Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 4520 czy to dobra "maszyna" ?

Yodas

Rekomendowane odpowiedzi

Dlugo jest na rynku ten 7200 ? bo tak mysle, ze jak wypuszcza zaraz nowy to ten bedzie mozna kupic jeszcze taniej...

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Od 2015 roku...i tak już staniał 3 klocki... ;)

Model 4520 przy premierze w październiku 2012 kosztował u polskiego dystrybutora 11 tyś...natomiast ostatnie egzemplarze u dystrybutora (mówię o Hornie) w roku 2015 można było wyrwać za 7 tyś...

W tych topowych ampli Denona jaki chip do video ?

U mnie w yamce 3010 jest HQV Vida chipset skaluje nie tylko analogowy video sd sygnal, ale i HD hdmi-hdmi. Zawsze mam ten processing wlaczony razem z RC projka Sony tak mam najlepszy obraz.

Dlugo jest na rynku ten 7200 ? bo tak mysle, ze jak wypuszcza zaraz nowy to ten bedzie mozna kupic jeszcze taniej...
Wydaje mi się że niedługo wypuszczą nowy flagowiec. ..

W końcu niższe modele miały już kilka nowych jednostek w danej klasie np. Avr 2000..avr 2100...avr 2200...avr 2300...avr 2400...

Ale nie licz na jakieś straszne spadki ceny avr7200... pokazałem Ci na przykładzie avr4520 ile mogą maks zejść...

@hifibloke jakie ty masz BR z że musisz używać polepszaczy obrazu z amplifa przy projku ?

oppo 105

Jeszcze potrzeba ci sztucznych polepszaczy nie wiem jak czytam ze przy proju starczy br panasa 500 jak tu użytkownicy maja a ty masz oppo i jeszcze ci mało ?

Dokładnie czego ci brakuje przy wyłączeniu ulepszaczy w aplifie?

Flagowe modele byly takie:

Denon 4520 nastepnie

Denon 5200

Potem zrobili 6200, następnie 7200w i następnie 7200wa obecny flagowy na stan obecny z nową płytka hdcp 2.2.

Do płyt blu ray model 103d/105d z darbee i do obrazu nie ma się co przyczepić. .. :-) Ps: u mnie dochodzi reality creacion w sony hw55:-)

Dla mnie tez jest to dziwna dziwnosc.... a jednak.

Ja mam w sony rc na 30 i opcje w ampli processing tez wlaczona i tam tylko dwa parametry na 15 gdzie skala zdaje sie jest na 50.

Ta funkcja w ampli jest na tyle dobra, ze jest to widoczne golym okiem, obraz jest lepszy i nie mowie tu o robieniu jakiegos ziarna.

Moj oppo nie ma darbee.

U to szkoda bo derbee w raz z sony i reality creacion robi wspaniała robotę.. :-) ostatnio sprzedałem sam procesor darbee 5000s szkoda że się nie odezwales... :-(

Gość

(Konto usunięte)

Denon AVR-X7200WA jak sie rozgladalem za amplitunerem do moich nowych kolumn 10dni temu to byla oferta sklepu niemieckiego za 1690.-EUR, dalem znac znajomemu bo tez byl na kupnie ale sie zdecydowal sie jednak na Denon AVR-X6300 z Saturna za 1615EUR plus kupon rabatowy na 200EUR na nastepny zakup czegos u nich. 7200AW byl laczony ostatnio z promocja KEF900 wiec mozliwe ze po nowym roku bedzie jakis nowszy model.

Mamy u nas wciąż model 4510, jeden z nas go używa w domu.

Nie pamiętam różnic z 4520, ale 4510 wypada w stereo gorzej od Onkyo 818 :/ Szkoda. bo jest/był dużo droższy.

Kino na podobnym poziomie.

Teraz dla fanów zalecał bym podstawowy model z Audyssey XT + końcówkę mocy. Te nowe ampli są zbyt wygórowane cenowo.

Mamy u nas wciąż model 4510, jeden z nas go używa w domu.

Nie pamiętam różnic z 4520, ale 4510 wypada w stereo gorzej od Onkyo 818 :/ Szkoda. bo jest/był dużo droższy.

Kino na podobnym poziomie.

Teraz dla fanów zalecał bym podstawowy model z Audyssey XT + końcówkę mocy. Te nowe ampli są zbyt wygórowane cenowo.

... chodziło Ci o avr 4810....? 4510 nie istnieje ...chyba...:)

Mi też chodzi po głowie zamiana z avr-x6200w na avr-x7200WA, ale tu już mi zależy na samej estetyce, 7200WA to kawał klocka :)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

A mi ktos wlasnie nie polecal tego 7200.... tylko maranza, ze jiby lepiej gra etc, ale mi marantz estetycznie sie nie podoba a fronty i tak napedza wzmak. To juz predzej zmienie swoja 3010 na 3060....

A mi ktos wlasnie nie polecal tego 7200.... tylko maranza, ze jiby lepiej gra etc, ale mi marantz estetycznie sie nie podoba a fronty i tak napedza wzmak. To juz predzej zmienie swoja 3010 na 3060....

