Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zwolenników Przewodów Firmy Harmonix / Hijiri

Rekomendowane odpowiedzi

czasem mam chęć jak ten kocur się zachować ☺

Ja to robie czesto ;) zwlaszcza ostatnimi czasy,..:))

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• 4 miesiące później...

Co ja patrzę co ja widzę..

Kilka avatarów z Gwiezdnych Wojen.. - naprawdę kosmiczne muszą być te japońskie kabelki ;-)

Od kilku godzin wygrzewam nowe podstawowe głośnikowe.

Zaskoczony jestem jak szybko zachodzą różnice, oczywiście zmiany spodowane są też rozgrzewaniem się lampek w Rogue Cronus Magnum (nie nowym ;-))

Ciekawe co będzie po 2 tygodniach jak je porządnie spocę

Na 120 Improved przesiadłem się z prawie 3 x droższych Albedo M Monocrytal i już widze że różnica nie jest 3x gorsza

Srebrne Albedo grały bardzo ładnie ale przeszkadzała mi w nich pewna ich „techniczność”. Myślałem że to przez rodowane banany ale ten harmonix ma rodowane widły a technicznego nalotu brak..

Więc pewnie to przez srebro.

Narazie będą grały na zmianę z RCA Albedo Geo i M Monocrytal a może kiedyś w secie z rca Harmonixa 101

Póki co wiem że ze stebrem średnio mi po drodze..

Ps

Szkoda że zbanowano założycila tematu - władcę ciemności

Zauważam że coraz częściej usuwane są osoby wnoszące sporo do audio ale też z własnym zdaniem w innych kwestiach......,

Edytowane przez Inspector UKS

Co ja patrzę co ja widzę..

Kilka avatarów z Gwiezdnych Wojen.. - naprawdę kosmiczne muszą być te japońskie kabelki ;-)

Od kilku godzin wygrzewam nowe podstawowe głośnikowe.

Zaskoczony jestem jak szybko zachodzą różnice, oczywiście zmiany spodowane są też rozgrzewaniem się lampek w Rogue Cronus Magnum (nie nowym ;-))

Ciekawe co będzie po 2 tygodniach jak je porządnie spocę

Na 120 Improved przesiadłem się z prawie 3 x droższych Albedo M Monocrytal i już widze że różnica nie jest 3x gorsza

Srebrne Albedo grały bardzo ładnie ale przeszkadzała mi w nich pewna ich „techniczność”. Myślałem że to przez rodowane banany ale ten harmonix ma rodowane widły a technicznego nalotu brak..

Więc pewnie to przez srebro.

Narazie będą grały na zmianę z RCA Albedo Geo i M Monocrytal a może kiedyś w secie z rca Harmonixa 101

Póki co wiem że ze stebrem średnio mi po drodze..

Ps

Szkoda że zbanowano założycila tematu - władcę ciemności

Zauważam że coraz częściej usuwane są osoby wnoszące sporo do audio ale też z własnym zdaniem w innych kwestiach......,

Miłego słuchania :)( u mnie około 3 tygodni trwało to )

techniczności tutaj nie uświadczysz a w komplecie ze 101 (ten drugi dołoży jeszcze)muzykalność ,lekkie ciepełko

Witajcie,

jeśli ktoś byłby zainteresowany - oddam 101 improv S (.75m ...z pudełkiem oczywiście)

Edytowane przez stereofan
Witajcie,

jeśli ktoś byłby zainteresowany - oddam 101 improv S (.75m ...z pudełkiem oczywiście)

. Co znaczy oddasz? Sprecyzuj proszę...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

..przepraszam - sprzedam.

..napisałem oddam bo ponoć strasznie są porządane te przewody na świecie i u nas. Więc żeby nikt nie musiał sie prosić, sam informuje że daje możliwość ich przejęcia ;-)

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Witam.

Ktoś chce sprzedać harmonix cs120 na alegro i hifi za niezła cenę .Kurcze o pół metra za krótkie żeby mi weszły w stojaki , przemyśle to jeszcze.

Moze jest kolega tutaj to niech napisze do mnie na pw .

Jakich używacie zworek przy harmonix ?

Dzięki.

Zworki to przypał. Trzeba spiac od wew wszystko w jedne gniazda...

A propos Harmonixa CS 120 improved version "oszły mnie słuchy" że została zakończona produkcja tegoż kabelka

nie wiem na ile to prawdziwe ale....

A propos Harmonixa CS 120 improved version "oszły mnie słuchy" że została zakończona produkcja tegoż kabelka

nie wiem na ile to prawdziwe ale....

