Skocz do zawartości
IGNORED

All-in-one dotykowy jako media player

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie nad jakims pc all-in-one z ekranem dotykowym jako media playerem. Wygoda sterowania nie do przebicia, nie trzeba kolo stojaka na sprzet szukac miejsca na klawiature i myszke. Dodatkowe wejscie hdmi mozna wykorzystac jako dodatkowy monitor do amplitunera lub jakiegos dvd. Czesc z nich ma juz nawet na pokladzie wyjscie spdif oprocz USB na jakich mozna podpiac dedykowana karte.

Pytanie czy widzicie jakies wady takiego rozwiazania. Ewentualni jaki z softow do obslugi plikow audio wg Was bylby najlepszy do obslugi dotykowej ?

https://www.audiostereo.pl/topic/135422-all-in-one-dotykowy-jako-media-player/

To juz lepiej jakiegos Surface podlaczyc. Koles tak ma i zainstalujesz co tam chcesz od Kodi po inne bzdety.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Preamp: Marantz SR7010. Power Amp: Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5500. Bluray: Oppo UDP-205, PS3 Glosniki: Tannoy Precision 6.4 - front,Tannoy Precision 6C - central, Tannoy Revolution DC6T - sorround, Tannoy Revolution DC6 - front high Tannoy Revolution DC4 -sorround high. Subwoofery: 2x Tannoy Revolution R-SUB15. TV: Sony KD-65XD8599. Projektor: Póki co brak, Dekoder: NC+

Witam

Zastanawiam sie nad jakims pc all-in-one z ekranem dotykowym jako media playerem. Wygoda sterowania nie do przebicia, nie trzeba kolo stojaka na sprzet szukac miejsca na klawiature i myszke. Dodatkowe wejscie hdmi mozna wykorzystac jako dodatkowy monitor do amplitunera lub jakiegos dvd. Czesc z nich ma juz nawet na pokladzie wyjscie spdif oprocz USB na jakich mozna podpiac dedykowana karte.

Pytanie czy widzicie jakies wady takiego rozwiazania. Ewentualni jaki z softow do obslugi plikow audio wg Was bylby najlepszy do obslugi dotykowej ?

Największą wygodę zapewnia dobra apka na smartfona. Sterowanie foobara jest OK. Co rozumiesz przez all-in-one? Kompa w rodzaju iMaca czy laptopa z funkcją tabletu, czy mini PC w rodzaju

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

...PIPO

Największą wygodę zapewnia dobra apka na smartfona. Sterowanie foobara jest OK. Co rozumiesz przez all-in-one? Kompa w rodzaju iMaca czy laptopa z funkcją tabletu, czy mini PC w rodzaju

...PIPO

Ja przerzucając się na PC audio kupiłem laptopa z funkcją tabletu(przekręcanego) właśnie z myślą o dotykowym ekranie. Okazuje się, że ta funkcja w ogóle się nie przydaje przy słuchaniu muzyki. Co innego oglądanie filmów w łóżku przed snem - jest wygodniej niż na zwykłym lapku albo zwykłym tablecie.

Potrzebuje HDMI IN aby wykorzystać przy okazji ten komputer do wyświetlania obrazu z innych żródeł. Stąd surface i laptop odpada, mają tylko wyjścia HDMI.

a AllInOne ma WEJŚCIE hdmi????

czy może po prostu dobry ekran dotykowy

i jakikolwiek tablet czy laptop schowany za nim czy w szufladzie

ja mam jakiś kinski tablet w win10

tidal i foobar chodzą idealnie

jako maszynka do muzykowania na codzień w tle - super się sprawdza

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Tak, większość all-in-one ma wejście i wyjście HDMI, wiec można je traktować przy okazji jako normalny monitor. Te droższe potrafią nawet obsługiwać rozdzielczość Ultra HD. Żadne urządzenie z Android ani IOS nie ma wejścia HDMI, Mogą tylko wyświetlać obraz wystawiony jako streaming w dedykowanych aplikacjach.

Którym z playerów należałoby się zainteresować pod kątem sterowania dotykowego, chodzi generalnie o duże przyciski, szerokie paski przewijania i inne elementy interfejsu, które mogą być obsługiwane dosyć szerokim palcem, a nie rysikiem lub myszką.

Jeśli ma być na Windows to spróbuj może Media Monkey w wersji na tablety. Graficznie jest to ciekawe rozwiązanie, nie ma nic wspólnego z wersją desktop. Niestety ma też wady: brak gapless i dość upierdliwe aktualizowanie biblioteki.

Jeśli mogę coś doradzić to nie idź tą drogą.

Tzn All in One OK, przecież każdy potrzebuje komputera jeszcze do 100 innych rzeczy, ale doradzałbym nie zdawać się na ekran dotykowy jako narzędzie do sterowania odtwarzaniem muzyki. Przecież możesz być w zupełnie innym miejscu pokoju, niż ten komputer...

Więc polecam do PC uniwersalny player-kombajn JRMC a sterujesz sobie z fotela telefonem bądź tabletem za pomocą programu Gizmo na Androida. Wygoda użytkowania wielka, bardzo efektownie też to wygląda, szczególnie na dużym tablecie. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.