło "zanieczyszcza" stereofonię, jest jak 5te koło u wozu

Za te pieniądze można złożyć bardzo przyzwoity sprzęt. Napisz jakiej muzyki słuchasz, co w niej najbardziej lubisz (bas, przestrzeń, lekkość, wyrazistość...) i jaki masz pokój na sprzęt. W zaleźności od tego na pewno coś się dobierze :)

no wiec słucham muzyki raczej ostrej ( metal, hard rock - np. POrcupine tree, Fuel , Tiamat , moonspell , Paradise Lost itp. ), Wazne są dlka mnie basiki ale i przestrzennosc się liczy. Pokój mam ok 25 m kwadratowych.

25 metrow, duzo, za duzo.

U mnie gra na 23, ale ja meble przestawialem, aby zagralo. Poza tym ciezka muza i pianocraft lubia sie bardzo dopiero po skromnej modyfikacji kolumn.

Wczesniej bylo za lekko (nawet na kilkunastu metrach) a jak bedzie w tak duzym pokoju to domysl sie sam.

A MOZE WZMAK YAMAHA 396 W ALLEGRO 999 ZL-W MEDIA MARKT WIDZIALEM ZA 1050( 60 WATT POWINNO WYSTARCZYC)DO TEGO CD HARMAN KARDON HD 750 849 ZL, I NA STRONIE MAXAUDIO KOLUMNY TANNOY FUSION 2 COS OK 900 ZL TROCHE BUDZET PRZEKROCZONY ALE NOWE GWARANCJA. CO PRAWDA NIE WIEM JAK TANNOYE PORADZA SOBIE Z REPERTUAREM. ALE MOZNA SPROBOWAC.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.