Skocz do zawartości
IGNORED

darTZeel NHB-108 - czy ktoś popełnił klona tego ustrojstwa ?

gucio.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

panowie ktoś popełnił tego klona? Bo ciężko mu uwierzyć że nikt się na niego nie skusił :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Ciekawie rozwiązana kwestia stabilizacji biasu.

Zastanawia brak pętli sprzężenia zwrotnego - to nie zawsze wychodzi wzmakom na dobre.

Może zamiast pytania "czy ktoś popełnił klona" warto by było zapytać czy ktoś słuchał?

Jak słuchał to znaczyło by, że go zrobił :)

ogólnie oryginał jest dość drogi i bardzo chwalony ( około 18tyś $$ )

Ale klonowi do oryginału daleko, chociaż po rozmowie z chinolem wiem że to 1:1 oryginał, za lekką dopłatą wszystkie elementy będą takiego samego typu i firmy jak w oryginale.

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Jeśli DIY ma polegać na kupowaniu gotowych uruchomionych klonów u Chińczyków to ja wymiekam :(

Można kupić same PCB i się bawić jak masz czas, ja nie mam stąd dałem link do kitu.

A co z transformatorami, zasilaniem, itd? Sama płytka sekcji wzmacniacza to tylko drobny kawałek...

Na aliexpress można kupić nawet złożonego NHB, tyle że on wygląda zupełnie inaczej niż oryginał.

Musisz szukać w internetach - na audiogonie I pinkfishmedia byli zadowoleni.

Fajnie by było jakby było 1:1, pytanie czy np. w dartzeelu parują każdy element? czy są z tych samych serii z mniejszymi tolerancjami niż w kicie?

Nie smiecic - jest juz watek o Dartzeelu nhb108, dlatego w tym watku nic nie napisze .. a sluchalem klona i oryginal.

To napisz w tamtym wątku porownanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.