Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwszy gramofon do 400zł

1234561

Rekomendowane odpowiedzi

My się tu "produkujemy" a kobitka nas wyraźnie olała.

denon gt 800 ma lepsze ramie niż zaproponowany przez mnie grundig ale z kolei ma gorszy napęd bo mimo że DD trzeba obroty regulować ręcznie, w grundigu obroty "trzyma" kwarc - silnik w grundigu to kopia słynnego technics-a SL 1200 mk2.

Ja tam podziwiam takie " kobitki " gary , dzieci i mąż a tu jeszcze gramofon chce obsłużyć dlatego może czasu nie ma zbytnio ? Kiedyś kupiłem koledze Grundiga ala Technićs i z At 95 grało to fajnie .

To był Grundig model 3500 jeśli dobrze pamiętam .

Kończąc oftop

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten Lenco to tak naprawdę Garrard a kto dokładnie wyprodukował to nie wiem . Stare to tt ale już brali tam Ic od Mogami :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam podziwiam takie " kobitki " gary , dzieci i mąż a tu jeszcze gramofon chce obsłużyć dlatego może czasu nie ma zbytnio ?

A może jest samotna i po przyjściu z roboty woli posłuchać czegoś niż patrzyć w sufit.

To był Grundig model 3500 jeśli dobrze pamiętam .

Ten model ma napęd DD ale regulacja obrotów realizowana jest poprzez zmianę napięcia a nie jak w PS -4500 w dziedzinie częstotliwości (kwarc), miałem go wcześniej i są problemy z tą stabilizacją ze względu na jakość styków w przełączniku obrotów (33 1/3, 45) oraz na potencjometrze na którym rozdzielczość obrotów jest bardzo mała - wystarczy lekko "pyknąć" w niego i już zmienia znacząco obroty.

He tamten nie miał problemów , druga rzecz to zawsze przy używkach jest ryzyko . To jest tak jak z ostatnio bardzo popularnymi tt Sony Ps-50 czy 60 , wszystko pięknie dopóki coś nie padnie .

w grundigu 3500 jest problem z rozdzielczością napięcia regulacji obrotów (miliwolty) - scalak reguluje w wąskim zakresie tego napięcia i faktycznie mały tlenek na stykach przełącznika i na potencjometrze i już zaczyna wariować, gdy nastawisz dobrze to przy następnym włączeniu do sieci trzeba korygować i tak w kółko.

w grundigu 3500 jest problem z rozdzielczością napięcia regulacji obrotów (miliwolty) - scalak reguluje w wąskim zakresie tego napięcia i faktycznie mały tlenek na stykach przełącznika i na potencjometrze i już zaczyna wariować, gdy nastawisz dobrze to przy następnym włączeniu do sieci trzeba korygować i tak w kółko.

Dlatego mało kiedy polecam napędy DD , dobre są ale upiardliwe w serwisie :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.