Skocz do zawartości
IGNORED

Tani kabel do subwoofera JAMO SUB D6

Raptor99

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Poszukując kabla do subwoofera OEHLBACH NF1, natknąłem się przy okazji na kable tegoż producenta 2xRCA o jakości * * *.( wyższej rzecz jasna też) Co mnie zainteresowało to kolorystyka i nazewnictwo. Otóż sa to kable :

OEHLBACH ICE BLUE

OEHLBACH BEAT 50

OEHLBACH NF1 MASTER

wg opisu :

- styki pokryte 24-karatowym złotem

- podwójny ekran przeciwzakłóceniowy

- wytrzymała osłona z tworzywa

- przewodnik wykonany z miedzi beztlenowej OFC

- symetryczna konstrukcja przewodu

- produkt kategorii 3 gwiazdki

- przewód dostępny w kolorze przeźroczystym (niebieskim, czarnym)

Czym więc się różnią te kable ? na pewno ceną, a czymś jeszcze ?

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

Nazwą, kolorem, opisem, opakowaniem, itedeitepe.

W gruncie rzeczy to najzwyklejsze przewody połączeniowe, ten "o symetrycznej budowie" to mikrofonowy (2 żyły w elranie).

To samo będziesz miał, jak sobie kupisz z metra i przylutujesz wtyki, w dodatku robiąc go samemu, możesz wykonać w dokładnie takiej długości, jaką potrzebujesz.

teoretycznie, żaden z nich nie jest mikrofonowy. One są przeznaczone do: "to wysokiej klasy analogowy, przewód audio o konstrukcji koaksjalnej przeznaczony do transmisji sygnału między urządzeniami domowego systemu hi-fi lub kina domowego.................."

. Opakowania są również identyczne, tylko jak wspomniałeś nazwa jest inna. Opis różni się tylko ostatnim fragmentem mówiącym o kolorze. Rożnica jest natomiast w cenie i to dość spora. U tego samego sprzedawcy najtańszy z nich kosztuje 69 zł, najdroższy 119 zł.

To samo będziesz miał, jak sobie kupisz z metra i przylutujesz wtyki

też o tym myślałem bazując na kablu melodika, ale czy skórka warta za wyprawkę ? Przykładowo za kabel 5 m zapłacę 100 zł + dwa wtyki. A gotowy to koszt 135 zł. Tak wiec nie licząc wysyłki, "zarobię" z 5 zł i nakombinuje się z lutowaniem.

Z kablami to sa w ogóle niezłe rozbieżności.

Interkonekt Klotz R-Audio 2 x 50 cm (2rca/2rca)[/b] 129 zł

RCA 1m Neutrik-Rean-Klotz srebro w cenie 69 zł za 2x1m

obydwa kable to kabel AC110 oraz wtyki Neutrik Rean.

więc wystarczy poszukać dobrze.

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

No więc różnią się ceną- producent wymyślił sposób na zróżnicowanie produktów i dał różnego koloru koszulki, by produkty wyglądały inaczej i mógł za nie wydoić więcej kasy.

Pewnie zna rynek, więc skalkulował koszty i cenę tak, by mu się to opłacało.

Dlatego ja, jak potrzebuję przewodów, kupuję że szpuli w sklepie muzycznym- jakość ta sama bez audiofilskiej, chorej marży- nie potrzebuję pięknych koszulek, grubości węża strażackiego, itp. Mi wystarczy, że przewód ma solidną jakość potrzebną w segmencie pro i świetnie spełnia swoją rolę. Nie przeszkadza mi cena przewodu 10zł za metr, czy 8zł/szt za wtyk Reana. Lutownicę też potrafię utrzymać i wykonać przewód o dokładnie takiej długości, jakiej potrzebuję.

<br />Nie przeszkadza mi cena przewodu 10zł za metr<br />
i tego Klotza AC110 za ciupkę mniej można kupić :)

kup kabel antenowy i dwa wtyki - podobno ciezko o lepszy w tej cenie :)

Jako cyfrówka na pewno, lecz do połączeń analogowych lepszy i wygodniejszy jest przewód instrumentalny.

a co powiecie na kabelek Wireworld Terra 7 lub Wireworld Luna 7 do suba a do samodzielnego wykonania kable połączeniowe 2x RCA na Wireworld Solstice 5.2 + wtyki Rean NYS352

• 4 tygodnie później...

temat umarł. Kupiłem

AudioQuest Black Dog

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.