Skocz do zawartości
IGNORED

Audio voodo - WA Quantum Chips

bc_leszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Przypadkiem przeczytałem o takich cudownych naklejkach WA Quantum Chips - występują w różnych wersjach: na bezpiecznik, na kondensator itd.

Nikt nie wie jak to działa ale w liczni recenzenci zarzekają się że to działa i że "słychać" te "kwantowe oczyszczenie"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mój umysł ścisły wzbrania się przed zaakceptowaniem takiego wpływu na faktyczne działanie elektroniki, ale jestem ciekaw czy ktokolwiek próbował coś takiego wypróbować?

Czy to zbyt egzotyczne aby ktoś w PL to sprawdzał?

Ja w każdym razie nie zamierzam, ale nie przestaje mnie to zadziwiać ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/133984-audio-voodo-wa-quantum-chips/

Petarda, słyszeć takie rzeczy. Modyfikować granie sprzętu, za pomocą krypronskiej naklejki, lub papieru toaletowego ( koniecznie miekki, przy ostrej górze pasma )

Z drugiej strony to współczuję, jesli sie slyszy takie rzeczy, co dziennie inne granie, bo ciśnienie atmosferyczne sie waha....

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Łoooo ciup !

Sezon ogórkowy?

Woda na młyn wywrotowców ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Sama myśl, że ktoś wierzy że mała naklejka naklejona na obudowę bezpiecznika albo kapselek kondensatora autentycznie wpływa na dźwięk urządzenia w którym te komponenty są zainstalowane wydała mi się tak absurdalna, że po prostu musiałem o tym napisać ...

Rozumiem sieciówki, interkonekty, kondensatory itd. ale naklejka ?

Gość

(Konto usunięte)

EE tam ;)

Takie nalepki to ja już dawno naklejałem.

Syn miał cały arkusz taki z buźkami ze 40 na a4 się mieściło, jak się nakleiło z uśmiechniętą buźką np na sieciówkę od razu grała lepiej.

Nie daj Boże nakleiło ze smutną, grała tragicznie, całe szczęście, że można było zedrzeć ostrożnie i nakleić uśmiechniętą i już było od razu lepiej.

Nalepki mają też niesamowitą zaletę, nie potrzebują wygrzewania... po prostu działają od razu.

Oczywiście trzeba przestrzegać BHP i nie naklejać nalepek przy podłączonej sieciówce do prądu (innych urządzeniach i komponentach audio również.)

Na sieciówce to mozna, gorzej by było naklejać na bezpieczniku pod napieciem- zwłaszcza tym szklanym, rurkowym.

Nie lepiej jednak by było nakleić od razu na uszy? Słuchać można by było byle czego, a i tak byłby hi-end!

• 1 miesiąc później...

U mnie SR Electromagnetic Circuit Transducer na bezpiecznikach SR RED zmiany in plus.

Więc nie wiadomo, jak to się ma do WA Quantum Chips.

Trzeba by najpierw nabyć, przetestować potem wydać werdykt :)

rzeba by najpierw nabyć, przetestować potem wydać werdykt :)

Gwarantuje, że każdy kto kupił to będzie polecał ... bo zmiany są zawsze słyszalne (tak już działa nasz mózg)

Gwarantuje, że każdy kto kupił to będzie polecał ... bo zmiany są zawsze słyszalne (tak już działa nasz mózg)

Po1- Efekt życzeniowy- jak bardzo chcesz, to uslyszysz- nieważne, czy naprawdę słychać.

Po2- Jak nie słychać, a już napisałeś, że słyszałeś, głupio się do tego przyznać:-(

Zasada jest prosta. Jeden słyszy, na podstawie testów, porównań. Drugi nie słyszy. Trzeci nie robi testów, więc nie ma jak usłyszeć.

Nie rozumiem po co odwiedzać to forum. Kupić sobie na targu porządnego ''jamnika'' za 50zł i słuchać muzyki jak leci. Tam różnic nie ma, wszystko ''pięknie gra''.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.