Witam.

Dziękuje asterix1 za zwrócenie uwagi na firmę harmonix.

Dzisiaj dostałem kabel głośnikowy CS120 improved .

Pierwsze wrażenie na plus u mnie jeśli chodzi o bas - schodzi niżej niż z kablem tellurium.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Sebmon666

Dzisiaj dostałem kabel głośnikowy CS120 improved

Ten kabel porzebuje czasu na ulozenie sie-jesli jest nowy to trzeba czekac ok 2 tyg.

• 1 miesiąc później...

Witam ponownie.

Parę słów ponieważ jaram się jak dzieciak ;)

Jakiś miesiąc mam u siebie głośnikowy cs120 po zamianie z tellurium.

Kabelek doszlifował dokładnie to co chciałem i jeszcze dodał przestrzeń ,dynamikę , swietne wybrzmiewanie instrumentów np.( gitara ) a iiii jest jeszcze bardziej analitycznie czego nie chciałem sie pozbyć.

Odkrywam swoją muzę na nowo. :)))

Jeszcze raz dziękuje tutaj obecnemu na forum - asterix1-

• 4 tygodnie później...

Witam ,zamówiłem głosnikowiec HS-101 EXQ myślę ,że po niedzieli lada moment zastuka do mnie i zobaczę albo raczej posłucham co z tego zakupu w ciemno wyjdzie ;) .

• 3 miesiące później...

Witam, chcialbym dolaczyc do klubu z 4 sieciowkami XDC350M2R, podstawkami TU-666ZX, TU-66ZX, RFS-66. Zastanawiam sie nad kupnem glosnikowcow HS-101 EXQ lub HS-101 SLC, niestety EXQ ciezko dostac z drugiej reki. Czy jest miedzy nimi jakas kolosalna roznica?

2 godziny temu, Patryks26 napisał:

Witam, chcialbym dolaczyc do klubu z 4 sieciowkami XDC350M2R, podstawkami TU-666ZX, TU-66ZX, RFS-66. Zastanawiam sie nad kupnem glosnikowcow HS-101 EXQ lub HS-101 SLC, niestety EXQ ciezko dostac z drugiej reki. Czy jest miedzy nimi jakas kolosalna roznica?

Spora, to inaczej grające przewody. W dużym uproszczeniu SLC bardziej pasuje do tranzystora, a Exquisite do lampy. Podkreślam, że to duże uproszczenie, wskazujące jedynie na preferencje.

4 minuty temu, cezar504 napisał:

Witam

Jak by ktoś szukał XLR Harmonixa to mam na sprzedaż.

Przewód był kupiony w Polsce,od Esoteric (Pan Tomek).

Pozdrawiam.

IMAG3090~2.jpg

Szkoda, ze nie RCA bo bym bral.

W dniu 7.12.2018 o 20:55, Mariendo napisał:

Witam ,zamówiłem głosnikowiec HS-101 EXQ myślę ,że po niedzieli lada moment zastuka do mnie i zobaczę albo raczej posłucham co z tego zakupu w ciemno wyjdzie ? .

Jak tam wrażenia dźwiękowe EXQuiste ?

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Jak tam wrażenia dźwiękowe EXQuiste ?

Po prawie 4 miesiacach odsluchow powinny byc juz jakies wnioski :) Mam okazje kupic w dobrej cenie HS-101 SLC ale nie wiem czy nie lepiej poczekac az pojawi sie EXQ :)

EXQ ma tyle informacji co AQ  Redwood,gra tylko mniejszym dźwiękiem.. 

EXQ Mam , i porownywalem .

Swojego będę  sprzedawal gdzieś  za rok .

Pozdrawiam

PS: To nie prawda że on nie nadaje się do tranzystora. 

U mnie Accu A 46 i kolumny Clockwork  z warszawskiego klubu.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Mialem u siebie pare dni EXQ. Niesamowite kabelki. Takiej separacji instrumentow i tak naturalnego wokalu jeszcze w zyciu nie slyszalem. Moje Albedo Monolith Monocrystal w ogole sie nie umywaja, dzwiek z nimi brzmi jak rozmazany, a wokale brzmia nosowo.

28 minut temu, Patryks26 napisał:

Moje Albedo Monolith Monocrystal w ogole sie nie umywaja, dzwiek z nimi brzmi jak rozmazany, a wokale brzmia nosowo.

Monolith slabszy w odniesieniu do EXQ w tym sensie?

• 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.