Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

papkin nie krakal i jest zloto:) SUPER!!! Teraz walka o 4 kule. No i oby dociagnal z forma do olimpiady, jakby bylo pieknie skonczyc kariere ze zlotem na olimpiadzie ...ech A co by bylo gdyby nie 2lata K(p)utina...?

Nie mogłem oglądać konkursu to może ktoś wie jaki był kierunek wiatru? Bo według mojej teorii musiło wiać z tyłu lub wcale i wówczas Małysz jest nie do pobicia. Na dużej wiało pod narty a wówczas mocne odbicie Małysza nie jest aż takim atutem. Choć jak sam Mistrz mówił, że najważniejsza była wysoka szybkość na progu. Moze gospodarze trafili z szerokością toróe na rozbiegu?

A ja nie krakałem, bo odpuścił kwalifikacje. I dobrze.

no i się wyjasniło:

z wywiadu z Lepistoe

To był rewanżu za Okurayamę?

Tak. Wyrzucam sobie, że przed tamtym konkursem popełniliśmy błędy. Teraz wreszcie Adam miał dobrą szybkość na rozbiegu, miał z czego odlecieć.

To szybkość na progu była największą tajemnicą słabości Adama na dużej skoczni i jego siły na średniej?

Chyba tak. Inaczej przygotowaliśmy sprzęt. Już przed piątkowym treningiem posmarowaliśmy narty nowym specyfikiem, który dał nam przedstawiciel firmy, której smarów używamy.

I z tymi nowymi smarami Adam skakał w swojej własnej lidze?

Tak, na dużej skoczni był 0,4 km/h za Ammanem, a na średniej 0,3 z przodu.

Kto smarował narty Adamowi?

My.

Czyli?

Cały zespół.

Takie 134pkt to Malysz lyka na ... Widziales co dzisiaj bylo???!!! Skakali w tych samych warunkach... Dwa mlode wilczki poza 30, Ammann 28, Malysz 4 po 1 serii, nie mam pytan ... A watpie zeby Jacobsen poradzil sobie na mamucie w Planicy ...

Zostala jeszcze norwegia (trondheim?) na ktorej Malysz swietnie sie czuje. A co do Planicy to moze Jacbsen i Szlirencałer nie maja wystarczajacego doswiadczenia, ale dla Adama to tez nie jest najlepszy obiekt...:/

34 zwyciestwo stalo sie faktem!!! Zostalo 60pkt czyli nic ... Co do Planicy, jak Malysz jest w formie to nie ma 'zlej' skoczni... Dziwi mnie ze wiecej bylo wpisow jak Malyszowi nie szlo ... Och ta polska mentalnosc ... Mamy 4krotnego MŚ ... cisza ... Walczy o 4 kr kule cisza ... Mamy najlepszego sportowca od lat cisza ... A myslalem ze to forum jest na poziomie coz mylilem sie ... Wiecej wpisow ma watek 'najfajniejsze zegarki...' No nie moge... Jak ktos ma jeszcze watpliwosci czy Maysz zdobedzie 4 kule to przyjmuje zaklady hehe Sa chętni???

no może dziś marzenia staną się faktem. A jak już wskoczy na I miejsce to Jacobsen nie powienien się podnieść.

A co do ilości wpisów to mam malą teorię. Zainteresowanie Małyszem jest bardzo rozdmuchane przez TVP. Rozmawiając w pracy, wśród znajomych nie jest to juz ta euforia sprzed kilku lat.

Niesamowite Malysz odrobil 234pkt i dolozyl 20 w trzech konkursach, czyli 254 na 300 mozliwych! Pierwszy skok byl genialny. Papkin wg mnie malyszomania caly czas jest, wystarczy poptrzec na Zakopane tam jest zawsze kompleti i jaka atmosfera... A i za granica czesto jest wiecej Polakow niz miejscowych ... Chyba dzisiaj tak bylo:)

A i jeszcze jedno Hannawald jako jedyny wygral wszystkie 4 konkursy w turnieju 4 skoczni, a Malysz moze wygrac wszystkie 4 w turnieju nordyckim. (nie wiem czy ktos tego dokonal)

I wyladował w pi...! I cały misterny plan w pi...! A panowie w TVP pompują balon bez umiarkowania. Już mu dawali Kryształową Kulę! Powiało, ale sądzę, ze Małysz skoczył nie do końca skoncentrowany. Ale dzięki Bogu, bo mogło skończyć sie jak z Mazochem. Będzie ciekawiej w Planicy. Tam chyba Małysz jeszcze nie wygrał?

Jesli by byli sprawiedliwi to za dzisiejszy skok Adam powinien dostac gratis 100 pkt. Mysle ze dzisiejsze wybronienie sie Adama pokazalo kto jest i tak najlepszym skoczkiem na swiecie - Adam wielkie slowa uznania. Jestesmy z Toba.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Dobrze, że nie było drugiej rundy. To by było już niesprawiedliwe. No i na pewno zaczęły by się upadki. Nie wszyscy zawodnicy mający takie kłopoty jak Małysz w miarę normalnie lądują.

Tepes (ale może też Lepistoe) mogli poczekać z 5 sekund i już by to inaczej wyglądało. Ale któż mógł przewidzieć.

Przed nim też kilku kompletnie spaliło. Ahonen mahał rękami, itp.

Ten sam tekst co na onecie plus filmik do zobaczenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

papkin, 18 Mar 2007, 15:11

>I wyladował w pi...! I cały misterny plan w pi...! A panowie w TVP pompują balon bez umiarkowania.

>Już mu dawali Kryształową Kulę! Powiało, ale sądzę, ze Małysz skoczył nie do końca skoncentrowany.

>Ale dzięki Bogu, bo mogło skończyć sie jak z Mazochem. Będzie ciekawiej w Planicy. Tam chyba Małysz

>jeszcze nie wygrał?

Specjalista od siedmiu boleści się znalazł.

Dostał facet wiatr pod nartę i tylko mistrzowski kunszt go uratował. Ja miałem podobny przypadek na paralotni kiedy nieopatrznie zrobiłem zwrot na skrajem lasu, bo mnie warunki skusiły.

Małysz jest w doskonałej formie i trzymam kciuki za faceta. Jedyna twarz po za kabaretami która trzyma mnie przy rządowej telewizji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.