Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przenośny odtwarzacz plików do słuchawek BOSE QUIETCOMFORT 35

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie jak w temacie jaki polecicie przenośny odtwarzacz plików do słuchawek BOSE QUIETCOMFORT 35 ?

Cena tak myślę do max 1700 pln .

Z góry dzięki za propozycje .

Dzień dobry,

spójrz proszę na dwa bardzo dobre odtwarzacze, które będą optymalnie brzmieniowo współpracowały z Twoimi słuchawkami - na pewno świetny, kilka dni temu wyróżniony nagrodą EISA odtwarzacz Fiio X5 III (https://www.q21.pl/fiio-x5-iii.html) oraz oparty na systemie operacyjnym Android odtwarzać Pioneer XDP-100R (https://www.q21.pl/pioneer-xdp-100r.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry,

spójrz proszę na dwa bardzo dobre odtwarzacze, które będą optymalnie brzmieniowo współpracowały z Twoimi słuchawkami - na pewno świetny, kilka dni temu wyróżniony nagrodą EISA odtwarzacz Fiio X5 III (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz oparty na systemie operacyjnym Android odtwarzać Pioneer XDP-100R (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń.

Dziękuję za propozycje nad tym Fiio X5 III już myślałem ale Pioneer wygląda też ciekawie trudno się zdecydować . Może jeszcze dopytam czy Fiio ma możliwość słuchania TIDALa ? I czy może porównywaliście je oba jeśli chodzi o jakość dźwięku który lepszy i w czym ? Wiem że trudno to opisać ale może jakoś w kilku słowach pomożecie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znam brzmienie Pionka i mam obecnie FiiO i one grają bardzo odmiennie!. Nie wiem jak grają Twoje słuchawki ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że z tak odmiennie brzmiącymi DAP-ami za każdym razem będzie super z Bose. Moim zdaniem Pionek jest bardziej uniwersalny jeżeli chodzi o dobór słuchawek, FiiO fajnie zgrywa się ze słuchawkami grającymi V-ką - przybliża środek ale już z takimi Oppo pm3 jest tylko poprawnie. Dzisiaj będę miał u siebie Oppo HA2 se i jeżeli będzie to lepsze połączenie z pm3 niż z FiiO x5-3 to zapraszam na priv gdybyś był zainteresowany kupnem 3 miesięcznej używki, która leży w szafie i się kurzy (kupiony w mp3store w akcji - preorder).

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Dzień dobry.

Obydwa odtwarzacze obslugują serwis Tidal, pod względem funkcjonalności dają pełne możliwości. Natomiast są oczywiście różnice w brzmieniu (dlatego zapraszałem na odsłuchy). Pioneer gra bardzo swobodnie, dynamicznie, szybko, energicznie. W bezpośrednim porównaniu na tych samych słuchawkach, Filio jest łagodniejsze, cieplejsze, ma znacznie lepiej wyeksponowany środek pasma, lepszą plastyczność dźwięku. Wybór zależy od indywidualnych preferencji. Przy szybszych, mocniejszych gatunkach muzycznych można rozważyć odtwarzacz Pioneer, w pozostałych przypadkach, gdzie bardziej docenimy równy, gesty charakter, lepsze okaże się Fiio.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

a ja polecam rozwiązanie za 300 zł, telefon + kabelek usb otg + dragonfly black 1.5 (na olx od 250-300 zł)

telefon powinien mieć wyjście odblokowane usb audio.

Nie musi być to markowy telefon, może być xiaomi.

Jak masz na tel na os to podpinasz się kablem camera kit.

No chyba, że musi być drogo i w jednej bryle.

miałem dwa produkty fiio jeden z serii E (dac+wzmacniacz) oraz X5 - myślę że przetwornik jest ten sam.

Przetwornik w audioquest dragonfly jest zdecydowanie lepszy od tego w fiio.

Pozostaje jedynie kwestia samej wygody i sposobu katalogowania, dla mnie telefon jest bardziej uniwersalny (tidal).

Tak samo odebrałem różnice w brzmieniu obu grajków jak to opisał Q21. Jedno jest pewne, oba to świetne DAP-y w jeszcze "normalnych" pieniążkach.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Dziękuję bardzo jeszcze raz Wszystkim za odzew w temacie . Raczej zdecyduję się na Pioneera .

Mercandede super ciekawa propozycja jak gdzieś trafię to kupię go do telefonu :)

Ibasso DX90 lub dx50 - ostatni Mohikanin z wymienną baterią, tylko rynek wtórny w okolicach 500-100

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.