Skocz do zawartości
IGNORED

Sandglass Fantasy MK I - Bodnar Audio

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś do czynienia z tymi kolumnami? Wygląd maja kosmiczny, jeden głośnik i są bez zwrotnicy. Moja elektronika to przedwzmacniacz i monobloki na lampach z Sonus Oliwa, CD Marantz pearl Lite, DAC Audiolab M-DAC +, gramofon Adfontes, powierzchnia pokoju 32 m, muzyka to reggae i ostrzejszy rock.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze dane mojej elektroniki:

Monobloki:

Moc 2 x90 WAT

Pasmo przenoszenia 20... 40 000 Hz

Zniekształcenia całkowite poniżej 1% przy połowie mocy, praca z włączonym sprzężeniem zwrotnym (głębokość sprzężenia -6dB)

Dynamika czyli odstęp od poziomu zakłóceń ponad 100 dB - pomiar ważony, sygnał zbalansowany

Czułość wejściowa 2x1000 mV balans

2000 mV sygnał niezbalansowany

Impedancja wejściowa 2 x 100 kom balans

100 kom niezbalansowane wejście

Przedwzmacniacz

Impedancja wejściowa 20 kom balans

10 kom niezbalansowane wejście

Pasmo 10 Hz .... 100 KHz

Dynamika ponad 100 dB

Zniekształcenia 0,1%

Max sygnał wejściowy / wyjściowy 20V

Wzmocnienie napięciowe 0 dB

Impedancja wyjściowa 2 x 400 om balans

400 om un balans

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/134768-sandglass-fantasy-mk-i-bodnar-audio/

Miał ktoś do czynienia z tymi kolumnami? Wygląd maja kosmiczny, jeden głośnik i są bez zwrotnicy. Moja elektronika to przedwzmacniacz i monobloki na lampach z Sonus Oliwa, CD Marantz pearl Lite, DAC Audiolab M-DAC +, gramofon Adfontes, powierzchnia pokoju 32 m, muzyka to reggae i ostrzejszy rock.

Ukryta Zawartość

Jeszcze dane mojej elektroniki:

Monobloki:

Moc 2 x90 WAT

Pasmo przenoszenia 20... 40 000 Hz

Zniekształcenia całkowite poniżej 1% przy połowie mocy, praca z włączonym sprzężeniem zwrotnym (głębokość sprzężenia -6dB)

Dynamika czyli odstęp od poziomu zakłóceń ponad 100 dB - pomiar ważony, sygnał zbalansowany

Czułość wejściowa 2x1000 mV balans

2000 mV sygnał niezbalansowany

Impedancja wejściowa 2 x 100 kom balans

100 kom niezbalansowane wejście

Przedwzmacniacz

Impedancja wejściowa 20 kom balans

10 kom niezbalansowane wejście

Pasmo 10 Hz .... 100 KHz

Dynamika ponad 100 dB

Zniekształcenia 0,1%

Max sygnał wejściowy / wyjściowy 20V

Wzmocnienie napięciowe 0 dB

Impedancja wyjściowa 2 x 400 om balans

400 om un balans

Jak dobrze pamiętam swego czasu dużo się tutaj pisało o Bodnar Audio.Poszukaj....

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

To piękne głośniki, kiedyś były na AS, pamiętam, że puszczali L. Armstronga i dłuuugo tam siedziałem. Duży, bardzo duży dźwięk, do takiej muzyki są idealne. Do mocniejszego grania to już niekoniecznie, ale - jak ty zwykle bywa - niekiedy pozorny mezalians okazuje się zestawieniem synergicznym i wszystko się cudnie zgrywa.

Ogólnie, dźwięk tego typu konstrukcji jest płynny, gładki, dynamiczny i spójny, do tego budowany wokół wokali. Trzeba posłuchać i albo polubisz, albo stwierdzisz, że to nie jest Twoja estetyka... Ja wpadłem jak śliwka w kompot, również gram na zestawach z pełnozakresowym głośnikiem papierowym 10", bez żadnej zwrotnicy, o wysokiej skuteczności - i 99% innych ZG brzmi dla mnie nieprawdziwie :)

No jutro jestem umówiony na odsłuch i jak dobrze zagrają z moja elektroniką, to w tygodniu staną olbrzymy w moim salonie, co do preferowanej muzyki to myślę ważny jest sprzęt i pozorny mezalians wypali

Bodnary są moje, elektronika z SO super a Bodnary od p.Jacka coś pięknego i nieprawdą, że w mojej muzyce się nie sprawdzą, po prostu zaczynam od nowa słuchać muzyki.Testowane na Czarnym Albumie Metalliki, Delta Machine Depeche Mode, Debut Bjork, Habakuk A Ty Siej, ONA Mrok i dla mnie bomba, no a muza p.Jarka to jakby się siedziało w pobliżu instrumentów - podziękowania w tym miejscu dla p.Jarka za poświęcone 4 godz. Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.