...ja takżę myślałem o marantz 7010....ale napatoczył mi się Kolega z tym AVR 4520 ;)....

...ale z ciekawości sprawdź ile waży Marantz a ile 7200...i obejrzyj ich budowę wewnętrzną... tak na oko to Denon jest .... ....a z resztą Sam zobacz :) ;) ...i oceń...

Mi też chodzi po głowie zamiana z avr-x6200w na avr-x7200WA, ale tu już mi zależy na samej estetyce, 7200WA to kawał klocka :)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

...najciekawsze jest to ,że 7200 i 4520 mają identyczne wymiary, identycznie wyglądają zewnętrznie (front), i mają bliźniaczą topologię budowy wewnętrznej....7200 jest o kilo cięższy.... troszkę się nasłuchałem o tym 7200 bo Kolega od ,którego zakupiłem 4520 właśnie robi przesiadkę na 7200.

Jego Małżonka nawet nie pozna nowego klocka.... :)

Wiem nie powinno sie kupowac wylacznie na kila, ale top ampli, ktory nawet nie ma 13kg to juz przegiecie.... a wiadomo same plytki duzo nie waza.

Kolega cwaniak ;) ja to samo moglbym zrobic z yamka no, ale nie musze.

Wiem nie powinno sie kupowac wylacznie na kila, ale top ampli, ktory nawet nie ma 13kg to juz przegiecie.... a wiadomo same plytki duzo nie waza.

Kolega cwaniak ;) ja to samo moglbym zrobic z yamka no, ale nie musze.

... a bebechy marantza i denona sobie "wyguglowałeś" ?

... a bebechy marantza i denona sobie "wyguglowałeś" ?

... i denona masz Made in Japan.... hehe...niższe modele chyba od x4000 czy x5000 już nie...

w tych czasach czy japan czy china nie robi różnicy marketingowo lepiej wiadomo brzmi Japan cięcia są u wszystkich a płaci sie za znaczek tak samo jak przy TV

Ja mam ciuchy czy buty Nike i Pumy i sa robione w Chinach albo malezji ale znaczek i metki że oryginalne tak samo ze sprzętem więc dla mnie to zaden wyznacznik 10 lat temu to tak ale nie teraz.

Edit: dodam że mam koszulkę i spodenki Reebok z serii UFC takie jak sa na KSW obcisłe a produkowane są w Sri-Lance bo mam na metce. Sami widzicie firmy Niemieckie ,Amerykańskie a cuchy są produkowane gdzie indziej tak samo z elektroniką

Edit: dodam że mam koszulkę i spodenki Reebok z serii UFC takie jak sa na KSW obcisłe a produkowane są w Sri-Lance bo mam na metce. Sami widzicie firmy Niemieckie ,Amerykańskie a cuchy są produkowane gdzie indziej tak samo z elektroniką

...zaraz...zaraz...czegoś nie rozumiemy.... to że adidas jest niemiecki to nie oznacza że sprzęt produkowany jest w niemczech tylko tam gdzie taniej siła robocza...i wtedy na metce masz made in sri lanka...ale gdyby było to szyte w niemczech to miałbyś made in germany...

...Flagowce denona składane są w Japonii..nie w Vietnamie czy Chinach, dlatego made in japan...Denon jest japoński ale składa niższe modele po róznych bangladeszach i wtedy jest odpowiednio made in bangladesz itp.itd... widocznie nie chcą aby flagowe modele miały jakieś problemy dlatego składają u siebie w domu...nie ufają przykładowym bangladeszom...

...nie myl pojęć... denon made in bangladesz to też oryginalny denon... gdzie byś wolał żeby wyprodukowali ci sprzecik w Japoni czy Bangladeszu...? ...wolałbyś zeby które łapki składały twój ampli chińskie czy japońskie? :) ;)

Nie mylę pojęć ale piszesz tak jak jest gdzie jest tańsza siła robocza tam produkują jak ja bym wolał jak kupuję Pumę czy reebok żeby pisało madein in germany tak samo jak nike made in i usa no ale to są moje czcze marzenia które sie nie spełnią

Nie chodzi o sam produkcje po koszta są wszędzie czy to będzie Japonia czy Bangladesz w tym jest sęk

Nie mylę pojęć ale piszesz tak jak jest gdzie jest tańsza siła robocza tam produkują jak ja bym wolał jak kupuję Pumę czy reebok żeby pisało madein in germany tak samo jak nike made in i usa no ale to są moje czcze marzenia które sie nie spełnią

..gdyby tak było to bys za te same buty pumy zapłacił dwa razy wiecej ale na metce miałbyś made in germany i pewnie byłyby te buty lepiej wykonane bo liczyła by sie jakość a nie ilość...

No tak to prawda bo te buty Pumki czy Nicke to rozwalą się po 3 latach ale jak by były produkowane w Niemczech czy USA to by więcej wytrzymały sam to potwierdziłeś wołał bym zapłacić więcej i pochodzić dłużej nie tyle ci powiem

Nie kupuje butów najtańszych tylko do biegania wyczynowych które bowinny słuzyć na lata ale tak nie jest faktycznie noga się nie poci ale but sie rozwala tak samo jak tani i w tym jest problem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.