Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest różnica miedzy NAD 320bee a 350

ignorant

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić taki albo nowy 320 bee albo używany 350.

Waga obydwu prawie taka sama - różnica 0,5kg. Wymiary takie same.Parametry tech tez identyczne -tylko 350 ma moz większą o 10W na kanał.

Rcenzje obydwu bardzo dobre. Niestety nie słuchałem tylko 320bee.

Kurde czy jest jakaś różnica w brzmieniu tuch klocków.

dzieki.

Posiadam 350 , a znajomy kupil 320 bee dokladnie je porownywalismy . Oto konkluzja 320 bee gra bardzo podobnie z malymi roznicami tzn. jest bardziej jasna, jakby troche gorsza wydajnosc pradowa, pilot bardziej badziewny, plusem moze byc dosyc nisko schodzacy bas. A 350 wydaje sie bardziej stonowana z wieksza iloscia basu , o wiele bardziej muzykalna. Mnie taka prezentacja dzwieku o wiele bardziej odpowiadala. Aha co do oceny to 350 ma okolo 4,68 w skali 5 punktowej a 320 bee tylko 4,26 na ecoustics audioreview. To chyba tez o czyms swiadczy. Pozdrawiam.

Witam odsluchiwalem przed zakupem prawie te same modele. Czyli 320 beeeeeeeee i c352 i wybralem ten drugi. roznica w barwach nie byla duza natomiast 352 ma duzo wiecej dynamiki niz "mlodszy brat". Okreslajac to w sposob nieaudiofilski ma wiekszego kopa.

No tak tylko że 352 to już duzo więcej bo 80W/kanał ma odłaczany kabel itd.

Natomiast 350 to60W/kanał więc złabsza.

Napewno 352 jest lepsza od 322bee ale czy 350stara jest lepsza tujuztrudno coś powiedzieć.......

Jestem właścicielem 350, 320bee słuchałem dwa razy - rzecz jasna inne kolumny, cd, kable. Porównać dlatego ciężko. Przy kupowaniu słuchałem 350 i 320 i wtedy 350 był zdecydowanie lepszy. Myślę, że dwa pomiędzy którymi wybierasz są barzo podobne, różnice są małe. Moje wrażenie: barwa jest fajniejsza w 320bee, większa dynamika w 350, ale to wszystko na milimetry

• 2 tygodnie później...

Chcialem podziekowac wszystkim uczestnikom forum, bo dzieki wam stalem sie wlascicielem amplitunera yamahy 1500 . Teraz stanalem przed nastepnym wyzwaniem - stereo- Dzieki uprzejmosci sklepu wypozyczylem dwa wzmacniacze Nad c 320bee i c350 Chcialem sie podzielic odczuciem. Otoz pierwsze wrazenie moje jest ze na 320bee o wiele wiecej slychac. jakby byla bardziej wyrafinowana.i podrasowana Nastepnym odczuciem byly niskie tony ktore byly bardziej przy podlodze, fajne. Potem zaczalem sie bawic potencjometrami niskich i wysokich tonow-wyczytalem ze to niepopularne - ale jednak i okazalo sie ze bee ma duze mozliwosci regulacji a 350 prawie zadne. krecilem i tylko troche sie dzwiek rozjasnial- dla mnie kiszka - Tearaz chcialem prosic o jakies wskazowki czym jeszcze powinienem pokierowac przy wyborze wzmacniacza. Na razie jestem zdecydowany na bee.zrobila na mnie wrazenie , bo 350 - dla mnie beznadzieja i kiszka i jeszcze o stowe drozsza. Nie wiem dlaczego jest tyle watpliwosci na forum ,ktory wybrac. A moze jakis inny wzmacniacz jest godny uwagi, myslalem tez o yamaha- tym modelem za 1400 -nie pamietam symbolu. lub jakis inny.Aha bee tez o wiele bardziej podobal mi sie od amplitunera. Dziekuje za rady i prosze o wyrozumialosc poczatkujacego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.