Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy zestaw dla amatora 500-800zl

Skuska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, od dluzszego czasu mysle nad kupnem zestawu audio do sluchania muzyki(na poczatku tylko przez bluetooth). Pokoj ma okolo 10m^2, zalezy mi na tym, zeby glosniki nie byly duze, mam dosyc malo miejsca. Niestety nie moge sie zdecydowac co wybrac dlatego prosze was o pomoc.

Na poczatku myslalem nad kupnem mini wiezy, np LG CM2760 czy Philips BTM2360/12, ale przegladajac forum duzo osob odradzalo takie rozwiazania.

Przegladalem tez monitory studyjne aktywne, np M-AUDIO STUDIOPHILE BX5 D2, ale niestety nie bede miec mozliwosci przesluchania tego w pokoju i nie wiem czy dla mnie tekie cos bedzie dobre(nie mam sprecyzowanego typu muzki, glosniki beda sluzyc tylko do sluchania muzyki)

I zostaly glosniki komputerowe, np. MicroLab solo 7c czy Edifier R2600

Nadajnik bluetooth juz posiadam

Patrzylem tez na zwykle glosniki plus wzmacniacz, ale to zajmuje wiecej miejsca i do tego z tego co widze jest drozsze.

Na koniec zostaje jeszcze jedna opcja, posiadam PIONEER RSC-606H z subwooferem jako amplituner(SX-SW606), tylko on jest dosyc duzy plus nie wiem czy jest sens kupowac do niego glosniki 2.0 i czy w ogole bedzie to dzialac.

Prosilbym o nakierowanie co moze byc dla mnie najlepsze i co z miejsca najlepiej odrzucic. Zalezy mi na jakosci dzwieku, ale audiofilem nie jestem i pewnie nie bede :) Rowniez wiem, ze za te pieniadze nic wielkiego spodziewac sie nie moge, ale nie widze sensu wydawac wiecej.

https://www.audiostereo.pl/topic/133448-pierwszy-zestaw-dla-amatora-500-800zl/

Do tej powierzchni wystarczy Edifier z jednym wooferem; Microlab 7 może być za duży.

Jest też wersja 6c Microlaba; często polecana.

Nadajnik BT masz, ale co z odbiornikiem ?

Żaden z tych zestawów nie ma BT :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Odbiornik tez mam, zle napisalem :)

W takim razie widze, ze mam celowac w glosniki komputerowe.

Jest sen kupowac jakies glosniki z wejsciem optycznym? Nie ukrywam, ze jak sie przeprowadze to chcialbym podlczayc do glosnikow jakis odtwarzacz CD czy pod TV podlaczyc. Jesli nie ma sensu Microlab,

Dokładnie poszukaj używanego Pianocrafta. To chyba najbardziej uniwersalna dla Ciebie opcja, gra bardzo dobrze i będziesz zadowolony.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Dobrym rozwiązaniem, gdyby nie systemowa bezprzewodowość, byłyby nowe fronty

do tego kina, ale inaczej tego nie sposób podłączyć.

Sam mam zestaw nr II w tej wersji z KD i na jakość dźwięku nie narzekam.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kolega sobie ostatnio kupił denona ceol n8 za bodaj 900zł. Funkcjonalnie kombajn (radio internetowe itp). Tylko kolumienki takie sobie. Ogólnie ujdzie.

Jak szukał, proponowałem mu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z twojego budżetu zostaje jakieś 500zł na przyzwoite używane monitory.

Co widzę na alle:

Tannoy M1,

Dali concept

Monitor audio MR1

I całe mnóstwo innych.

Przy twoich założeniach (małe) to jest chyba najlepszy stosunek cena/jakość jaki w tym budżecie wydłubiesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.