Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacje CDP-970

Michał_62652

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno kupiłem od kumpla CDP-970 który wymienił wszystkie kondensatory na nowe w większości Panasonic FC oraz Nichicon FG. Mam zamiar dokończyć to co kolega zaczął. Pytanie czy zostawić te kondensatory które zaznaczyłem na czerwono (Panasonic FC) pod ręką mam Elna silmic II. To co ja już zrobiłem to zwiększyłem C901, C902 na 5600uF wstawiłem kondensatory foliowe na wyjściu oraz wymieniłem C405, C505 na foliowe oraz wstawiłem Opa2132.

Będę wdzięczny jeśli ktoś mi podpowie co jeszcze można w miarę prosto poprawić w tym CD nie chce za dużo ingerować. Myślałem czy można jakoś trochę poprawić zasilanie. Może zwiększyć któreś kondy? To pierwszy CD w którym coś zmieniam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/135399-modyfikacje-cdp-970/
  • 2 tygodnie później...

Niedawno prowadziłem korespondencję na forum z kimś, kto upgrade'ował CD'ka m.in. przez

wymianę OPAmpów itd, ale konkluzja była taka, że większą poprawę uzyskał dobrym IC ;-)))

Oczywiście nie mogę porównywać zarówno potrzeb, jak muzycznego gustu obu Panów Poprawiaczy,

ale przyznam, że było to dla mnie bardzo ciekawe doświadczenie ...

Sens upgrade widzę i popieram, bo sam mam takiego CD Soniaka przerobionego przez QAudio

na 2604 BB plus zegar, żeby nie było, że lekceważę, albo się naśmiewam ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W przyszłym miesiącu będę się rozglądał za kablami do IC. Możesz coś polecić zależy mi na lepszej przestrzeni/głębi. Bardziej mnie jednak drażni to że kumpel wszędzie wsadził Panasonic FC szczerze nie orientuje się na tym gdzie jakie kondy stosować. Może ktoś rzuci okiem na ten cd i da znać gdzie wyrzucić te FC oraz czy kondy foliowe są lepsze do odsprzegania Dac niż elektrolity gdzieś czytałem że tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.